Preview k zápasu
pá 13.8.2021 | Petr Koval

”Hradecký souboj!” Lvi vyzvou v repríze CHL rakouský Graz

Příprava je v plném proudu a po dvou výhrách proti extraligovým soupeřům Hradec vyzve mužstvo ze zahraničí. Pod Bílou věž totiž zavítá celek ze Štýrského Hradce. Pro tamní klub to bude vůbec první utkání přípravy. Na druhou stranu Lvi pokračují v náročném programu, když sehrají třetí zápas ve čtyřech dnech. Jak tuto porci svěřenci Tomáše Martince zvládnou, můžete sledovat od 17:00!

OliverSetzinger
V roce 2001 ho jako 76. draftoval Nashville, zahrál si na osmi MS a dvou OH. V předešlém ročníku byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. I přesto se v osmatřiceti letech rozhodl pověsit brusle na hřebík.

Předcházející ročník ICE Hockey League nedopadl pro rakouský tým podle představ. Po 40 kolech ho zakončil na 8. místě, a zůstal tak mimo play off. Ani nadstavba však zlepšení nepřinesla. V části „poražených“ – celků, které nepostoupily do vyřazovacích bojů, navíc skončili černooranžoví na posledním místě. Nyní se budou chtít co nejlépe nastartovat na začátek nového ročníku.

Co se týče obměny hráčského kádru, doznala soupiska klubu ze spolkové země Štýrsko řadu změn. Odešlo celkem 13 hráčů, mezi nimiž byl také nejproduktivnější hráč Anthony Cameranesi (HK Dukla Michalovce), jenž navíc nastoupil do všech zápasů. I další hráč ze zámoří – Kanaďan Joel Broda v týmu nevydržel a odešel do Villacheru SV. Do stejného klubu zamířil i jeho spoluhráč a nejproduktivnější zadák Philipp Lindner. Mezi posily se naopak řadí například brankář Anthony Peters, nejproduktivnější bek slovenské Tipsport ligy - Calle Ackered nebo útočníci, kteří si vyzkoušeli NHL Andrew Gordon a Michael Zalewski.

Na soupeře ze Štýrského Hradce má Mountfield dobré vzpomínky. Při úspěšném tažení Ligou mistrů 2019/20, kdy se Lvi probojovali až do finále, se tyto dva celky střetly už ve skupinové fázi. Tento dvojzápas zvládl lépe klub z východních Čech a po vítězství 2:1 a 7:1 si zajistil účast v osmifinále. Jak měření sil dopadne tentokrát?

Pravidla vstupu na úterní zápas

Hradečtí příznivci s permanentkou ve verzi sezónní mají své místo na přípravné duely zajištěno. Jednotlivé vstupenky jsou v prodeji on-line a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. K dispozici budou pouze vstupenky na sezení, a to za jednotnou cenu 170 Kč.

Při vstupu na stadion, který se otevírá 60 minut před začátkem utkání, musí každý návštěvník prokázat svou bezinfekčnost doložením platného dokladu. Mimo to je povinné v průběhu utkání sedět a mít po celou dobu zakryté dýchací cesty respirátorem třídy alespoň FFP2. Veškerá pravidla najdete v samostatném článku.

Předpokládaná sestava Mountfieldu HK

Soupiska Graz 99ers


Peters, Nussbacher – Altmann, Kirchschläger, Kernberger, Blood, Boivin, Ackered, Pfeffer, Egger – Hjalmarsson, Schiechl, Ograjensek, Oberkofler, Martin, Rappold, Pesendorfer, Krainz, Maurer, Fichtinger, Zusevics, Grafenthin, Alagic, Gordon, Kainz, Pauschenwein, Zalewski.