Preview k zápasu
ne 8.11.2020 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Po dlouhé pauze konečně zápas! Hradec vyráží do Vítkovic

Téměř celý měsíc stála česká nejvyšší hokejová soutěž a rozpačitě přešlapovala na místě v důsledku tíživé situace ohledně koronaviru. Světla zhasla, některé ledy se rozpouštěly. Nyní se ale vrací a s ní snad i radost ze hry a myšlenky na příjemnější věci než je každodenní počet nakažených. Mountfield Hradec Králové rovněž vyráží opět do boje, již v pondělí vyzve od 17:30 v Ostravě zdejší klub z Vítkovic.

„Jsme rádi, že můžeme být konečně na ledě, normálně se připravovat. Zápas je pro nás taková odměna.“

#42 Petr Koukal (o restartu extraligy)

Prvního ostrého utkání se borci se Lvem na prsou nemohli dočkat, stejně tak i Petr Koukal. „Já osobně se těším hodně, myslím, že stejně tak i kluci. Jsme hráči a chceme hrát hokej, trénování baví člověka určitou chvíli, zvlášť ještě za těchhle válečných podmínek, co byly. Jsme rádi, že můžeme být konečně na ledě, normálně se připravovat a zápas je pro nás taková odměna. Samozřejmě nebudou diváci, ale zaplaťpánbůh, že se to alespoň konečně rozjelo,“ usmívá se zkušený útočník.

Problém v dlouhé přestávce, která nastalou situací vznikla, příliš nevidí. „Nemyslím si, že to bude nějaký velký problém, protože ačkoliv pauza byla dlouhá, tak to nebylo takové, jako když skončí sezóna, po níž následuje letní příprava a dva měsíce chystání na extraligu. Myslím, že všichni měli podmínky stejně dané. Věřím, že to bude normální. První utkání i třetina budou náročné hlavně fyzicky, tam je to i po letní přestávce vždycky skok oproti přípravě, ale člověk se do toho rychle dostane,“ odhaduje forvard s reprezentačními zkušenostmi.

Probíhaly během vynucené přestávky i taktické porady? „Ne, neměli jsme nic. Myslím, že pauza zas nebyla tak dlouhá, aby to člověk zapomněl. Teď už jsme pár dní na ledě. Hned jsme do toho skočili, dali jsme jednu dvě střelby a pak už ty systémové věci, abychom to oprášili.“ Utkání teď půjdou rychle za sebou, aby se sezóna stihla dohrát. „Těším se, já jako hokejista chci hrát zápasy, ty mě baví. Start bude určitě náročný, než si na to nohy zvyknou. Věřím, že všechno půjde normálně, pojede se klasické zápasové tempo a doufám, že se už nic zásadního nepřihodí, a že se na zimáky brzy dostanou diváci,“ dodává Petr Koukal.

AdamPolášek
Nové akvizici celku z Ostravy se v novém dresu zatím daří nad očekávání. Řízný obránce nastoupil do tří utkání a hned zaznamenal tři góly.

Kabinou Vítkovic se před sezónou prohnal uragán

Kustodi Ridery měli před novým ročníkem pěkně napilno. V kabině totiž museli předělávat spoustu jmenovek. Celek z Ostravy po neúspěšném loňském představení opustilo 17 hráčů! Kompenzace samozřejmě byla na místě, dorazilo 8 nových posil. Jako nejzajímavější se jeví příchod borce, který ještě v průběhu loňské sezóny oblékal dres celku z NHL. Roman Polák má v mužstvu zacelit díru po Janu Výtiskovi, jenž zamířil o soutěž níž do Litoměřic.

Aktuální formu jakéhokoliv celku je samozřejmě v podstatě nemožné odhadnout, vždyť poslední extraligové zápasy se hrály téměř před měsícem. Ridera ale naznačila, že v této sezóně rozhodně nehodlá být snadným soustem. Odehrála sice jen tři utkání, ale všechna byla setsakramentsky těsná. Ani jedno neskončilo větším než jednobrankovým rozdílem, dvakrát bylo skóre po šedesáti minutách nerozhodné. Hokejisté z Ostravy ukázali, že mohou hrát s každým.

Krom již zmíněných borců, Poláka s Poláškem, se Ridera hodlá v defenzívě spoléhat především na Jana Štencela, který za tři utkání odehrál více než 75 minut. Střelecky se podobně jako bývalému obránci Sparty dařilo také Dominiku Lakatošovi, jenž za tři utkání zapsal tři trefy. Nejvíce kanadských bodů zatím nastřádal Rostislav Marosz za gól a tři asistence.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz prozatím do konce listopadu. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Mazanec – Nedomlel, Hronek, R. Pilař, Blain, Šalda, F. Pavlík, Čáp – Orsava, Cingel, Smoleňák – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Jergl.