Žáci
ne 7.4.2024 | Dominik Jarka

Sladká tečka za úspěšnou sezonu. Šesťáci ovládli svou nadstavbu

Šestá třída má řádné důvody k oslavám, hráči ročníku 2012 totiž ovládli nadstavbu a zakončili sezonu nejlepším možným výsledkem. Dominantní hradečtí hokejisté v první polovině sezony vyhráli sedmičlennou základní část, když za sebou nechali například pardubické Dynamo, a postoupili do nadstavby skupiny "C". Ve finální fázi soutěže sváděli náročnou bitvu o první příčku se silnou Jihlavou, nakonec ale talentovanou Duklu předčili o tři body a napsali tak sladkou tečku za úspěšnou sezonou.

Lvíčata prošla základní částí s velkým přehledem. Východočeši z dvanácti zápasů zvítězili v jedenácti případech, při spanilé jízdě si navíc Hradečtí udrželi parádní skóre 161:33. Dlouho hradeckému celku konkuroval Havlíčkův Brod, jenž také aspiroval na zisk prvního místa, nakonec si však připsal o jednu prohru více a Hradec tak putoval do nadstavby z nejvyšší možné pozice.

V nadstavbě Hradečtí přeřadili na vyšší výkonnostní stupeň a předtím rovnocennému Havlíčkovu Brodu odskočili o rozdíl třídy. V silné nadstavbové skupině s týmy jako brněnská Kometa a jihlavská Dukla si počínali zkušeně a ihned se vydali do boje o první místo. Právě o vítězství v nadstavbě se Hradečtí dlouho přetahovali s Jihlavou, z dvaceti střetnutí ale Lvíčata prohrála jen dvakrát a došla si tak pro zasloužený nadstavbový triumf.

Šesťáci předváděli v sezoně skvělé výkony a je to poznat také na statistikách svěřenců trenéra Emila Veselého. Celkově šesťáci nastříleli v 32 zápasech šílených 306 gólů, v průměru tak během jednoho utkání Lvíčata vsítila do klece soupeře více než 9,5 gólů. V nadstavbě se Hradečtí pyšnili také druhou nejlepší defenzivou i ofenzivou, rozdíl skóre však měli Východočeši absolutně nejlepší (+69).

Tabulka po základní hrací části

1. Mountfield HK – 22 bodů
2. BK Havlíčkův Brod – 20 bodů
3. HC Světlá nad Sázavou – 15 bodů
4. HC Dynamo Pardubice – 12 bodů
5. HC Poděbrady – 11 bodů
6. HC Chrudim – 3 body
7. SC Kolín – 1 bod

Tabulka po nadstavbě skupiny "C"

1. Mountfield HK – 33 bodů
2. HC Dukla Jihlava – 30 bodů
3. Rytíři z Telče – 22 bodů
4. HC Kometa Brno – 18 bodů
5. BK Havlíčkův Brod – 15 bodů
6. HC Lvi Fosfa Břeclav – 2 body