Ohlasy k zápasu
so 15.4.2023 | Jan Brůna

Oliver Okuliar psal hradeckou historii: Zaslouží si to celý klub

Sedmý zápas semifinále, gól v prodloužení a historický postup! Hradec po rozhodující brance Olivera Okuliara vyhlíží své první finále play-off, slovenský forvard rozsekl utkání v čase 78:04. Jak sám říká, po předchozím rekordně dlouhém mači se stěží hledaly síly, v klíčové přesilovce se ale rychlonohý útočník ocitl mezi kruhy a vystřelil Lvům bitvu s Třincem.

Jsme ve finále!

Tenhle tým se nevzdává! 🥳 #chcemevíc

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Sobota 15. dubna 2023


Olivere, gólem jste rozhodl o historickém postupu Hradce do jeho prvního finále extraligy v historii. Jak hodnotíte sérii hned po zápase?
Už před sérií s Vítkovicemi jsme věděli, že to bude 50:50. A bylo to tak do posledního utkání. Myslím, že my ani oni už jsme neměli moc sil. Bylo to o jednom gólu a o štěstí.

Soupeř ze čtyř přesilovek využil jedinou, vám na branku jedna stačila…
Ano, ale myslím si, že oni hráli přesilovky v sérii lépe a pomáhali si jimi. Nám se z ní povedlo dát vítězný gól v prodloužení.

Co říkáte na to, že jste se podílel na významném milníku v historii Lvů? Váš gól to nakonec rozsekl…
Jsem za to rád, zaslouží si to celý klub a všichni okolo hradeckého hokeje. Jsme velmi rádi, že se nám to podařilo. Neměli jsme sílu a v prodloužení už moc šancí nebylo. Bylo to o jedné střele a padlo to tam. Kdybych tomu nevěřil, asi by se to nestalo.

Byl to zatím váš životní gól?
Nevím, je mi 22, uvidíme, jak dlouho budu hrát. Nesmírně si ho vážím a určitě bude v mém srdíčku dlouho.

„Oba jsou to gólmanské kalibry, klobouk dolů před nimi.“

#8 Oliver Okuliar (o hradeckých brankářích)

V semifinále rozhodovali kromě jiného také brankáři. Jak těžké bylo prosadit se proti Aleši Stezkovi?
Hodně těžké, má zaslouženě podepsaný kontrakt v NHL. Nás podrželi Machy (Matěj Machovský) i Kivi (Henri Kiviaho). Oba jsou to gólmanské kalibry, klobouk dolů před nimi. Soupeři pomohl i Lukáš Klimeš.

I přes velkou radost, nepřevažuje aktuálně únava? Působíte, že toho máte tak akorát.
Samozřejmě jsme unaveni. Řekl bych, že to bereme s pokorou a nijak tu nejásáme, protože je před námi ještě jedna série. Vítkovice si zaslouží velký hold za to, jak hráli. Dokázali se vrátit do série a nakonec rozhodoval jeden gól. Bylo složité to ustát, ale v hokeji nikdy nevíte, co se může stát. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je strašně tenká.

Finále začnete v úterý na domácím ledě. Hlavní teď asi bude pořádně si odpočinout…
Jsme na tom stejně jako Třinec, taky hrál sedm zápasů. Bude to náročné, je to play-off. Doufám, že se s tím vypořádáme a půjdeme do série čerství. Po minulém utkání, kdy jdete spát ve tři ráno, energii prostě nemáte. Navíc když prohrajete, ještě vás to ubíjí. Fakt klobouk dolů před každým, jak si sáhl na svoje dno.

Když se řekne Třinec, co vás napadne jako první?
Mě asi moje zranění ze vzájemného zápasu. Jinak je to urputný tým, dobrý do defenzívy, navíc vyhrál tři tituly po sobě.

Jsme doma!

Jsme doma! 😍 A takové přivítání jsme fakt nečekali 🤪 #chcemevíc

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Sobota 15. dubna 2023