Preview k zápasu
st 12.8.2020 | Anna Marie Kokrhounová | Foto: Jan Jedlička / HC Dynamo Pardubice

Domácí derby je tady! Zdolají Lvi Dynamo i podruhé?

Půlku základní skupiny Generali Česká Cupu mají Hradečtí úspěšně za sebou. Úterní výhrou v Pardubicích se vyhoupli na první místo tabulky C a celkovým ziskem devíti bodů se průběžně řadí k nejlepším týmům celého poháru. Nesmí ale usnout na vavřínech. V odvetě pod Bílou věží totiž Dynamo Lvům zajisté nenechá nic zadarmo. Čtvrteční derby startuje v 18:00.

„Musíme se naučit hrát pod tlakem.

#24 Petr Zámorský (o defenzívě)

V prvním derby sezóny nečekalo Mountfield nic jednoduchého. Pardubice se hnaly do útoku, zaváhání v obraně je však uprostřed zápasu stálo inkasovanou branku a následně i zápas. „Je to určitě dobré vítězství. V kabině jsme si chtěli nastavit vítěznou mentalitu. Chceme vyhrát každé utkání, ať se to naučíme. I takové zápasy 1:0 jsou. Jsme rádi za výhru, obzvlášť v derby proti Pardubicím,“ komentuje zatím nejtěsnější duel poháru Petr Zámorský.

V čem dalo Dynamo Hradeckým nejvíce zabrat? „V první polovině zápasu jim více jely nohy a byli nepříjemní a šikovní. Jsou zápasy, kdy se to musí odbránit a hrát škaredší hokej. I tohle se musíme naučit. Jsem rád, že jsme to udrželi a dotáhli do konce. Výhra se počítá,“ popisuje těžkosti člen obranných řad Mountfieldu, které byly během zápasu v nejvyšší pohotovosti. „Byl to těžký soupeř. My obránci se musíme naučit hrát pod tlakem, takže věřím, že nás to zase posunulo dál, nastartovalo do další práce a zase budeme o krůček lepší,“ doufá zkušený zadák.

Ačkoliv Lvi výsledkově nechybili a do tabulky zapsali plný počet bodů, není vše úplně růžové a jsou aspekty hry, na kterých musí ještě zapracovat, například produktivita během početních výhod. Cíl druhého derby je ale jasný. „Chceme vyhrát. Věci, co v úterý nešly, zlepšíme. Určitě se na to podíváme, potrénujeme a věřím, že ve čtvrtek to bude ještě lepší,“ věří osmadvacetiletý bek.

MilanKlouček
Pardubický odchovanec se po návratu z úspěšného hostování v Budějovicích usídlil v brankovišti Dynama. V Generali Česká Cupu zasáhl do všech utkání s průměrem 1,01 gólů na zápas.

Rozjetému Dynamu se na odpor postavili až Lvi

Pardubice do letního poháru vstoupily znamenitě a také útočily na přední pozici v tabulce. V úvodním zápase proti Kometě exceloval především mladý gólman Milan Klouček, který Dynamu vychytal vítězství 2:0 a zapsal tak své první letošní čisté konto. Hradeckému rivalovi se dařilo i nadále a Olomouc porazil stejným výsledkem 5:2, jako ji před pár dny porazili právě Lvi. O průběžném vedení skupiny C tak rozhodlo až úterní derby. V něm měli navrch převážně hráči z města perníku, Kevin Klíma však rychlým protiútokem rozhodl o výhře 1:0 ve prospěch Hradce.

Pokud je něco, čím nedávají Pardubičtí svým soupeřům šanci, jsou to kvalitně ubráněná oslabení – během osmi početních nevýhod neinkasovali ještě ani jednou. Podobně na tom jsou už jen tři další týmy včetně Mountfieldu. Dobrou hru dozadu podporuje z brankoviště i Milan Klouček, který je třetím nejlepším gólmanem Generali Česká Cupu s úspěšností 96,30 %. Titul střelce týmu prozatím patří Janu Mandátovi, který se prosadil dvakrát během duelu s Hanáky, nejvíce bodů (1+3) na svém kontě má naopak obránce Juraj Mikuš a je tak dokonce nejproduktivnějším hráčem skupiny C.

Organizační pokyny k domácím zápasům

Z důvodu vládních nařízení je kapacita ČPP Arény pro utkání Generali Česká Cupu i nadále značně omezena (více v článku zde). Ochozy jsou rozděleny do tří sektorů, z nichž každý má svůj vlastní vstup i zázemí a od ostatních je úplně oddělen. Návštěvníci se musí bezpodmínečně pohybovat jen ve svém vymezeném sektoru.

Sektor na stání je uzavřen, na tribunách jsou diváci povinni obsadit pouze každou druhou řadu a každé druhé sedadlo bez ohledu na rodinné či jiné vazby. Každý z přítomných diváků musí mít navíc nasazenou roušku, šátek či jinou ochranu dýchacích cest. Návštěvníci by se neměli shlukovat a pokud možno mezi sebou dodržovat dvoumetrové rozestupy.

Kapacita každého ze tří sektorů je 250 osob, vstupenky si mohou přednostně vyzvedávat permanentkáři pomocí tohoto odkazu. Pokud kapacita vyčerpána nebude, zbylé vstupenky budou uvolněny do volného prodeje ve čtvrtek 13. srpna ve 13:00 za jednotnou cenu 150 Kč. Klub Mountfield HK se omlouvá fanouškům za vzniklé komplikace a zároveň je prosí, aby v zájmu bezpečnosti své i ostatních přítomných všechna uvedená pravidla dodržovali.

Sestavy z minulého utkání