Ohlasy k zápasu
pá 18.2.2022 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Porazit Pardubice je pro mě vždy důležité, tvrdí Jordann Perret

Pro Hradec Králové to byl vskutku úžasný večer. Mountfield HK vyhrál derby v Pardubicích po zřetelné dominanci 4:1. Tímto vítězstvím se posunul do čela Tipsport extraligy, zároveň překonal magickou hranici sta bodů a ještě uštědřil rivalovi pořádnou lekci. A kde že to všechno začalo? U Jordanna Perreta, borce, který už ve druhé minutě otevřel skóre utkání a nasměroval tak Lvy na tu nejlepší možnou cestu k úspěchu.

Francouzský rychlík si krátce po konci duelu pochvaloval vydařený výkon celého mančaftu. „Byl to pro náš tým důležitý zápas. Odehráli jsme ho velmi dobře, máme výhru a tři body, což je perfektní,“ vypráví nadšeně. A co říká na první dějství, které Hradec vyhrál 2:0? „Je vždycky skvělé, když se vám povede takovým způsobem začít zápas. Byli jsme parádně připravení už od samého začátku, což je opravdu moc dobře. Soupeři jsme hned ukázali, že jsme tu proto, abychom vyhráli,“ poukazuje na klíčovou fázi střetnutí hbitý hokejista.

Sám vstřelil úvodní branku duelu, když mu Dynamo poskytlo dostatek prostoru. „Měl jsem opravdu hodně času, šli jsme tam s Kevinem Klímou do situace dva na jednoho. Nejdřív jsem chtěl počkat na to, až přijde ideální čas pro přihrávku na něj, jenže ten nenastal. Tak jsem se rozhodl zkusit své štěstí s vlastní střelou a spadlo to tam,“ popisuje situaci při první trefě Hradeckých muž s číslem 94 na zádech.

Útočník s doslova bleskovým pohybem přišel pod Bílou věž právě z města perníku. Souboje s největším rivalem Hradce jsou pro něj tak do jisté míry specifické. „Dřív jsem za Pardubice hrál, strávil jsem tu nějaký čas. Tudíž je pro mě samozřejmě vždycky důležité utkání s Pardubicemi vyhrát,“ nezastírá výjimečnost derby forvard, který letos nasbíral už 23 kanadských bodů, což je jeho jasné sezónní extraligové maximum.

„Moc se těšíme na to, že nás fanoušci zase přijdou podpořit ve větším počtu.“

#94 Jordann Perret (o povolení zvýšit počet diváků na hokeji)

Již v neděli však čeká na Lvy další nelehký protivník, na soutok Labe s Orlicí přijede Plzeň. „To bude těžký zápas, zároveň strašně důležitý. Ale hrajeme doma, což je výhoda, pokud budeme hrát jako proti Pardubicím, věřím, že to bude dobré,“ vyhlíží soupeře ze západu Čech hráč, který pravidelně reprezentuje Francii na mezinárodních akcích.

Do ČPP Arény bude moci na souboj se Škodou dorazit vyšší počet návštěvníků, než jaký byl dosud povolen. Očekává se tedy parádní atmosféra. „To je pro nás skvělé a současně hrozně důležité, moc se těšíme na to, že nás fanoušci zase přijdou podpořit ve větším počtu. Jsme nadšení z toho, že nám dodají zase nějakou energii navíc,“ těší se na publikum.

Mountfield HK se navíc vítězstvím nad Dynamem posunul do čela tabulky extraligy a překonal magickou hranici sta bodů. „Je pro nás naprosto úžasné, že jsme první. Uděláme, co budeme moci pro to, abychom se na téhle příčce udrželi,“ usmívá se jeden z hrdinů vítězného derby Jordann Perret.

Koukněte, jak to vypadalo po včerejším derby v hradecké kabině 👀 Co vám budeme povídat, bylo veselo... 😀

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 18. února 2022