Ohlasy k zápasu
pá 4.12.2020 | Jan Brůna, Jan Vavřina

Musíme udržet stabilní výkonnost, velí Petr Zámorský

Velmi kriticky hovořil po porážce v Mladé Boleslavi Petr Zámorský. Ten se sice střelecky prosadil v druhém mači v řadě, na rozdíl od úterý ale pochopitelně spokojen nebyl. Jeho tým padl hlavně kvůli špatnému startu třetí části 2:5, a ačkoliv zlínský rodák byl u obou hradeckých gólů, nechyběl také u čtyř inkasovaných. Proč chválil Radka Pilaře a co by rád zlepšil?

Petře, na ledě Bruslařů jste nakonec padli 2:5. Jak byste utkání zhodnotil?
První třetina asi byla vyrovnaná. Myslím si, že od té druhé už bylo vidět, že nám Boleslav začala trošku utíkat. Ve třetí periodě to měli jasně pod kontrolou, takže si to jednoznačně zasloužili a nezbývá, než jim pogratulovat.

Myslíte si, že i když jste šli do vedení, Středočeši byli dlouhodobě aktivnější a přehrávali vás?
Řekl bych, že od druhé třetiny určitě; prostřední a třetí periodu byli aktivnější a měli lepší pohyb, z čehož vyplynuly dva krásné góly, které dali. Chodili po nás, moc času pro beky nebylo. Na naší aktivitě musíme zapracovat.

Byl start posledního dějství zatím nejhorším vstupem do třetiny v sezóně?
Určitě, po vyrovnaném průběhu jsme dostali gól hned první střídání. Ale furt to bylo o jednu branku a dalo se hrát. Tlak byl nejdříve na naší straně, ale oni jsou zkušení a pohlídali si to. Třetí periodu to tak nebylo, tlak byl na jejich straně. Věříme do konce, v hokeji se vám může něco odrazit, spíše se však bavím o obrazu hry – soupeř měl lepší pohyb a závěrečnou část.

„Takovýchto šancí, kdy tam někdo parádně stojí, si vytvoříme málo, a proto dáváme míň gólů.“

#24 Petr Zámorský (o práci Radka Pilaře při prvním gólu)

V poslední době se vám nedaří stabilizovat výkony – po výhře nad Kometou přišla zase porážka. Čím to, že to nedokážete déle udržet?
To si říkáme každou jednu poradu, že musíme udržet nějakou stabilní výkonnost, a ne furt nahoru-dolů. Už loňskou sezónu jsme na to byli upozorňováni, letos si to říkáme od začátku a bohužel se nám to zatím moc nedaří. Tohle byl špatný zápas, takhle to nejde, takže si k tomu musíme něco říct. Nevím, jestli šlo o nekoncentrovanost. Těžko to rozebírat, každopádně Boleslavští si za tím šli, dobře bruslili a kombinovali. Pustili jsme je do šancí, které bohužel proměnili.

Poslední mače vstřelili hodně hradeckých branek obránci, tentokráte vy a Filip Hronek. Čemu to přisuzujete?
Nevím, moc gólů celkově nedáváme. Na to se taky snažíme zaměřit, aby to bylo lepší. Zrovna to tam padlo bekům, ale třeba příště se trefí útočníci. Celkově jako tým se musíme zvednout, tlačit se více do koncovky a chodit před bránu. Výborně před brankou byl Pilka (Radek Pilař) a gólman nic neviděl, takže ten gól je jeho. Takovýchto šancí, kdy tam někdo parádně stojí, si vytvoříme málo, a proto dáváme míň gólů.

S Bruslaři se utkáte za několik dnů znovu. Co vám o nich tento zápas prozradil?
Je to fyzicky velmi dobře připravené mužstvo, dobře bruslí a jde do tvrdého forčeku. Musíme se na tohle připravit a odvetné utkání s ním odehrát úplně jinak.

Trefil jste se podruhé ve dvou zápasech, navíc jste dost vytěžovaný. Jde v této kombinaci vaše sebevědomí nahoru?
Po tomto zápase nevím. Minulé utkání mě těšilo, že jsme vyhráli, tentokrát radost nemám vůbec a cítím hodně naštvání. Před zápasem jsme vůbec nevzpomínali, že se nám tu nedaří. Chtěli jsme tady vyhrát, protože potřebujeme udělat nějakou šňůru, a to se bohužel nepovedlo. V sobotu hlavně dobře potrénovat a v neděli to musí být daleko lepší. Plzeň je určitě parádní tým, takže se musíme dobře přichystat. Oni dávají gólů hromadu, my taky musíme nějaký vstřelit a jednoznačně doma vyhrát za tři body. Nebereme nic jiného.