Tiskové zprávy
st 3.5.2023 | Daniel Krátký | Foto: Jan Pavlíček / BK Mladá Boleslav

Posila pro ofenzivu! David Šťastný přichází do Mountfieldu HK

Ještě tomu není ani týden, co královéhradecký klub zakončil nakonec stříbrnou sezonu 2022/23, avšak vedení již dlouhou dobu pracuje na přípravách nového extraligového ročníku, ve kterém oblékne dres Mountfieldu HK několik nových hráčů. Další potvrzenou posilou východočeského celku je třicetiletý útočník David Šťastný.

Přerovský odchovanec na sebe nejvíce upozornil v dresu Mladé Boleslavi, se kterou si dvakrát zahrál semifinále play-off a ve městě automobilů platil za ofenzivního tahouna. Doposud nejpovedenější sezonu v kariéře prožil 187 centimetrů vysoký útočník v ročníku 2020/21, kdy u Bruslařů nasbíral včetně vyřazovacích bojů v 61 zápasech hned 60 kanadských bodů (29+31).

I v letošním roce patřil šikovný forvard k trojici nejproduktivnějších hráčů Mladé Boleslavi. Od nové sezony si však vyzkouší své třetí extraligové angažmá. S Mountfieldem HK se totiž dohodl na dvouleté smlouvě, což potvrzuje generální manažer Východočechů Aleš Kmoníček. „David byl v našem hledáčku delší dobu, a když se letos naskytla možnost ho angažovat, začali jsme ihned jednat. Samotná jednání netrvala dlouho, jelikož Davidovi se líbila naše vize i herní systém, který praktikujeme. Vidíme v něm zkušeného útočníka, který umí dát gól a pevně věříme, že nám pomůže zlepšit naši produktivitu,“ komentuje hradecký funkcionář příchod Davida Šťastného.

David Šťastný v Hradci!

Vítej v Hradci, Šťáva 🧃 Více informací na klubovém webu ➡ mountfieldhk.cz/clanek.asp?id=12021

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Středa 3. května 2023


Profil Davida Šťastného

S hokejem začal David Šťastný ve třetí třídě v Přerově, svůj první zápas pak odchovanec Zubrů odehrál na otevřeném kluzišti v Rožnově pod Radhoštěm. Ve svém mateřském klubu prošel prakticky všemi mládežnickými kategoriemi, přičemž pokaždé býval velmi produktivní.

Protože však Přerov nehrál v mládeži nejvyšší soutěže, stěhoval se David Šťastný tehdy jako junior do nedaleké Olomouce, kde si vyzkoušel juniorskou extraligu. I u Kohoutů tehdy mladičký forvard řádil, ve 34 zápasech nasbíral 37 bodů (19+18). V mužstvu se po nějaké době znovu setkal i s jistým Alešem Jerglem, tedy současným útočníkem Mountfieldu HK.

V sezoně 2014/15 nakoukl 187 centimetrů vysoký útočník do prostředí extraligy, kterou si vyzkoušel v dresu Zlína, který toho času pravidelně střídal s prostředím tehdy ještě druholigového stadionu v Přerově. U Beranů role přerovského odchovance postupně rostla až tak, že po třicetibodové sezoně v barvách Ševců odcestoval David Šťastný na světový šampionát dospělých do Dánska v roce 2018. Na soupisku se však šikovný křídelník nakonec těsně nedostal. A po sezoně se rozhodl změnit prostředí.

Dohodl se totiž na smlouvě v Mladé Boleslavi, kde vyrostl mezi extraligové osobnosti. Svůj nejpovedenější ročník prožil dnes třicetiletý forvard během sezony 2020/21, kdy po boku kumpána Radima Zohorny opravdu řádil. V základní části nasázel hned 26 gólů, k nim navíc přidal stejný počet nahrávek, což z něj udělalo šestého nejproduktivnějšího a čtvrtého nejlepšího střelce celé extraligy.

I v následujících dvou ročnících patřil David Šťastný mezi elitní hráče Mladé Boleslavi, ačkoliv mu problémy dělaly i zdravotní obtíže. Během svého pětiletého působení ve městě automobilů prožil dvě dlouhé cesty play-off až do semifinále a jednu určitě pamatujete: V ročníku 2021/22 to byli právě mladoboleslavští Bruslaři, kteří vyřadili vítěze základní části z Hradce Králové. Právě na východ Čech nyní šikovný útočník se střeleckým potenciálem míří, s Mountfieldem HK totiž podepsal dvouletý kontrakt.

Statistiky Davida Šťastného