Žáci
pá 15.4.2022 | Petr Koval | Foto: Roman Kantor / HC Kometa Brno

Medailový úspěch 4. třídy! V Brně zakončila sezónu zlatem

Mladí hokejisté ročníku 2012 se od 2. do 3. dubna zúčastnili turnaje o pohár Vladimíra Kříže. Ten hostilo brněnské Sportcentrum za Lužánkami, kde mladí Lvi v osmičlenné konkurenci vyhráli nejen základní skupinu, ale také celý turnaj. Ve finále totiž zvládli utkání s Táborem a na závěr ročníku se tak za celosezónní práci odměnili tím nejlepším způsobem.

S koncem sezóny se svěřenci Emila Veselého vydali poměřit síly s celky, proti kterým nemají tolik zkušeností. „Turnaj v Brně byl skvěle zorganizovaný a moc se nám líbil, za což patří velké díky trenérům brněnské Komety. Pro nás šlo o zajímavou akci, protože jsme mohli porovnat síly se soupeři především z moravské části, které v sezóně normálně nepotkáme,“ popisuje lodivod 4. třídy a chválí organizační stránku turnaje.

Ten ovládly týmy z Čech. Krom Mountfieldu totiž na stupních vítězů skončily rovněž celky Táboru a Neratovic. „První den jsme odehráli utkání v základní skupině, kterou se nám před Táborem podařilo o skóre vyhrát. Druhý den bylo na programu play off – semifinále a finále. To, že se nám podařilo turnaj dovést do vítězného konce, beru především jako odměnu pro kluky za celoroční práci v tréninku,“ hodnotí závěrečné působení svých svěřenců Emil Veselý.

Konečné pořadí:

1. Hradec Králové
2. Tábor
3. Neratovice
4. Kometa "A"
5. Znojmo
6. Kometa "B"
7. Technika Brno
8. Vsetín

Fotogalerie