Ohlasy k zápasu
út 5.1.2021 | Anna Marie Kokrhounová, Jan Vavřina

Spartě jsme zápas darovali zadarmo, mrzí Jakuba Orsavu

Po vítězném derby přišla studená sprcha. Hradec se v úterý utkal se Spartou, která se nachází téměř na špičce extraligy, a to zaslouženě. Lvi svého soupeře nestíhali téměř v žádném herním aspektu a zatímco se Pražané blýskli třemi góly, Mountfield se netrefil ani jednou. Jakub Orsava tak po zápase těžko hledal kladná slova, kterými by hradecký výkon zhodnotil.

Zápas proti Spartě se Hradci nedařil už v úvodu a hned v první třetině dvakrát inkasoval. Jaký byl duel z pohledu Jakuba Orsavy? „Těžko se mi to hodnotí, protože jsme nepředvedli vůbec nic a body si nezasloužili. Nedali jsme ani gól, měli jsme málo šancí a malý tlak do brány,“ nenechává na Lvech nit suchou hradecký forvard.

Pražanům to letos šlape v přesilovkách a svou první trefu zapsali právě v početní výhodě. „Mají tam na to šikovné hráče, my jsme to Spartě ale hodně ulehčili,“ ví rodák ze Šumperka. Východočechům se naopak nedařilo a gól nedali ani jednou. „Od začátku jsme byli nějací mdlí, nejezdilo nám to tak, jako doma s Pardubicemi. Spartě jsme to darovali zadarmo,“ tuší hradecká dvaatřicítka.

„Nájezdy budu muset víc vypilovat“

#32 Jakub Orsava (o nepovedeném trestném střílení)

Do poslední třetiny vstupovali Lvi ještě s nadějemi, ty ale ukončil domácí Tomášek gólem deset minut před koncem. „V dnešním hokeji dva góly nejsou nic, to bychom ale museli hrát úplně jinak. Můj nájezd to mohl ještě trochu zdramatizovat, ale bohužel jsem ho neproměnil. Pak nám dali na 3:0, a proto samozřejmě vyhráli,“ mrzí útočníka Mountfieldu.

Jakub Orsava si v poslední době vyzkoušel své nájezdové dovednosti hned několikrát, v této disciplíně se mu však nedaří tak, jak by si přál. „Už je asi jezdit nebudu, protože jsem teď nedal asi čtyři. Budu to muset víc vypilovat,“ říká účastník hned několika reprezentačních akcí.

Během zápasu schytali Hradečtí od soupeře pár ostrých zákroků, kterými si sparťani vykoledovali i osobní tresty. Jak moc to Lvy rozhodilo? „Hokej bolí a my nejsme žádný slečinky, abychom někde brečeli,“ má jasno zkušený forvard. V posledních minutách si skvělý zákrok zapsal brankář Štěpán Lukeš, který byl týmu oporou v průběhu celého duelu. „Kdyby tam nebyl, dostaneme daleko víc gólů,“ chválí svého spoluhráče na závěr.