Ohlasy k zápasu
ne 27.9.2020 | Daniel Krátký

Přesun do prvního útoku? Snad to pomohlo, věří Aleš Jergl

Dvě třetiny nebyl výkon Mountfieldu ideální, a tak se o přestávce rozhodli trenéři k proházení útočných formací. Aleš Jergl se díky tomu přesunul do elitního útoku k Radku Smoleňákovi a Lukáši Cingelovi a byl vidět. Svým gólem totiž zavelel k obratu. Šlágr s Libercem nakonec dopadl pro Hradec Králové vítězstvím 4:3 po samostatných nájezdech.

Za dvě třetiny strávil forvard Aleš Jergl na ledě jen čtyři minuty a šestnáct sekund. Do třetí dvacetiminutovky ho trenéři přesunuli do první formace a vyplatilo se. Rodák z Kroměříže se totiž dokázal střelecky prosadit a rozjet hradeckou cestu za vítězstvím. „Doufám, že můj přesun do první lajny pomohl k výhře. Že jsme hráli dobře je hlavně super pro nás jako celý tým. Akorát škoda toho závěru, kdy jsme výsledek neudrželi, mohli jsme brát tři body,“ je si "Jerglis" vědom možné chvilkové ztráty koncentrace v závěru.

Hlavní kouč hradeckého Mountfieldu Vladimír Růžička je známý svým pověstným přeházením útoků. Kolikrát by vás nenapadlo, že někteří hráči mohou hrát spolu. A oni mohou. „Respektujeme to, co trenér říká. Co řekne, to jdeme a děláme. On to tak má, že ty útočníky točí. Ale šli jsme do třetí třetiny s tím, že chceme vyhrát.“

Kromě vstřelené branky na 1:1 pomohl šikovný pravák také ke srovnání na 2:2, když odvážně pressoval liberecké beky. Co bylo při napadání klíčové? „Je to o tom, přečíst tu situaci, jestli tam vystartovat nebo to radši odcouvat. Zkusil jsem vystartovat. Mohl jsem už já dát gól, ale za chvilku pak Jeremie Blain nahrál Smolimu, a ten dal krásně nad lapačku gól,“ popisuje hradecká šestadvacítka, která ve třetí třetině na ledě symbolicky strávila šest minut a dvacet šest vteřin.

„Myslím si, že nás prověřili po všech stránkách.“

#26 Aleš Jergl (o Liberci jako soupeři)

Další branku mohl Aleš Jergl přidat v nájezdech, kde však neuspěl. Ale brance byl blízko. „Věděl jsem, co udělám. Už jsem brankáře měl položeného na zemi, stačilo ho jenom přehodit. Trefil jsem břevno, bohužel. Nedá se nic dělat, musím to ještě dopilovat na tréninku a příští zápas by to tam mohlo padnout,“ povídá majitel několika reprezentačních startů.

Kvalitativně se v neděli jednalo o jednoho z nejlepších možných soupeřů, který mohl zavítat na led ČPP Arény k extraligovému duelu. „Liberec je určitě velmi kvalitní mužstvo a myslím si, že nás prověřili po všech stránkách,“ je si vědom bývalý hráč Olomouce. „Snad nám výhra nad takovým týmem dodá ještě větší sebevědomí,“ pokračuje s tím, že oceňuje hradecké fanoušky, kteří i v omezeném počtu vytvořili velmi dobrou kulisu. „Sice bylo málo lidí, ale diváci se nás snažili hodně podporovat. Za což jsme moc rádi.“

Další zápas čeká Hradec v úterý na ledě Olomouce, kde to hradecký útočník moc dobře zná. „Proti Olomouci je to pro mě vždycky speciální. Nějaké roky jsem tam působil, takže určitě něco do kabiny vypíšu. Věřím v to, že si odtamtud přivezeme nějaké body,“ doufá. „Celkově jdou teď zápasy hodně rychle za sebou, ale pořád je to začátek. A my chceme získat každý zápas co nejvíce bodů, podle toho taky do těch zápasů tak jdeme,“ uzavírá po utkání s Libercem hradecký forvard Aleš Jergl.