Preview k zápasu
so 30.10.2021 | Petr Koval, Jan Vavřina | Foto: David Peška / PSG Berani Zlín

Souboj týmů s rozdílnou formou. Do Hradce míří trápící se Zlín

Z předchozího utkání si Hradečtí odvezli tři body za vítězství 4:1 ve Varech. Tentokráte se opět vrací na domácí led, kde změří své síly s posledním Zlínem. V extraligové tabulce je Hradec na druhém místě, navíc má oproti pronásledovatelům jeden zápas k dobru. Po nedělním duelu tak může své postavení ještě upevnit. Urve další body tým z východočeské metropole, nebo celek z města Tomáše Bati? Startujeme v neděli od 16:00!

„Nebude to vůbec jednoduché. Oni potřebují nutně body, proto po nás půjdou.“

#29 Petr Kalina (o přístupu Zlína)

Svěřenci Tomáše Martince jsou posilněni nedávnými vítězstvími a v Karlových Varech to bylo znát. Od začátku měli větší energii než domácí, soupeře v první části přestříleli 16:6. Západočeši se postupně herně přibližovali, ale výsledkově jim vlak ujížděl. „První třetina od nás byla dobrá, Vary jsme k ničemu moc nepustili. Pak už to bylo horší. Nějaké šance sice měly, ale tři body bereme my, a to je hlavní. Každý bod, který si připíšeme do tabulky, je zlatý,“ vrací se k pátečnímu souboji Petr Kalina.

Lvi z posledních 12 zápasů klopýtli jen dvakrát. Dalo by se proto čekat, že se v tabulce od svých pronásledovatelů odpoutávají. Extraligový peloton je ale opět našlapaný. Druhý Hradec a desátý Liberec dělí 11 bodů, které se dají poměrně rychle umazat. „Snažíme se na tabulku nekoukat a soustředit se na každý zápas, který nás čeká. Musíme udělat všechno pro to, abychom podali pokaždé stoprocentní výkon. Pak můžeme pomýšlet na body a úspěch,“ burcuje spoluhráče rodák z Roudnice nad Labem.

Jediným týmem, který nestačí tempu ostatních, jsou zlínští Berani. Ti se s 8 body krčí u dna tabulky. „Je to tak, ale nebude to vůbec jednoduché,“ varuje před podceněním soupeře hradecký zadák. „Oni potřebují nutně body, proto po nás půjdou. Ale my je potřebujeme určitě taky. Musíme se na to dobře připravit a urvat další výhru,“ pokračuje. Dopomoci by k ní mohl také hradecký kotel, který zápas co zápas tlačí své oblíbence dopředu. „Fanoušci jsou tady skvělí, jsou hodně slyšet. Doufám, že nás podpoří opět v hojném počtu,“ dodává závěrem Petr Kalina.

Tomᚎižka
Dvaačtyřicetiletý obránce je jedním z hráčů, jenž překonal hranici 1000 extraligových startů. Zkušený defenzivní bek navíc může překonat další jubileum – k 300. kanadskému bodu mu totiž chybí jediný. Zvládne to v hradecké ČPP Aréně?

Zlín se trápí především v koncovce

Berani poslední roky okupují spíše spodní příčky extraligové tabulky a ani letošní sezóna není výjimkou. Žlutomodří totiž získali pouze 8 bodů v 18 utkáních. V září uhráli několik těsných výsledků, ale na výhru za tři body nedosáhli. Příspěvek do tabulky tak brali za prohru v prodloužení proti brněnské Kometě 2:3 a za porážku s Mountfieldem 2:3 po nájezdech. Poté dokázali zaskočit Liberec, když na jeho ledě zvítězili 4:3 v prodloužení. Ve střetnutí dvou celků ze spodních příček jim také nestačilo 60 minut a Kladnu podlehli 2:3 v nastavení. Po tomto výsledku tým převzal Luboš Jenáček. Jeho družina urvala první plný bodový zisk až 24. října, kdy přestřílela Brno 5:3.

Moravany tlačí boty především v produktivitě. Za osmnáct kol vsítili pouze 33 branek, což je suverénně nejméně z celé soutěže. Střeleckou impotenci demonstruje i statistika vyslaných střel na branku. Střelci týmu okolo kapitána Pavla Kubiše vyšlou na soupeřovu klec průměrně jen 24 pokusů. Postavení v tabulce odpovídá i úspěšnost speciálních formací. Zlín sice patří do průměru v počtu odehraných přesilovek, jenže úspěchem skončilo pouze 12,90 % z nich. Berani se naopak mohou relativně opřít o své oslabení. Úspěšnost 84,14 % je řadí na 6. místo.

Nejproduktivnějším hráčem je s 16 body (4+12) forvard Tomáš Mikúš. Nejvíce gólů (5) má pak na kontě exhradecký dlouhán Bedřich Köhler. Z obránců se daří Peteru Trškovi (3+7). Tento borec je navíc nejvytěžovanějším hráčem, průměrně odehraje přes pětadvacet minut na zápas, čímž se řadí hned za lídra této statistiky – libereckého Ladislava Šmída. Ševci zrovna neulehčují práci svým gólmanům. Na jejich svatyni letí průměrně přes 37 ran na zápas, což je nejvíce ze všech týmů. Více prostoru dostává zkušenější Libor Kašík, s úspěšností 90,79 % však zaostává za svým kariérním standardem. Daniel Huf zase vychytal dosud jedinou výhru za tři body.

Vstupenky a pravidla vstupu na úterní utkání

Při splnění podmínek může zápas navštívit 100% kapacita haly, vstupenky jsou v prodeji on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejích otevíracích hodinách.

Při vstupu na stadion musí každý návštěvník prokázat svou bezinfekčnost doložením platného dokladu (dokončené očkování, negativní test, nebo prodělání nemoci). Antigenní test je možné absolvovat také přímo před utkáním před ČPP Arénou. Mimo to platí povinnost mít po celou dobu přítomnosti v ČPP Aréně zakryté dýchací cesty respirátorem třídy alespoň FFP2. Veškerá pravidla najdete v sekci Vstupenky.

Sestavy z minulého utkání


Kiviaho – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Šalda, Koukal, Orsava.