Ohlasy k zápasu
út 18.4.2023 | Petr Koval

Oliver Okuliar po úvodním finále: Strašně se na góly nadřeme

Gólem v prodloužení poslal v sedmém utkání semifinále play-off Hradec do vytouženého finále. Nyní aktuálně nejproduktivnější hradecký hráč a jeden z favoritů na nováčka roku bojuje spolu se svým týmem o vysněnou trofej. Lvi v prvním utkání dokázali dotáhnout dvoubrankové manko, jenže ani to na vítězství nestačilo. Jak hodnotí první finálový duel Oliver Okuliar, který gólovou přihrávkou pomohl vrátit Lvy do hry?

Historicky první finále extraligy v Hradci Králové otevřeli dvěma góly Třinečtí. Hradec sice dokázal během 160 vteřin srovnat, na třetí branku Ocelářů už však i kvůli úspěšné trenérské výzvě soupeře reagovat nedokázal. „Myslím si, že jsme podali dobrý výkon. Ale bohužel to nestačilo. Takový je někdy hokej,“ smutní dvaadvacetiletý talent.

V posledních pěti semifinálových utkání Třince vždy zvítězil tým s menším počtem střeleckých pokusů. Ani první finálové klání nebylo výjimkou. Lvi Oceláře přestříleli 29:23, jenže soupeř potvrdil nadvládu produktivity v letošních vyřazovacích bojích. „Myslím si, že dnes měli více štěstí. Když jsem viděl jejich zápasy, vždycky dají nějaký šťastný gól. Aktuálně jim štěstěna v play-off přeje, ale štěstí přeje připraveným,“ komentuje šikovný forvard.

„Myslím si, že jsme měli dát dva-tři góly navíc.“

#8 Oliver Okuliar (o nevyužitých šancích)

„Přijde mi, že jim se góly lepí na hokejku. Měli tak šest-sedm šancí a dokázali dát tři góly, když nepočítám ten jeden do prázdné,“ dodává slovenský hokejista. „Na druhou stranu my se na góly strašně nadřeme. Jel jsem z trestné sám na branku. Měl jsem to vyřešit jinak. Byla to moje chyba,“ hodnotí svoji forhendovou kličku z kraje druhé periody.

Mountfield se letos teprve podruhé postavil proti Ondřeji Kacetlovi. Brankář, jenž v hradeckém dresu odchytal 102 zápasů ale ukázal, že se i na třetí finále v řadě připravil výborně. „Je to složité. Měli jsme mnoho šancí, on toho dost pochytal. Myslím si ale, že jsme měli dát dva-tři góly navíc,“ lituje nejpilnější hradecký střelec ve vyřazovacích bojích.

Východočeši jsou nyní ve stejné pozici jako ve čtvrtfinále proti Liberci, kdy úvodní domácí duel prohráli shodně 2:4. Už ve středu však budou bojovat ve druhém finálovém střetnutí, kam si určitě budou chtít přenést dobrý výkon z úvodního finále. „Teď hrajeme finále play-off, v herním stylu už nic nezměníte. Uvidíme ve středu. Jsme dobře trénovaní, takže sil máme dost,“ uzavírá Oliver Okuliar.