Ohlasy k zápasu
pá 20.1.2023 | Petr Koval, Jan Vavřina

Musíme dávat pozor na fauly, smutní po derby Radovan Pavlík

Coby odchovanec Hradce Králové má na svém kontě nespočet východočeských derby. Důkazem je i jeho statistika v dresu Lvů. Vždyť páteční utkání bylo pro Radovana Pavlíka devatenáctým zápasem proti rivalovi v profesionálním hokeji. V něm v 54. minutě snižujícím gólem vykřesal pro hosty naději. Jenže o čtyři minuty později Pardubice potrestaly jeho nešťastné vyhození puku mimo hřiště a dokráčely k vítězství.

Dynamo vlétlo do třetího vzájemného duelu v sezoně v roli lídra extraligové tabulky. Ve vyprodané enteria areně si domácí pomohli zejména dvěma přesilovkovými góly na konci první i třetí třetiny a porazili Hradec 4:1. „Před zápasem jsme si říkali, že nesmíme udělat zbytečný fauly. Bohužel jsme je udělali a dostali gól na 0:1,“ komentuje hráč, jenž odehrál v oslabení porci přes tři a půl minuty.

Do zápasu nemohl nastoupit nemocný útočník Kevin Klíma a hradecká marodka se rozrostla na pět hráčů. „Bohužel takhle asi budeme chvíli hrát. Nevím přesně, jaký je jejich stav. Když budou ready do zápasů, budeme samozřejmě jedině rádi. Ale na to se nesmíme koukat,“ popisuje situaci indisponovaných hráčů.

Mountfield bodoval osmkrát v řadě. Proti lídrovi extraligové tabulky však dlouhá série skončila. „Přijelo hodně fanoušků, vždycky pro ně chceme derby vyhrát. Bohužel se to nepovedlo. Víme, že derby je vždycky specifické. Můžeme být poslední, oni první a můžeme je porazit. Příště musíme dávat větší pozor na fauly,“ ví čtyřiadvacetiletý forvard.

„Za stavu 1:2 nesmím udělat takovou kravinu – vyhodit puk ze vzduchu mimo hřiště a oslabit tým.“

#98 Radovan Pavlík (o vyloučení v závěru utkání)

Daleko od bodů nebyli svěřenci Tomáše Martince ani tentokrát. Radovan Pavlík totiž šest minut před koncem ukázal šikovnost na brankovišti a snížil na 1:2. „Gól bych vyměnil za vítězství za tři body. Jsem samozřejmě rád, že to tam spadlo, ale prohráli jsme 1:4. Omlouváme se fanouškům,“ hodnotí sklesle svoji pátou branku v letošním ročníku.

Honbu za vyrovnáním překazilo zejména nešťastné vyhození puku střelce jediného hradeckého gólu. „Za stavu 1:2 nesmím udělat takovou kravinu – vyhodit puk ze vzduchu mimo hřiště a oslabit tým. Poslal jsem nás do tří. Pardubice jsou natolik zkušený tým, aby to využily. Pak už jsme hráli power-play a bohužel dostali gól do prázdné brány,“ říká hráč s číslem 98, což je rovněž jeho ročník narození.

O body bude spolu s týmem bojovat opět v neděli, kdy změří síly s Libercem. „Musíme dobře zregenerovat, podívat se na chyby, co jsme udělali a pořádně se připravit. Bude to nesmírně těžké utkání. Věřím ale, že to zvládneme,“ přeje si. A bude to pro něj speciální duel, vždyť v dresu Bílých Tygrů nasbíral před dvěma roky 36 startů. „Myslím si, že s Libercem mají zápasy vždycky větší náboj. Jsou hodně vyhecované z obou stran, ještě když jsem tam působil. Asi něco vypíšu. Nutně potřebujeme tři body. Sice nejsem s nikým v kontaktu, ale hecování na ledě určitě přijde,“ uzavírá Radovan Pavlík.