Preview k zápasu
čt 31.8.2023 | Tomáš Prodělal

V pátek na zahájení sezony! Hradec přivítá berlínské Eisbären

Hradečtí hokejisté se z turnaje ve Švýcarsku vrátili zpět pod Bílou věž a začátek Tipsport extraligy se opět přiblížil. Před tím je však ještě nutné sezonu oficiálně zahájit, k tomu poslouží páteční přípravný duel s gigantem německé soutěže – Eisbären Berlín. Zápas orámuje předzápasový program s partnery a pozápasová autogramiáda. Více zde. Samotné utkání začíná v 17 hodin.

FrederikTiffels
Rodák z Kolína nad Rýnem je jedním ze základních stavebních kamenů německé reprezentace. Účastník pěti mistrovství světa na tom letošním zaznamenal bilanci 3+3 za 10 duelů a výrazně se zasloužil o zisk stříbrných medailí.

Německý hokejový mohykán

Eisbären působí v nejvyšší německé soutěži od roku 1994 a rozhodně ji nehrají špatně. Za necelých třicet let dokázali DEL už devětkrát ovládnout. V letech 2021 a 2022 zkompletovali double. Vidět jsou i na mezinárodním poli. V roce 2010 ovládli první ročník European Trophy a od vzniku Ligy mistrů jsou pravidelným účastníkem. Za posledních osm sezon chyběli svěřenci Serge Aubina v základní skupině jen dvakrát. Vloni je v ní osud svedl dohromady právě s Hradcem a Východočeši byli úspěšnější, když zvítězili 7:3 a 8:2. V loňském ročníku celkově v hlavním městě našeho západního souseda příliš veselo nebylo. Lední medvědi si za 56 utkání připsali jen 24 výher a poprvé od roku 2001 nepostoupili do play-off.

Kvůli loňskému neúspěchu byly tak změny v kádru téměř nevyhnutelné. Největší ztrátou berlínské soupisky je Matthew White, který týmu pomohl jednapadesáti body! Pro další ročník dal přednost Grizzlyům z Wolfsburgu. Jeho parťák z útoku Giovanni Fiore zase odešel do Vladivostoku. Velkým oslabením je bezpochyby konec velezkušeného bývalého hráče NHL a dánského reprezentanta Petera Regina, který pověsil brusle na hřebík. Rozloučila se také gólmanská dvojice Tobias Ancicka a Juho Markkanen. Svěží vítr by měli přivést Kanaďané Blaine Byron s Patricem Cormierem, kteří vloni hráli švédskou SHL, respektive KHL. Z farmy Bostonu přišel obránce Kai Wismann, stříbrný medailista z MS. Přestupovou bombou je příchod dalšího vicemistra světa Frederika Tiffelse, hvězdu německé reprezentace se Ledním medvědům podařilo zlákat od rivala z Mnichova.

V týmu najdeme několik dalších zajímavých hráčů. Začněme od brankoviště, které stráží nadějný Nikita Quapp, ten byl před dvěma lety draftován Carolinou. Před ním tvrdí muziku řízný bek Morgan Ellis, hokejový světoběžník, který hrál hokej již v šesti zemích na třech kontinentech, má v životopise tři starty za Montreal a také reprezentaci Kanady na poslední olympiádě. Spolu s Tomášem Hertlem v jedné šatně sedával dvě sezony Lean Bergmann. Spolu s ním hraje v útočných řadách také dlouholetý reprezentant Marcel Noebels, jenž z pozice asistenta letos dovedl Němce k senzačnímu stříbru. A to největší jméno na závěr. Gólmany soupeře již tři roky v dresu Eisbären straší majitel 127 zápasů v NHL Zach Boychuk. Jinak tomu nebude ani letos.

Pravidla vstupu na utkání

Na zápas proti Berlínu mají volný vstup majitelé sezonních permanentek, ostatní fanoušci si musí zakoupit jednorázové vstupenky. A to buď v předprodeji on-line, v Infocentru HK nebo na pokladnách ČPP Arény. Ty se v den utkání otevírají ve 14:00, vstup do haly bude umožněn hlavním vchodem od 16:00. V den zápasu si rovněž není možné zakoupit sezonní permanentku on-line a hned ji využít ke vstupu na utkání. Permanentka v den nákupu není platná. Platná naopak bude sezonní permanentka nakoupená v den zápasu na pokladně.

Zahájení sezony

Duel s Berlínem doprovodí předzápasová fanzona, ve které si budou fanoušci moci vychutnat tisíc piv od Radegastu zdarma, chybět nebudou ani další aktivity. Po utkání pak přímo ve fanzoně proběhne autogramiáda kompletního A-týmu. Více informací v článku.

⏰ Už zítra se na vás těšíme na hokeji v Hradci! Společně zahájíme sezonu. Program před ČPP Arénou startuje již ve 14:30 👀 A pokračujeme i po zápase ✍️ Více informací ➡️ mountfieldhk.cz/fanzona

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 31. srpna 2023


Sestavy z minulého utkání