Ohlasy k zápasu
pá 23.2.2024 | Jan Hirsch

Jedno z nejlepších utkání sezony, ví Aleš Jergl. Těší se na neděli?

Poslední východočeské derby v základní části letošního ročníku nabídlo opravdu vše, po čem by hokejový divák mohl bažit. Góly na obou stranách, spousta emocí a obrat, který se bohužel pro Lvy podařilo vybojovat Dynamu. Přesto podali svěřenci Tomáše Martince velmi dobrý výkon a prvnímu celku tabulky dali pořádně zabrat. I útočník Aleš Jergl se na vývoji duelu podepsal, asistoval Kevinu Klímovi při otevření skóre.

Klání s Pardubicemi jsou vždy o něco atraktivnější, něž zbytek duelů. Vypjaté emoce burcují v hráčích i obětavější výkony. Jak se za tímto derby ohlíží Aleš Jergl? „Řekl bych, že to bylo jedno z našich nejlepších utkání v sezoně. Chtěli jsme pro výhru udělat všechno, bohužel nám do ní chyběli tři minuty, je to velká škoda. I tak je pro nás ale bod zlatý,“ cení si. Nikdy se však nehraje bez nepřesností. „Samozřejmě se vždy najdou nějaké chyby, měli jsme si ohlídat fauly. Taky jsme nevyužili pár šancí, já jsem tam trefil tyčku. Nedá se nic dělat,“ smutní hradecká šestadvacítka.

„My o sobě víme, že když dobře bruslíme a dokážeme soupeře dostávat pod tlak, tak si pak vytváříme i šance. Ukázalo se to i proti takovému manšaftu, jako jsou Pardubice. Potvrdili jsme si, že dokážeme hrát s každým,“ je o kompetitivnosti Lvů přesvědčený odchovanec Olomouce. Proti klubu z perníkového města se hrál hokej hodný vyřazovací části. „Takovýmto stylem jsme chtěli hrát celou sezonu a myslím, že jsme z 99 % plnili všechny věci, které plnit chceme. Pokud budeme podávat takovéto výkony i v dalších zápasech, máme velkou šanci na úspěch,“ věří "Jerglis"

„Chtěli jsme pro výhru udělat všechno.“

#26 Aleš Jergl (o snaze o zisk bodů)

Vrcholem celého derby byla poslední dvacetiminutovka, ve které byly k vidění tři branky a 27 trestných minut. „Dynamo nás provokovalo a my jsme se bohužel nechali. Udělali jsme zbytečné fauly, nechali jsme je hrát přesilovku, kterou mají vynikající. Dokázali se v ní prosadit a vyrovnat. Nepovedený konec bereme na naše záda, měli jsme zápas dotáhnout do vítězného konce,“ lituje člen druhého útoku. Velkou oporou se Lvům v posledních kolech stal brankář Lukáš Pařík, který na soutok Labe s Orlicí zavítal teprve nedávno. „Pářa předvedl opět výborný výkon, znovu se ukázalo, že je to skvělý gólman. Doufám, že mu forma vydrží i do play-off a podrží nás,“ pochvaluje si maskovaného spoluhráče 29 letý forvard.

V neděli čeká celek zpod Bílé věže domácí duel s Kohouty. „Je velká šance, že Olomouc potkáme i v předkole, takže očekávám zápas v podobném stylu jako s Dynamem. Bude se hrát o každý kus ledu a zákroky budou na hraně. Musíme se vyvarovat faulů a proměňovat přesilovky,“ předpovídá hráč, pro nějž toto klání bude soubojem s mateřským klubem. V dresu Mory si útočník prošel takřka všemi mládežnickými kategoriemi a také si za ně odbyl debut v extralize. „Proti Olomouci vypisuju na každý zápas, nějakou korunku určitě hodím do placu,“ směje se.

Ještě, než však mač s Hanáky vypukne, uskuteční se na ledě ČPP Arény velká událost. K příležitosti třicátého výročí od sezony 1993/94, kterou tehdy Stadion Hradec Králové odehrál v nejvyšší soutěži, je uspořádáno retro utkání s legendami východočeského hokeje. Nebude chybět ani autogramiáda a Mountfield do souboje s Hanáky nastoupí ve speciálních dresech. „Já se na to dost těším, každá takováto akce je výjimečná. Neděje se to každý zápas, takže jak pro mě, tak pro celý mančaft to bude speciální,“ říká na závěr Aleš Jergl.