Ohlasy k zápasu
st 5.4.2023 | Petr Koval

Už jsem měl naplánovanou dovolenou! směje se Patrik Miškář

Přišel, dal gól a zvítězil! Přesně takový scénář napsal útočník Patrik Miškář. Hradec dokázal svého soupeře dvakrát dorovnat a podruhé v řadě poslal utkání do prodloužení. V něm zaúřadovala posila z Jihlavy, pro kterou to byl první letošní extraligový zápas. Staronová akvizice se zařadila hned do prvního útoku, pomohla v oslabení a společně se svou formací vybojovala pro Mountfield druhý bod. Jak viděl autor rozhodující trefy branku, kterou muselo potvrdit až video?

Přes 126 minut čekala semifinálová série mezi Hradcem a Vítkovicemi na první gól. Střelci se tak činili až ve třetí periodě, kdy Mountfield dokázal dvakrát dorovnat náskok soupeře. „Snažili jsme se hrát pořád náš hokej. Druhá branka byla velmi nešťastná, když se kotouč odrazil od našeho obránce. Jak jsme srovnali, byli jsme nahoře a věřili, že vyhrajeme a urveme druhý bod,“ přibližuje hradecký forvard.

Hned čtyři z pěti branek musel přezkoumávat videorozhodčí, a hra se velmi kouskovala. „Takhle je to nastavené. My s tím nic neuděláme. Musíme se udržovat v tempu. Když to trvá delší dobu, musíme jít na led a trochu bruslit, abychom z toho nevypadli,“ popisuje nevšedně častou práci sudích ve středečním duelu.

„Do puku jsem úmyslně nekopl, pokračoval jsem v jízdě a odrazil se mi zpátky od nohy.“

#56 Patrik Miškář (o vítězném gólu)

I rozhodující trefu muselo přezkoumat video. To nakonec posoudilo kontakt jako neúmyslný a potvrdilo druhé hradecké vítězství. „Ethan vystřelil z rohu, šel jsem do dorážky. Vystřelil jsem mu to do betonu a vrátilo se mi to do nohy. Do puku jsem úmyslně nekopl, pokračoval jsem v jízdě a odrazil se mi zpátky od nohy,“ komentuje sporný moment sedmadvacetiletý útočník.

„Pocity jsou neuvěřitelné. Rozhodnout semifinále extraligy, to si přeje každý hráč. Ale takhle to někdy bývá. Jsem za gól strašně rád, ale hlavně za to, že jsme odsud odvezli dvě vítězství,“ doplňuje. První letošní start a hned rozhodující gól? To se neobejde bez poznámek spoluhráčů. „Všechny byly pozitivní. Měl jsem naplánovanou dovolenou, nečekal jsem, že bych se tady mohl objevit,“ odtajňuje s úsměvem.

Jak se zrodil snový start? „I když jsme s Jihlavou vypadli, pokračoval jsem v přípravě tam. Měli jsme tréninky do konce března a pak jsem se přesunul do Hradce. Naskytla se šance. Nevnímal jsem, že bych na to neměl nebo podobně. Přišlo to až v den zápasu, když za mnou přišel pan Martinec. Ráno bylo dobrovolné rozbruslení, takže jsme si toho moc nevyzkoušeli. Něco jsme si k tomu řekli a šli rovnou na věc. Ethan i Ebik jsou zkušení hráči a já se k nim jen přidal,“ říká centr první formace, jenž nastoupil s křídly Janem Eberlem a Ethanem Werekem.

Po dvou vítězných duelech se nyní série přesouvá na východ Čech. „Budeme se snažit jít zápas od zápasu a urvat dvě vítězství, abychom postoupili do finále. Každý zápas v sérii bude nesmírně těžký. Obě utkání došla až do prodloužení. My se musíme připravit stejně hlavně v hlavě a makat dál,“ uzavírá Patrik Miškář.