Preview k zápasu
st 12.4.2023 | Tomáš Prodělal, Tomáš Kalas

Snad nám fanoušci pomůžou tuhle sérii uzavřít, věří Martin Štohanzl

Nadějně rozběhnuté páté střetnutí série hradečtí hokejisté ke sladké tečce nedovedli. Třetí nejdelší utkání v historii play-off rozhodl vítkovický Koch v čase 98:59 a Ridera tak přijíždí pod Bílou věž opět s nadějí, že se série ještě jednou do Ostravy vrátí. Lvi však mají touhu sérii před vlastním publikem ukončit a oslavit historický postup do finále. Šestý zápas začíná v ČPP Aréně od 17:00.

„Vnímáme to, ale jsme si vědomi, že výhoda je stále na naší straně.“

#16 Martin Štohanzl (o zvyšujícím se tlaku na postup)

Svěřenci Tomáše Martince v úterý absolvovali zápas podobný jízdě na horské dráze. Nejprve se Lvi dostali do vedení 2:0, o které však nakonec přišli, a tak souboj putoval do prodloužení, jež se protáhlo až do času 98:59. Jak bezmála pětitřetinovou bitvu viděl Martin Štohanzl? „Bylo to určitě dost náročné. Šlo pravděpodobně o nejdelší zápas, který jsem ve své dosavadní kariéře odehrál. Myslím, že byl duel obtížný pro oba týmy, pro Vítkovice možná ještě o něco více, protože většinu utkání odehrály na tři útoky a šest obránců. Věděli jsme, že zápas rozhodně jeden detail a tentokrát se štěstí přiklonilo na jejich stranu“ přemítá forvard s číslem 16.

Trenér Ostravanů Miloš Holaň během první přestávky sáhl do sestavy, ze které po zbytek mače vyškrtl čtvrtou útočnou letku, zbylí hokejisté s rytířem Vítkem na prsou zase překonávali jejich dosavadní maxima v časech na ledě. „Jsme si toho vědomi. Náš hokej je fyzicky náročný. Víme, že Vítkovice hrají na šest beků a na soupisce mají také starší hráče, my jsme mladší tým. Jednou z našich silných stránek by měl být pohyb a věříme, že jsme dobře fyzicky připravení na to, abychom ho zvládli,“ doufá student UHK.

Ve čtvrtek se v ČPP Aréně odehraje již šestý zápas mezi oběma celky během jedenácti dní. Je vůbec možné soupeře ještě něčím překvapit? „Těžko říct. Na každý zápas se připravujeme vesměs stejně. Víme, kdo za ně nastupuje, jaké mají speciální formace. Je jasné, že vinou zranění může dojít k nějakým menším změnám v sestavě, ale neviděl bych v tom žádné překvapení,“ domnívá se specialista na oslabení, který na něm v posledním zápase strávil 3 minuty a 9 vteřin.

Mountfield měl k dispozici tři mečboly, avšak dva z nich už Ridera odvrátila. Cítí družina od soutoku Labe s Orlicí narůstající tlak na postup? „Od stavu 0:0, kdy jsme do série šli, si říkáme to samé. Věděli jsme, že Vítkovice mají výborný mančaft a skvělé individuality, které dokáží rozhodovat zápasy. V prvních třech utkáních se nám podařilo překulit štěstí na naši stranu. Do každého souboje jdeme stejně, jako by byl stav 0:0, takže bych úplně netvrdil, že jsme pod nějakým psychickým tlakem. Vnímáme to, ale jsme si vědomi, že výhoda je stále na naší straně,“ přibližuje odchovanec Jaroměře.

Na první dvě střetnutí pod Bílou věží bylo vyprodáno a velkou podporu z ochozů budou Hradečtí potřebovat i tentokrát. „Jsme rádi za každý zápas, na kterém naši fanoušci jsou, protože nás ženou kupředu a jsou naším šestým hráčem na ledě. Věřím, že nám i ve čtvrtek pomohou k tomu, abychom tuhle sérii uzavřeli a mohli se připravit na další krok,“ zve závěrem na zimní stadion „Klokan“.

Sestavy z minulého utkání

Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Gaspar – Eberle, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Klíma, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Chalupa.

Praktické informace pro fanoušky

  • Soutěž o dovolenou: Během semifinále budete mít možnost vyhrát poukaz na dovolenou dle vlastního výběru u moře v hodnotě 30 000 Kč! Ze všech přítomných fanouškům budou vylosování dva šťastlivci, kteří doplní už trojici vítězů. Více informací naleznete v tomto článku.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.