Aktuální zprávy z klubu
st 17.5.2023 | Daniel Krátký

Lehner Cup i zajímavé duely v Hradci. Lvy čeká pestrá příprava!

Podobně jako v minulých letech, tak i před ročníkem 2023/24 se budou hokejisté Mountfieldu HK na sezonu připravovat v rámci soubojů se zajímavými zahraničními soupeři s rozličnými herními styly. Svěřence Tomáše Martince čekají tři domácí zápasy, turnaj ve Švýcarsku i dvojduel ve Vídni. Jaký je rozpis přípravných duelů před sezonou 2023/24?

Ještě něž Východočeši vyrazí na turnaj do země helvétského kříže, tak se doma utkají s dvěma soupeři. Prvním z nich bude jeden z nejúspěšnějších slovenských týmů posledních let. Pod Bílou věž totiž přijede HC ´05 Banská Bystrica, speciální zápas tak 15. srpna čeká slovenského reprezentanta Alexe Tamášiho, který se postaví jako soupeř proti mužstvu, ze kterého do Hradce Králové přestoupil. O dva dny později, tedy 17. srpna, pak jako již tradičně v létě zavítá do královského města Vienna Capitals, účastník ICEHL.

Následně se Mountfield HK přesune do Švýcarska, kde jej v útulném desetitisícovém městečku Sursee, na severním konci jezera Sempach a v kantonu Lucern, čeká atraktivní Lehner Cup. V rámci atraktivního turnaje stojí před Lvy repríza čtvrtfinále Ligy mistrů s EV Zug v čele s Janem Kovářem nebo také souboj s posledním vítězem Spengler Cupu, tedy týmem HC Ambrì-Piotta, v jehož dresu ještě v uplynulé sezoně nastupovali Filip Chlapík nebo Michael Špaček. Mimo turnaj pak Východočeši vyzvou ještě švýcarského mistra, kterým se poprvé v klubové historii stal celek Genève-Servette HC.

Následně už v září pak Hradec Králové čekají v rámci přípravy na nový ročník Tipsport extraligy další atraktivní souboje. V pátek 1. září na východ Čech zavítá po necelém roce tým Eisbären Berlin, se kterými Lvy svedli atraktivní souboje v rámci loňského ročníku Ligy mistrů, v paměti fanoušků jistě zůstává i vlakový výjezd do německého hlavního města.

Poslední dvě přípravná utkání před startem Tipsport extraligy pak svěřenci Tomáše Martince absolvují ve Vídni, kde se ve dvou dnech utkají s dvěma účastníky ICEHL – ⁠7. září bude v hlavním městě Rakouska soupeřem maďarský Fehérvár AV19, o den později pak Mountfield vyzve znovu Vienna Capitals. Následně pak již hradecký hokej čeká dvanáctý ročník v nejvyšší soutěži, ve kterém bude tým kolem Radka Smoleňáka obhajovat titul vicemistra ČR. Ten odstartují královéhradečtí hokejisté 15. září na ledě Komety.

Rozpis přípravných zápasů před sezonou 2023/24


přát., út 15.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC 05 Banská Bystrica Banská Bystrica
 
přát., čt 17.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Vienna Capitals Vienna
 
Turnaj (Sursee), st 23.8.2023
EV Zug Zug - Mountfield HK Mountfield HK
19:00
přát. (Sursee), čt 24.8.2023
Genève-Servette Hockey Club Ženeva - Mountfield HK Mountfield HK
19:00
Turnaj (Sursee), so 26.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Hockey Club Ambrì-Piotta HC Ambrì-Piotta
 
přát., pá 1.9.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Eisbären Berlin Eisbären Berlin
 
přát. (Vídeň), čt 7.9.2023
Fehérvár AV19 Fehérvár - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát. (Vídeň), pá 8.9.2023
Vienna Capitals Vienna - Mountfield HK Mountfield HK
 

Informace o prodeji vstupenek a časy začátků utkání budou postupně zveřejněny.