Ohlasy k zápasu
po 9.11.2020 | Klára Petrásková, Adam Bagar

Filip Hronek: Vůbec jsme nedodržovali, co jsme chtěli hrát

Ještě v neděli vedl reprezentační tým coby kapitán do duelu s Rusy, v pondělí už naskočil v hradeckém dresu do extraligy. Filip Hronek strávil na vítkovickém ledě víc než dvaadvacet minut a připsal si asistenci u jediné lví trefy, k výhře v restartované soutěži to však Mountfieldu nepomohlo.

Přestože Hronkův přesun z Finska zpět do České republiky proběhl včas a v pořádku, ještě nedlouho před startem pondělního mače to vypadalo, že do něj přeci jen nebude moci naskočit. „Byly tam nějaké komplikace s tím, jestli stačí test na protilátky, nebo ne. Myslím, že to nebylo jenom u nás, že víc týmů s tím mělo problémy. Byl jsem tady, ale nepočítal jsem už moc s tím, že bych hrál. Říkali, že nemůžu hrát, když jsme přijeli. Nakonec někoho dohnali, kdo to má na starost, a naštěstí se to povolilo,“ je rád východočeský bek.

A to i proto, že z Hradce Králové do Ostravy je to pěkně dlouhá štreka, a když ji hokejista absolvuje s cílem naskočit do hry, nechce zápas strávit jenom na tribuně. „Po té tříhodinové cestě určitě bylo pozitivní, že jsem mohl nastoupit,“ přisvědčuje. Na ledě nakonec strávil víc než třetinu utkání, na nedostatek herního prostoru si tedy Filip Hronek rozhodně stěžovat nemusel. „Jsem tu od toho, abych hrál a pomohl týmu,“ reaguje prostě.

Pro mladého obránce šlo proti Vítkovicím už o čtvrté klání v posledních pěti dnech. Bylo po dlouhé předchozí pauze znát tréninkové manko? „Cítil jsem se celkem slušně, první dvě třetiny to šlo, ale pak tu třetí už síly trochu docházely,“ přiznává hradecká sedmnáctka. Zároveň však dodává, že svižné zápasové tempo, které má nyní Tipsport extraliga nastolené, mu vyhovuje. „Soutěž ob den? Je to fajn, aspoň se do toho rychleji dostaneme. Nehrálo se dlouho, prostě zítra odpočineme, uděláme dobrý, svižný, krátký trénink a připravíme se na středu.“

„Je to fajn, aspoň se do toho rychleji dostaneme.“

#17 Filip Hronek (o nabitém programu extraligy)

Ale zpátky k duelu 15. kola. Hradec bleskově otevřel skóre, už po dvou minutách hry rozjel akci Jordanna Perreta právě Filip Hronek a Mountfield vedl 1:0. Jenže domácí celek se především během druhé třetiny pořádně rozstřílel a dvěma góly otočil vývoj, druhá branka se navíc ukázala zároveň jako rozhodující. Tu vyrovnávací vystřelil Vítkovickým ze svého útočného výpadu obránce a sváteční střelec Roman Polák, kterého Hronek zná z předchozích let ze zámořské NHL.

„Hrál tady trosku jinak. Hraje pořád tvrdě, důrazně, odbrání si to, ale tady se víc zapojuje do útoku,“ všimla si změny v jeho hře východočeská sedmnáctka. A také pochválila jeho precizní trefu do horní části Mazancovy svatyně. „Hezká, pěkný gól, ale bohužel do špatné brány,“ říká hořce Hronek.

Po pěti vítězstvích Lvi letos poprvé padli, když na Rideru nestačili v poměru 1:2. Kde hledat příčinu těsného nezdaru? „Vůbec jsme nedodržovali, co jsme chtěli hrát. Náš herní plán, který jsme měli nachystaný, tam první dvě třetiny vůbec nebyl, to byl asi problém,“ míní pilíř obranných zad. A jak naložit se středeční domácí odvetou? „Určitě to musíme zlepšit a vrátit jim porážku,“ má jasno Filip Hronek.