Preview k zápasu
čt 27.1.2022 | Adam Kodet

Doma po 11 dnech. K pikantnímu souboji dorazí zvedající se Liberec

Před Hradcem stojí další výzva – po dvou ziscích jednoho bodu se vrátit na vítěznou notu a potvrdit postavení mezi elitními týmy, a to v ČPP Aréně proti atraktivnímu soupeři z Liberce. Rozhodně to ale nebude snadná práce, Bílí Tygři se zvedají a Lvům příliš nesedí. Doma je však Mountfield naposledy porazil 4:1. Pikantní souboj šelem startuje v ČPP Aréně v 18:00.

„Nebude to nic jednoduchého, na ledě to s nimi vždycky bolí. Ale mně se přesně tohle líbí.“

#70 Radek Smoleňák (o náboji zápasů s Libercem)

Program Tipsport extraligy je momentálně poměrně nahodilý a hodně s ním zamávaly odklady a karanténní opatření. „Brali jsme to jako realitu. Jsme rádi, že týmy kolem nás jsou zdravé a že můžeme zase nějaké zápasy odehrát,“ uvádí kapitán týmu Radek Smoleňák a kvituje, že v nastalém volnu byl čas pořádně potrénovat. „Měli jsme pár dobrých tréninků, které jsme potřebovali a které byly důležité. Program teď bude nahuštěný, takže nebude extra čas na to něco pilovat,“ pochvaluje si lídr kabiny.

V ČPP Aréně má Hradec lepší bilanci než na výjezdech a Lvi budou mít dost prostoru na to svou domácí nadvládu potvrdit. Následující tři extraligové mače totiž sehrají právě na soutoku Labe s Orlicí. „Já to třeba vůbec nevnímám, ale jsou kluci, kteří raději hrají doma. Víme, že doma s našimi fanoušky nám to jde líp, když teda můžou přijít. Musíme to na domácí půdě potvrdit, ale zápasů je hodně a výsledky je třeba mít i venku,“ je si hradecká sedmdesátka vědoma toho, že v nabušené tabulce není záhodno se spoléhat pouze na bodový zisk z vlastního hradu.

Trojlístek domácích střetnutí v řadě odstartuje Liberec. „Zápasy s Tygry jsou vždycky na hraně. Ale jsou fajn, je to lepší, než když přijede tým, který stojí a čeká, co s ním uděláme my,“ vyjadřuje se na adresu pátečního soupeře pražský rodák. „Vrátil se jim Šmíďák, jeden z nejlepších beků. Mají celkově kvalitní kádr. Nebude to nic jednoduchého, na ledě to s nimi vždycky bolí, ale mně se přesně tohle líbí,“ uzavírá plný očekávání a napětí Radek Smoleňák.

LadislavŠmíd
Liberec toužebně čekal na návrat elitního beka a dočkal se po třech měsících. Hráč se zkušenostmi z NHL hned v prvním zápase po pauze strávil na ledě půl hodiny, ve druhém byl na ledě u všech čtyř gólů svého týmu.

Liberec nedává moc gólů, přesto stoupá tabulkou

Liberec neprožívá zrovna snovou sezónu, jeho výkony a výsledky mají ale v posledních kolech vzrůstající tendenci. Poslední tři extraligové zápasy skončily pro Bílé Tygry triumfálně, navíc si v nich poradili s těžkými soupeři z Plzně, Brna a Prahy. Inkasovali v nich jen pětkrát a potřetí v sezóně vyhráli třikrát v řadě. V natřískaném středu tabulky jim tato série stačila na posun na šesté místo, pouhých šest bodů od elitní čtyřky.

Největším letošním libereckým neduhem je dozajista střílení branek, v tomto ohledu jsou v extralize jen tři horší týmy. Ostatně produktivita trápí i partnerský tým z Benátek o patro níž a tato potíž prostupuje celou organizací. Naopak na druhé straně hřiště se Severočeši umí obracet, 108 inkasovaných gólů je páté nejlepší číslo. Vstupy do zápasů Liberci jdou, ve 23 z 40 případů vstřelil první gól. Jenomže co na tom, když desetkrát poté zápas prohráli. V jednom ohledu ale Tygři vládnou celé lize, 59,68 % je nejvyšší úspěšnost vhazování ze všech týmů.

Nejlepším libereckým kanonýrem je Jaroslav Vlach se 14 zásahy, což mu stačí na ligové dvacáté místo. Ve sběru bodů je nejúspěšnější Tomáš Filippi s bilancí 13+15. Je však jediným zástupcem Tygrů v elitní třicítce soutěže. Nejvíc toho zatím odehrál exhradecký Mislav Rosandič, který chyběl v sestavě jen třikrát a odehrál už přes 800 minut. Klubové statistice +/- vévodí bek T.J. Melancon se 7 kladnými body, nejúspěšnějším centrem celé extraligy na buly je Petr Jelínek s ohromující úspěšností přes 62 %. Do top pětky gólmanů dle úspěšnosti patří Petr Kváča, který se dostal na úctyhodných 91,75 %.

Pravidla vstupu na utkání

Na základě rozhodnutí Vlády České republiky bude moci utkání navštívit maximálně 1000 diváků – majitelé permanentek kategorií V.I.P. FANS (fialové karty), partneři klubu (zlaté GOLD karty, stříbrné SILVER karty) a majitelé sponzorských karet či členové fanklubu (červené karty bez uvedené ceny). Naopak všichni ti, kteří vlastní červené permanentky s uvedenou částkou na zadní straně, budou mít své karty pro následující zápasy zneplatněné. Volné vstupenky v prodeji nejsou.

I nadále platí, že se zápasu mohou zúčastnit pouze osoby, které splňují podmínky platné ze dne 3. ledna – nemají příznaky onemocnění Covid-19, mají potvrzení o očkování nebo prodělané nemoci. Zároveň dodržují všechna platná protiepidemiologická opatření včetně ochrany dýchacích cest.

Sestavy z minulého utkání


Kiviaho – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík, Jank, McCormack – Smoleňák, Cingel, Lev – Ščerbak, Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Koukal, Pajer – Miškář.

😷 Děkujeme! 🙏

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Neděle 16. ledna 2022