Preview k zápasu
čt 30.9.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Do Hradce míří lídr tabulky. Poradí si Lvi s Boleslaví?

Extraliga jede v rychlém tempu dál a Východočeši tak před sebou mají další duel. Naposledy v Plzni nepodali optimální výkon a odvezli si prohru 2:4. Hned v pátek je ale čeká další zápas, ačkoliv to nebude nic jednoduchého. Pod Bílou věž míří Mladá Boleslav, která vede tabulku extraligy, a navíc má proti Hradci velice dobrou bilanci. Potvrdí Bruslaři formu, nebo se Lvi vzepřou dlouhodobým trendům? To se dozvíme v duelu, který startuje v pátek od 18:00.

„Liga je letos extrémně vyrovnaná, každý zápas je důležitý.“

#30 Jakub Lev (o vyrovnanosti soutěže)

Úterní utkání se Hradeckým nepovedlo. Rychlá branka indiánů nastavila tón celého zápasu a Lvi se pak jen marně snažili zvrátit duel na svou stranu. „Plzni jsme góly darovali. My jsme naopak dali jenom dva, což je málo,“ mrzí Jakuba Lva. Jaký okamžik byl podle něj klíčový? „Po našich chybách se Plzeň dostala do vedení. Myslím, že rozhodl ten gól na 3:2, který byl krátce po naší trefě na 2:2.“ říká hradecký útočník.

Radost z již zmíněného vyrovnání trvala pouhých šestadvacet sekund, co zapříčinilo následný plzeňský úder? „Základním pravidlem po gólu je, že se dvě tři střídání musí hrát jednoduše, ať se hra srovná. Ne že to tam namažete mezi kruhy jako my,“ trápí centra Mountfieldu. Kromě obranného kiksu se Hradeckým nedařilo ani v útoku – na branku soupeře vyslali jen 16 střel. „Nějaké šance jsme měli, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Tlak do brány chceme ale samozřejmě ještě větší, na dva góly se venku špatně vyhrává,“ uznává hráč s třicítkou na dresu.

Hradec se v tabulce nachází pátý, to ale zatím ještě nic neznamená. Rozestupy mezi celky totiž nejsou moc veliké. „Liga je letos extrémně vyrovnaná. Deset týmů je v rozmezí pár bodů, takže každý zápas je teď hodně důležitý, aby vlak neujel. Protože pak by se to špatně chytalo,“ ví Jakub Lev. Hned v pátek čeká Východočechy náročný soupeř, a to lídr tabulky z Boleslavi. Co od ní Hradec očekává? „Boleslav je dobrý tým. Už to dva tři roky potvrzuje, a i letos hraje nahoře. Je to tam hodně o bruslení a o systému, takže nesmíme dělat chyby a nedarovat jim góly,“ dodává.

PavelPýcha
Pětadvacetiletý obránce se v týmu rychle rozkoukal. S šesti kanadskými body (1+5) je nejproduktivnějším zadákem Boleslavi.

Boleslavská forma z minulých let je patrná i letos

Ani Bruslaře přes léto neminuly změny v kádru. Asi nejcitelnějším odchodem byl přesun Davida Ciencialy do Pardubic, mladý útočník byl totiž v minulém ročníku jedním z nejproduktivnějších hráčů celku. V útoku přišli Boleslavští také o Joonu Jääskeläinena. Odchody se dotkly i obranných řad. Ondřej Dlapa zamířil do Karlových Varů, Connoru Allenovi skončilo v Boleslavi hostování. Ve městě škodovky už nepokračuje ani Karel Klikorka, ani Marek Hrbas – ten v letošní sezóně hájí dres Litvínova.

Prořídlé řady se Mladoboleslavským podařilo poměrně dobře doplnit. Nejrychleji se stihl aklimatizovat obránce Pavel Pýcha, který má na svém kontě už 6 kanadských bodů. Defenzívu doplnil ještě Adam Jánošík. Boleslavský útok přivítal více jmen. Ze Zlína se do středních Čech přesunul Jan Dufek, jeho jmenovec Jan Eberle to měl do nového působiště o něco blíže, v minulé sezóně totiž hrál za Plzeň. Posledním příchozím se stal rovněž útočník Adam Raška, který vloni oblékal dres Českých Budějovic.

Mladé Boleslavi se daří. V posledních dvou sezónách se umístila v nejlepší čtyřce a slušně našlápnuto má i letos. Ačkoliv úvodní dva duely prohrála, z posledních sedmi padla pouze jednou, a to na ledě Sparty 1:3. V zádech tak má již třízápasovou šňůru vítězství. Nejprve zdolala Vítkovice 4:1, poté si vyšlápla na Budějovice 6:1 a v posledním duelu vybojovala těsnou výhru nad Litvínovem 3:2 v nájezdech. Se ziskem 18 bodů tak na své soupeře shlíží z vrcholu extraligové tabulky.

Vstupenky a pravidla vstupu na nedělní zápas

Při splnění podmínek může utkání navštívit 100% kapacita haly, vstupenky jsou v prodeji on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejích otevíracích hodinách.

Při vstupu na stadion musí každý návštěvník prokázat svou bezinfekčnost doložením platného dokladu (dokončené očkování, negativní test, nebo prodělání nemoci). Antigenní test je možné absolvovat také přímo před utkáním před ČPP Arénou. Mimo to platí povinnost mít po celou dobu přítomnosti v ČPP Aréně zakryté dýchací cesty respirátorem třídy alespoň FFP2. Veškerá pravidla najdete v sekci Vstupenky.

Sestavy z minulého utkání


Kiviaho – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Jergl, Cingel, Orsava – Smoleňák, Lev, Lamper – Perret, Lalancette, Oksanen – Pilař, Koukal, Kevin Klíma.