Ohlasy k zápasu
st 14.2.2024 | Šimon Zemánek

Je super být zase zpátky, těší po výhře navrátilce Kevina Klímu

Lvi po reprezentační pauze odehráli na půdě litvínovské Vervy utkání plné zvratů. Hradečtí nejprve ztratili vysoký náskok 5:1, nakonec však dokázali uspět v nastavení a odvést si dva body za vítězství 6:5. Součástí sestavy byl už také hbitý útočník Kevin Klíma, jenž se po dlouhé odmlce znovu představil v hradeckém dresu.

Rychlonohý forvard naskočil do ostrého utkání spolu s Graemem McCormackem poprvé od konce loňského dubna, tedy po více než deseti měsících. Hráč s číslem 34 nastoupil na centru třetí útočné letky po boku Radovana Pavlíka a Aleše Jergla, na ledě strávil jedenáct a čtvrt minuty. „Bylo to super, všichni tři jsme strašně rádi, že můžeme být zase zpátky. Doufám, že začneme co nejvíce vyhrávat a v play-off postoupíme daleko,“ přeje si "Kev" po návratu.

Jak svou premiéru v aktuálním ročníku hodnotí rodák z Tampy? „Na ledě jsem se cítil dobře, trénoval jsem hodně a dlouho. Zápasový hokej je ale přece jenom rychlejší než na tréninku, takže na něj si ještě musím zase zvyknout,“ je si vědom 26letý útočník. Ten se ještě donedávna, spolu s dvojicí spoluhráčů připravoval individuálně. „Naštěstí jsme poslední dva týdny trénovali s týmem, hráli jsme i pět na pět, tak jsme si už aspoň trochu připomněli, jaké to je. Samozřejmě to není úplně stejné jako zápas, ale už se mu to celkem blíží,“ komentuje 176 cm vysoký ofenzivní univerzál.

Trenérský štáb Tomáše Martince tedy nasadil duo Kevin Klíma & Graeme McCormack hned do prvního možného mače – proti litvínovské Vervě. Oba zmiňovaní hráči navíc byli na ledě i v rámci zahajovacího tria na prodloužení. „Je skvělé, že nám trenéři dali důvěru a ukázali, že s námi počítají,“ pochvaluje si přístup svých koučů útočník pod Bílou věží působící od října roku 2019.

„Je skvělé, že nám trenéři dali důvěru a ukázali, že s námi počítají.“

#34 Kevin Klíma (o nasazení do zápasu)

V samotném klání na severu Čech obstarala právě Klímova lajna úvodní zářez, ten ovšem kvůli faulu neplatil. Skóre tak otevřeli až Chemici, Hradečtí však dokázali, především díky gólovým hodům ve druhé periodě, jít do vedení. „Druhá branka nám hodně pomohla, navíc jsme dokázali dát další tři trefy po sobě, závěr základní hrací doby jsme ale bohužel zkazili,“ mrzí hráče s českým pasem, který se v srpnu právě na stadionu Ivana Hlinky zúčastnil Zápasu legend, jenž byl vzpomínkou na jeho zesnulého tatínka Petra Klímu. „Vrátit se a hrát poprvé zrovna v Litvínově pro mě, vzhledem k okolnostem, bylo určitě speciální,“ přiznává dvojče Kellyho.

Základní část extraligy čítajících 52 kol směřuje do finiše, Východočechům chybí odehrát už pouze sedm střetnutí. To další je na programu už tento pátek, kdy Lvi doma od 18:00 vyzvou svého loňského přemožitele z finále vyřazovacích bojů – Oceláře. „Určitě budeme mít extra motivaci, na loňskou sérii rozhodně nezapomínáme, Třinci budeme chtít porážku vrátit. Taky musíme hrát náš hokej a co nejlépe se připravit na play-off,“ uzavírá Kevin Klíma.