Aktuální zprávy z klubu
so 25.9.2021 | Klub

Derby je tady! Vstupenky jsou v prodeji, jaká jsou pravidla vstupu?

Už je to více než rok a půl, co mělo naposledy východočeské derby grády, na které jsme zvyklí. A to díky fanouškům, kteří v únoru 2020 vytvořili skvělou kulisu. Všechny čtyři loňské zápasy se hrály bez účasti diváků, v neděli 26. září tomu ale bude konečně zase jinak. Dorazit může plná kapacita haly, duel budou podobně jako v předchozích případech doprovázet zvýšená bezpečností opatření.

Bezpečnostní složky včetně Policie ČR vyhodnotily nedělní utkání ve východočeské metropoli jako rizikové, proto jej budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření. Ta budou v obdobném režimu, na který jsou návštěvníci ČPP Arény zvyklí ze všech rizikových utkání z předešlých sezón.


Zvýšená bezpečnostní opatření:

  • Osobní prohlídky: Při vstupu na stadion budou probíhat důkladné osobní prohlídky, proto všechny fanoušky prosíme, aby na utkání dorazili s dostatečným časovým předstihem a vyhnuli se tak případným frontám.
  • Sektor a koridor pro hostující fanoušky: Pro hostující fanoušky bude připraven samostatný vchod i sektor a vytvořen oddělený koridor. Spodní ochoz pod sektorem hostí bude ohrazen a nebude tak průchozí.
  • Omezení vstupu: Do prostor ČPP Arény nebudou vpuštěni diváci, kteří u sebe budou mít pyrotechniku, zbraně a další nepovolené předměty, či budou pod vlivem jakýchkoliv omamných látek včetně alkoholu.
  • Kamerový systém: ČPP Aréna a její přilehlé prostory jsou monitorovány kamerovým systémem. Případné škody či jiná porušení návštěvního řádu, který je bezpodmínečně nutné dodržovat, budou řešeny na základě těchto záběrů přímo s viníky.
  • Autobusy pro hostující fanoušky: Po utkání budou pro fanoušky hostujícího týmu před stadionem přistaveny autobusy, které je bezpečně dopraví na královéhradecké hlavní nádraží.
  • Fandíme slušně: Mountfield HK apeluje na fanoušky, aby se vyvarovali nevhodného a nesportovního chování včetně pokřiků a užili si atraktivní zápas v duchu fair play.

Vstup na stadion a pravidla v ČPP Aréně:

  • Kapacita a sektory: Od 1. září 2021 není kapacita jednotlivých sportovních hal omezena, obsadit lze 100 % míst na sezení i stání. Pro zápasy Tipsport extraligy proto budou v ČPP Aréně otevřeny všechny sektory. Každý fanoušek musí zaujmout místo, na které má platnou vstupenku či permanentku.
  • Vchody: Vstup do ČPP Arény bude umožněn hlavním vchodem, vchodem od Jiráskových sadů, pro partnery klubu navíc V.I.P. vchodem od řeky Orlice, a to 90 minut před začátkem utkání, tedy od 15:50. Pro hostující fanoušky odděleným koridorem před hlavním vchodem. U vstupů do ČPP Arény bude probíhat dvojí kontrola (bezinfekčnost a platné vstupenky).
  • Kontrola dokladu o bezinfekčnosti Covid-19: Osoby starší 6 let se musí u prvního stanoviště prokázat platným dokladem "o bezinfekčnosti Covid-19", a to jednou z následujících možností: (a) osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření s negativním výsledkem; (b) osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami rychlý antigenní test (RAT) s negativním výsledkem; (c) osoba byla očkována proti onemocnění Covid-19 a uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu; (d) osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění Covid-19 v uplynulých 180 dnech; (e) osoba na místě podstoupí rychlý antigenní test (RAT) určený pro sebetestování, jehož výsledek bude negativní; (f) osoba ve škole nebo školském zařízení absolvovala nejdéle před 72 hodinami rychlý antigenní test (RAT) s negativním výsledkem, tato skutečnost se dokládá čestným prohlášením. Potvrzení o "bezinfekčnosti" nemusí být vytisknuté, stačí ho načíst ve svém mobilním telefonu. Přesné znění pravidel naleznete zde.
  • Kontrola platné vstupenky: U druhého stanoviště bude probíhat kontrola platné vstupenky nebo permanentky.
  • Testování před ČPP Arénou: Antigenní test (z úst nebo nosu) je možné absolvovat přímo před zápasem před ČPP Arénou. K dispozici bude 2,5 hodiny před začátkem utkání až do jeho startu. Negativně testovaní budou opatřeni páskou na zápěstí, na základě které jim bude po předložení platné vstupenky umožněn vstup do ČPP Arény. Více informací naleznete v tomto článku.
  • Respirátory a opatření: Po celou dobu přítomnosti v ČPP Aréně je nutné mít nasazenou ochranu dýchacích cest (respirátor alespoň třídy FFP2). Návštěvníci utkání musí respektovat pokyny pořadatelské služby a dodržovat veškerá platná nařízení i protiepidemiologická opatření. Zakazuje se účast na utkáních osobám, které vykazují klinické příznaky onemocnění Covid-19.
  • Občerstvení: K dispozici budou stánky s občerstvením v rozsahu z předchozích sezón.
  • Možnosti naplnění kapacity ČPP Arény: Podle aktuálně platných nařízení ministerstva zdravotnictví může jednotlivé arény navštívit plná kapacita diváků, a to tak, že prvních 3000 návštěvníků musí doložit doklad o bezinfekčnosti (a-f). Alespoň polovina ze zbývající části kapacity (v případě Hradce Králové polovina z 3 890 míst) musí být obsazena fanoušky, kteří mají za sebou očkování proti Covid-19 (c) nebo nemoc v uplynulých 180 dnech prodělali (d). Zbylá část kapacity může být obsazena osobami, které mají platný negativní test (a, b, e nebo f).
  • Parkování: Je možné na velkém parkovišti u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze.

Vstupenky na derby:

  • Jednotlivé vstupenky: Jsou v prodeji skrze on-line aplikaci, Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v otevírací době.
  • Ceny vstupenek: Jsou zveřejněny níže, uplatnit lze slevy jako v předchozích sezónách.
  • Hosté: Vstupenky do sektoru STÁNÍ-HOSTÉ byly poskytnuty výhradně fanklubu HC Dynamo Pardubice.
  • Děti: Děti do 130 cm mohou navštívit utkání za 10 Kč bez určení místa.
  • Zlevněné vstupné: Mohou využít děti/studenti na základě žákovského/studentského průkazu např. ISIC; senioři nad 60 let dle prokázaného věku nebo SENIOR PASU; osoby TP, ZTP, ZTP/P (po předložení průkazu).
  • Nárok na vstup zdarma: Vozíčkář + 1 osoba jako doprovod (omezená kapacita míst)