Ohlasy k zápasu
pá 17.2.2023 | Jan Hirsch, Martina Sikorová

Hraje se o každý bod a bude to bolet, ujišťuje Lukáš Cingel

Pro Lukáše Cingela je letošní ročník synonymem pro formu. Slovenský forvard útočí nejen na své sezonní maximum, k jehož vyrovnání mu pět zápasů před koncem základní části chybí jeden bod, ale také na metu 200 kanadských bodů v extralize. Ten s číslem 199 si připsal v důležitém utkání na třineckém ledě, kde po bleskové akci zkraje třetí třetiny srovnával dorážkou na 1:1. Mountfield tak i jeho zásluhou uhájil místo v elitní čtveřici a také vyrovnal klubový rekord, jelikož to pro Východočechy byla osmá výhra v řadě.

Lukáši, jak hodnotíte zápas proti Ocelářům?
První dvě třetiny nebyly z naší strany až tak dobré, neudrželi jsme se na puku tak, jak jsme chtěli. Soupeř měl kopec šancí a Kivi nás podržel. Ve třetí třetině si myslím, že to soupeř trochu zatáhl, což nám dalo vítr do plachet a je super, že jsme to dokázali otočit.

Jak moc pomohl rychlý gól na začátku třetí třetiny?
Takový gól vždy pomůže. Vyrovnali jsme na 1:1, a to soupeře trochu zabrzdilo. Pak už to bylo jen o jedné střele.

„Soupeř měl kopec šancí a Kivi nás podržel.“

#6 Lukáš Cingel (o prvních dvou třetinách)

Utkání v pondělí bylo hodně ostré, čekali jste něco podobného i nyní?
Ano, hraje se o každý bod a od teď už zápasy budou takové až do konce základní části. Bude to bolet, už se připravujeme na play-off.

Pokračuje také boj o první čtyřku, jak velká je vaše motivace?
Ještě je před námi hodně zápasů. My se soustředíme na ten další a bylo by super, kdyby to dopadlo. Ale takhle dopředu se nekoukáme, jestli budeme v top čtyřce, nebo ne. Uděláme pro to všechno a doufáme, že se to podaří, ale teď sledujeme nejbližší zápas.

Máte na kontě osm výher v řadě, jak moc je tohle důležité před koncem základní části?
Pro naše myšlení je to určitě výhoda. Lépe se nám potom zápasy rozebírají – co je zlé, co nejde a podobně. Snažíme se ale jít od zápasu k zápasu, těch osm utkání, co jsme vyhráli, už je za námi, už je to teď jedno. Jedeme dál.

„Jedeme dál.“

#6 Lukáš Cingel (o formě Hradce)

Čím myslíte, že se změnila vaše hra k lepšímu, muže za to i návrat marodů do sestavy?
Určitě nám chyběli, ale na druhou stranu si myslím, že hrajeme pořád podobný hokej. Asi jsme hru trochu zjednodušili, hrajeme víc jako tým. Něco jsme si ke hře řekli a dodržujeme to.

V neděli vás čeká další náročný zápas s Plzní. Co od něj očekáváte?
Bude to jiný zápas oproti těm s Litvínovem a Třincem. Šance budou na obou stranách a bude to jednoduchém hokeji. My musíme pokračovat ve hře, jakou jsme hráli doteď.