Preview k zápasu
čt 14.10.2021 | Tomáš Kalas

Hradec může jít do čela! Zvládne duel s Vítkovicemi?

Hradci se daří. Z posledních sedmi zápasů bral body v šesti případech a v pátek bude mít teoretickou možnost jít do čela tabulky. K tomu však musí vyhrát v šedesáti minutách hry nad Vítkovicemi, které budou určitě chtít odčinit vysokou porážku v Pardubicích. Potvrdí Hradec umístění na špici tabulky? Páteční duel začíná v tradičních 18:00.

„Máme stále co zlepšovat.“

#10 Michael Gaspar (o týmovém projevu)

Ačkoliv to v Litvínově nevypadalo, po obratu ve třetí třetině si Hradec odvezl domů tři body, s čímž byl spokojen i Michael Gaspar. „Ukazuje to, jak máme postavený tým a nastavenou psychiku,“ má jasno obránce Mountfieldu. „Vyloučených máme hodně a snažíme se s tím pracovat. Oslabení rozhodují vyrovnané zápasy, v Litvínově nám to moc nešlo a dostali jsme dvě branky, “ upozorňuje však Gaspar na problém hradeckého týmu.

Z posledních sedmi duelů tak Hradec vyhrál šestkrát a patří mu třetí místo, v případě tříbodové výhry a zaváhání Pardubic na ledě Ocelářů ale střídá Boleslav na čele. „Nálada je v kabině stále stejná. Jdeme zápas od zápasu, připravit se do každého dalšího co nejlépe. Je stále co zlepšovat, tím se řídíme,“ zůstává nohama na zemi letňanský odchovanec. Hradec navíc patří k týmům, proti nimž se zakončuje mezi tři tyče velmi těžko, soupeřům nepovoluje příliš střel. „Je to tím, jak hrajeme pospolu a snažíme si pomáhat. Zatím to funguje. Snažíme se hrát aktivně a z toho pramení to, že soupeř nemá tolik střel,“ vysvětluje Michael Gaspar.

V pátek Hradec přivítá vítkovický celek, který východočeský dvojboj nezahájil moc šťastně. V Pardubicích schytal šest branek, přičemž nedal ani jednu, s čímž nebyl spokojen trenér Holaň. „Těžko říct, s čím přijdou. Nevyšel jim zápas v Pardubicích, budou to určitě chtít odčinit. Mrkneme ještě na video a od toho se to bude odvíjet,“ prozrazuje určitou taktiku bývalý mládežnický reprezentant. Oproti pátečnímu soupeři nemají Lvi tak zhuštěný program, je to určitá výhoda? „Nemám vyloženě oblíbený model, čím více zápasů se hraje, tím lépe, hráč se dostane do tempa a zápasů. Když je toho méně, tak je zase fajn mít den volno a více potrénovat na soupeře, připravit se podrobněji,“ dodává na závěr.

RastislavDej
Slovenský plejer zanechal silný odkaz pod Bílou věží. Čtyři sezóny patřil k tahounům týmu, od ročníku 2017/18 ale působí právě ve Vítkovicích.

Vítkovice odehrály doma jenom jedno utkání

Po loňském ročníku, kdy Vítkovice pod vedením trenérského barda Miloše Holaně měly parádně rozjeté předkolo proti brněnské Kometě, ale nakonec v rozhodujícím utkání padli, bylo v ostravských kancelářích poměrně rušno. Ridera se musela srovnat s několika odchody, tým opustil například Dominik Lakatoš, obránce Filip Pyrochta či gólman Miroslav Svoboda. Doplnění kádru v první fázi přišlo sice z Česka, nejvýraznější posilou byl ale návrat Robertse Bukartse, který se vrátil do Vítkovic po jednoleté odmlce. Angažmá v Čerepovci, potažmo v Rize se ale zcela nepovedlo, a tak lotyšský reprezentant zamířil zpátky k hutím. Poslední posilu ulovil tým z Ostravy ve finské nejvyšší lize, útočník Kristian Afanasjev odehrál od přestupu z Jukuritu šest duelů, ale na svůj první bod v Česku čeká.

I kvůli vyblokovaným termínům domovské haly Vítkovičtí celý první měsíc cestovali po celé republice, což jim ze šesti zápasů vyneslo bilanci tři výhry a tři prohry. Sezónu sice zahájili výhrou na ledě nováčka z Kladna, poté ale padli v Karlových Varech. Poté sice následovaly dvě prohry v Boleslavi a na Spartě s celkovým skóre 1:7, ale vše si klub s rytířem Vítkem na prsou vynahradil na Kometě, kterou porazil v Rondu 2:1.

První ostrý duel na domácí půdě se ale týmu z třetího nejlidnatějšího města republiky moc nepovedl. Po dvou třetinách vedl Litvínov na ostravském ledě 3:0 a nakonec si odvezl tři body za výhru 4:1. Od té doby jsou Ostravané znovu na cestách a ze dvou utkání mají body dva. Urvali je hned v prvním duelu s Motorem na jeho ledě, návazný souboj v Pardubicích se ale hrubě nepovedl a do Hradce přijela družina trenéra Holaně s porážkou 0:6 v zádech.

Vstupenky a pravidla vstupu na páteční zápas

Při splnění podmínek může utkání navštívit 100% kapacita haly, vstupenky jsou v prodeji on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejích otevíracích hodinách.

Při vstupu na stadion musí každý návštěvník prokázat svou bezinfekčnost doložením platného dokladu (dokončené očkování, negativní test, nebo prodělání nemoci). Antigenní test je možné absolvovat také přímo před utkáním před ČPP Arénou. Mimo to platí povinnost mít po celou dobu přítomnosti v ČPP Aréně zakryté dýchací cesty respirátorem třídy alespoň FFP2. Veškerá pravidla najdete v sekci Vstupenky.

Sestavy z minulého utkání


Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Šalda – Smoleňák, Cingel, Oksanen – Lev, Lalancette, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Koukal, Šimek.