Ohlasy k zápasu
čt 17.8.2023 | Jan Brůna, Daniel Krátký

První gól? Snad se to povede i v extralize, věří René Piegl

Pod Bílou věží střídavě působí od sezony 2012/13, kdy prvně naskočil za hradeckou juniorku. O dva ročníky později zapsal úvodní start v A-týmu. A po několika hostování se René Piegl poprvé trefil za Mountfield v zápase proti Vídni, když navyšoval na 2:0 po práci Tomáše Pavelky. Jak se mu hrálo s kolegou z obrany? A kolik bude muset přispět do týmové kasy?

René, Vídeň jste doma po dobrém výkonu skolili 4:1. Jak utkání hodnotíte?
Bylo dobře, že jsme se dostali do vedení. To nám určitě pomohlo. Kdybychom dotahovali, bylo by to horší. Jsem rád, že jsme vyhráli.

Vy sám jste zvyšoval na 2:0. Jak vás gól potěšil?
Jsem za to samozřejmě rád. Tomáš Pavelka to výborně potáhl po levé straně. Říkal jsem si, že půjdu do podpory, i když dva beci v podpoře jsou docela riziko. Krásně mi to dal. Abych řekl pravdu, mně teda střela úplně nesedla – mířil jsem nahoru, skončila mezi nohama. Možná i to gólmana hodně překvapilo. Trenéři říkají, ať my obránci podporujeme útok, když to jde. Zatím to vychází. S Tomášem se mi hrálo super. Vím, že se na něho mohu spolehnout, a kdyby cokoliv, tak mě podrží.

Pro vás byla branka proti Capitals výjimečný moment…
Ano, v Hradci je to úplně první trefa po osmi letech, co jsem tady. Není to ligový gól, ale příprava, tak snad se to někdy povede i v extralize. Loni jsem dával branky v Kolíně ke konci sezony, bylo jich více.

„Když to pokladník ocení, tak to rád zaplatím.“

#18 René Piegl (o prvním gólu)

Kolik vás bude takový premiérový zářez stát?
Vůbec nevím, možná se to promlčí a netuším, jestli se to v přípravě počítá. Když to pokladník ocení, tak to rád zaplatím.

Na poměry přípravy to byl duel se vším všudy, došlo i na bitku…
Na konci tam byly trošku emoce. Myslím, že i jejich trenér to trochu vyhecoval. Bylo dobře, že na ledě byl zrovna Máca (Patrik Marcel) a urovnal to tam.

Jak vy osobně se dosud cítíte v předzávodním období? Naskočil jste už i za Kozly…
Vlastně jsem pořád tady, na zápasy do Kolína jsem jen přejížděl. Partnerská spolupráce funguje dobře, takže je to v pohodě. V Kolíně se hráči Vídně prvních patnáct minut spíše rozkoukávali, ale pak bych řekl, že hráli velmi dobře. Přesně tak, jak skončili tam, hráli i v Hradci. Myslím, že to byl super zápas.