Aktuální zprávy z klubu
po 27.6.2022 | Jan Brůna, Jaroslav Zákravský

Podobně jako A-tým – také junioři zavítali na Nový Hradec

V rámci zpestření letní přípravy si hradečtí junioři zajeli na hřiště Sokola Nový Hradec Králové, kde sehráli dvě fotbalová utkání proti místním vrstevníkům ve dvou kategoriích U17 a U20. Zápasy se hrály dvakrát 30 minut. Tým mladších hráčů zvítězil 5:3, starší padli těsně 2:3. Mladí Lvi tak ukázali, že jim kromě hokeje není vůbec cizí ani populární fotbal.

Fanoušci si na své oblíbence z „áčka“ museli počkat do čtvrtka 23. března, již před tím se však konaly také dva exhibiční mače juniorky. „Jsme za to určitě rádi, protože jsme zase kluky viděli v trochu jiném pohybu při sportu, který se do přípravy tolik nedostane. Děkujeme Novému Hradci, že nám vyšel vstříc a umožnil nám zápasy odehrát. Myslím si, že pro všechny to bylo přínosné,“ říká spokojeně Martin Vágner.

Mladí hokejisté místo bruslí nazuli fotbalovou obuv, řada z nich ovšem ukázala, že si s míčem rozumí podobně jako s pukem. „Musím říct, že máme v týmu dost šikovných fotbalistů, podle citu jsme střídali posty na hřišti. Myslím si, že třeba Benešáci mají velký pohybový talent a dalo se na to koukat,“ chválí Matěje a Michala Benešovy asistent trenéra juniorů. A jak se nápad na utkání vlastně zrodil? „Přišel s tím Jirka Janoušek. Dva roky zpátky jsme měli podobnou akci s hradeckými florbalisty,“ připomíná Martin Vágner.

Kategorie U17: FC Nový Hradec Králové vs. Mountfield HK 3:5

Góly Mountfieldu HK: Mrázek 3, Šimek 2.
Sestava Mountfieldu HK: Brožek – Vencl, Lequin, Žaba, Pelikán, Bezpalec, Šimek, Mrázek, Klíma, Hora, Kasal, Souček.

Kategorie U20: FC Nový Hradec Králové vs. Mountfield HK 3:2

Góly Mountfieldu HK: Matěj Beneš, Pelda.
Sestava Mountfieldu HK: Kašpar – Táborský, Hušek, Tichý, Brožek, Havlíček, Novotný, Michal Beneš, Matěj Beneš, Brotánek, Pelda, Kopecký, Žalčík.