Ohlasy k zápasu
pá 27.1.2023 | Jan Hirsch

Jakub Lev: První část strašidelná. Body bereme všema deseti

Jakub Lev i v Ostravě potvrdil, že má skvělou formu a instinkt rozeného střelce. Proti svému bývalému klubu pomohl k obratu, v 56. minutě nejproduktivnější hradecký hráč uklidil do klece odraženou střelu Jana Eberleho, čímž otáčel skóre na 3:2. Pro Jakuba Lva to byl třetí gól v řadě a 15. celkově. Jak železný muž hodnotí strhující duel?

Jakube, jak byste, bez ohledu na výsledek, zhodnotil toto utkání?
První třetina od nás byla opravdu strašidelná. Špatně, špatně, všechno špatně. Pak se výkon trochu zlepšil, se štěstím jsme otočili a tři body bereme všema deseti.

V první třetině jste chvílemi byli jako na kolotoči, čím vás Vítkovice tak přehrávaly?
Dělali jsme hrozné ztráty. Chyběl nám i pohyb, který je pro hru nejdůležitější. Když nemáte pohyb, tak jste pozdě v soubojích, jste druzí na puku. Pohyb je základ. Od druhé třetiny jsme už trochu rozjeli nohy. Před zápasem jsme si říkali, že na nás Vítkovice vletí, hrají dobře, jsou druhé v tabulce, mají sebevědomí...

„Trošku jsme na sebe zvýšili hlas.“

#30 Jakub Lev (o náladě v kabině po první třetině)

Jak to po takovéto první třetině vypadalo v šatně?
Trošku jsme na sebe zvýšili hlas, trenéři nic říkat nemuseli, protože jsme to viděli sami. Zkušenější hráči řekli, co se jim nelíbí a co jsme dělali špatně. A myslím, že to zafungovalo.

Na konci druhé třetiny vám nebyla uznána branka, jelikož byla už po siréně. Mělo to nějaký efekt na zbytek zápasu?
Rozhodčí říkal, že to bylo jen dvě desetiny po konci třetiny, z čehož jsme samozřejmě byli zklamaní. To je ale hokej, měli jsme udělat akci rychleji, aby gól platil.

Co jste v posledních minutách změnili, že to takhle vyšlo?
Byly tam nějaké šťastné odrazy, jeden gól od holeně, druhý od hokejky. Říká se, že štěstí přeje připraveným, ale Vítkovic je mi trochu líto. Nehrály vůbec špatný zápas a řekl bych, že výsledek moc neodpovídá tomu, jak to vypadalo na ledě. Na konci nám tam napadaly góly, bylo to spíš o tom štěstí. Už jsme v sezoně zažili zápasy, ve kterých jsme tlačili, dominovali, měli 50 střel a dali jsme z toho jen jeden gól. O to víc jsme rádi, že jsme jich dali pět.

„Od týmů nahoře v tabulce jsou body vždycky cenné.“

#30 Jakub Lev (o získaných bodech)

Jak moc jsou pro vás tyto tři body cenné ?
Od týmů nahoře v tabulce jsou body vždycky cenné. Máte k soupeři větší respekt. Vítkovice jsou letos silné v ofenzivě, výborně jim chytá i gólman, mají zkrátka dobrý tým. Jsme rádi, že jsme to zvládli a ty tři body si odvážíme.

Prošli jste si krátkou krizí, měli jste i čtyři prohry v řadě. Myslíte, že už je to za vámi?
Myslím, že už je to pryč. Neřekl bych že to byla herní krize, spíše šlo o výsledky, trápila nás koncovka. V posledních zápasech jsme konečně taky nějaké góly dali a čím víc gólů dáte, tím je větší šance na výhru.

Podržel vás i Henri Kiviaho...
Je to tak, chytá výborně. Předvedl fantastické zákroky a my jsme rádi, že jsme mu to mohli takto vrátit.