Preview k zápasu
ne 9.4.2023 | Šimon Zemánek

První mečbol je tady! Musíme hrát stále stejně, burcuje Jan Eberle

Mountfield HK si, po dvoubodové loupeži z Ostravy, na svůj semifinálový účet připsal také výhru číslo tři, když úvodní domácí střetnutí v rámci této série ovládl 4:2. Lvi tak vedou 3:0 na zápasy a dělí je jediné vítězství od finále. Toho budou moct dosáhnout už v neděli, kdy je pod Bílou věží naplánován čtvrtý duel, který hlásí vyprodáno! Start je naplánován na 16:00.

„Chceme si jít za vítězstvím každé střídání. Neustoupíme ani o centimetr.“

#15 Jan Eberle (o čtvrtém duelu série)

Svěřenci Tomáše Martince v utkání vedli po dvou využitých přesilovkách 2:0. Ridera však dokázala stáhnout náskok soupeře a bylo vyrovnáno. Domácí se ale, po zásahu žolíka Patrika Miškáře, znovu dostali do vedení, které v závěru do prázdné klece ještě pojistil Radovan Pavlík. Co duel rozhodlo podle zkušeného Jana Eberleho? „Dokázali jsme úspěšně zareagovat na vyrovnávající gól Vítkovic. Jsme rádi, že se nám podařilo otočit utkání na naši stranu a dotáhnout ho k vítěznému konci,“ odhaluje forvard s číslem 15.

První formace, jejímž členem je také Jan Eberle, vítěznou trefu zařídila. „Mekáč vyhazoval puk, já jsem ho chytal do ruky a viděl jsem, že na mě nevystoupil obránce soupeře. Ethan Werek před ním výborně přejel, pak jsem nahrál rozjetému Miškovi, a ten skvěle prostřelil gólmana,“ pochvaluje si souhru s Graemem McCormackem a Patrikem Miškářem pravý křídelník.

V čem se poslední klání lišilo od těch hraných na Moravě? „Vítkovice na nás nastoupily velmi aktivně, což jsme ale za stavu 2:0 na zápasy očekávali. Taky se nám podařilo využít přesilovky, které nám zatím příliš nevycházely. Tentokrát jsme si jimi však velmi pomohli. I tak to ale znovu byl boj až do konce,“ hlásí „Ebik“. I ve třetím mači se Lvi tradičně mohli spolehnout na skvělou diváckou přízeň. „Atmosféra byla výborná. Myslím si, že to byl zážitek jak pro nás, tak pro lidi,“ vyzdvihuje fanoušky 181 cm vysoký hráč.

Jan Eberle od svého lednového příchodu z Mladé Boleslavi pod Bílou věž nastupoval převážně v zahajovací útočné brázdě spolu s Lukášem Cingelem a Jakubem Lvem. Avšak právě oba zmiňovaní špílmachři jsou aktuálně mimo sestavu. „Cingi i Lvíček jsou prvotřídní hráči. Určitě nám v týmu chybí, protože hokejisti jejich kvalit se těžce nahrazují, ale jsem rád, že vítězíme i v sestavě, kterou máme k dispozici a funguje nám to,“ hlásí kladenský rodák.

Lvy dělí jediná výhra od finále, avšak právě udělat poslední krok bývá to nejtěžší. „Musíme hrát stále stejně. Chceme si jít za vítězstvím každé střídání, neustoupíme ani o centimetr a nedáme jim nic zadarmo,“ hlásí 33letý útočník. V dosavadní extraligové historii se nikdy ve vyřazovacích bojích nestalo, že by tým dokázal otočit stav série z 0:3 na 4:3. „Nic takového nevnímáme, pro nás to je další zápas, který chceme vyhrát. Věřím, že to zvládneme a postoupíme už v dalším duelu,“ uzavírá Jan Eberle.

Sestavy z minulého utkání

Machovský – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Kev. Klíma – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Smoleňák.

Praktické informace pro fanoušky

  • Soutěž o dovolenou: Během semifinále budete mít možnost vyhrát poukaz na dovolenou dle vlastního výběru u moře v hodnotě 30 000 Kč! Ze všech přítomných fanouškům bude vylosováno celkem pět šťastlivců – dva z toho v neděli. Více informací naleznete v tomto článku.
  • Vstupenky: Všechny vstupenky jsou vyprodané. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je k dostání vždy od 13:00 domácího hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět. Včetně soutěže o zajímavé ceny!