Aktuální zprávy z klubu
ne 16.8.2020 | Jan Vavřina

Domluveno! Matěj Chalupa může naskočit za Hradec

Skvělá zpráva pro hradecké fanoušky! Ti se totiž mohou opět těšit na to, že uvidí v dresu se Lvem na prsou hráče, který z Mountfieldu HK podepsal smlouvu v NHL – Matěje Chalupu. Veškeré administrativní záležitosti mezi kluby jsou dotaženy. Vedení Východočechů zároveň řeší možnost působení pod Bílou věží také v případě Filipa Hronka.

V zámoří aktuálně probíhají odložené vyřazovací boje, nový ročník má odstartovat zkraje prosince. Aby někteří evropští hráči měli do té doby herní vytížení, je snahou připojit se k mateřským klubům. Východočeši se tak budou moci spolehnout na služby Matěje Chalupy, který se před pár měsíci stal hráčem Chicago Blackhawks, do Ameriky ale kvůli aktuální situaci neodcestoval. Jeho „transfer“ je dotažen a může se tak objevit v sestavě Vladimíra Růžičky.

Tuto zprávu přivítal také sám "Chajda". „Hrozně moc mě potěšilo, že si budu moct zase zahrát s klukama a nebudu muset jen trénovat do odletu za moře. Na zápasy se těším jako malé dítě na Vánoce,“ usmívá se. „Snad budu pro tým aspoň trochu platný a budeme dál vyhrávat jako doteď. Moc se těším taky na hradecké fanoušky, protože tu jsou opravdu skvělí,“ dodává hráč s číslem 71.

Trochu jiná je situace u Filipa Hronka, jenž dres hradeckého A-týmu oblékl naposledy v březnu 2016 v derby. Pak si připsal ještě několik startů za juniory, následně už ale putoval za moře. Vedení Mountfieldu HK je s klubem Detroit Red Wings i samotným hráčem na všech záležitostech domluveno, vyčkává jen na konečné rozhodnutí APK ohledně začátku soutěžního ročníku. „Pokud by zvítězila myšlenka posunutí začátku soutěže, posunuli bychom i podpis smlouvy s Filipem. Doufáme však, že k tomu nedojde. Je to především kvůli pojistce, kterou má vzhledem k její výši smysl platit pouze v době, kdy se bude skutečně hrát,“ vysvětluje situaci generální manažer Aleš Kmoníček.