Ohlasy k zápasu
út 4.4.2023 | Lukáš Foff

Vážíme si nesmírně vydřeného vítězství, hlásí Oliver Okuliar

Snažil se tradičně hodně bruslit, na ledě něco vymyslet, soupeře v zápase místo oplácení jen provokativně pohladil po helmě. Při samostatných nájezdech se stal Oliver Okuliar také jedním ze čtyř úspěšných hradeckých exekutorů a takovou úspěšnost extraliga nepamatuje. Slovenský šikula si ale moc dobře uvědomuje, že tohle byl teprve začátek a je třeba tvrdě bojovat.

Olivere, po skoro čtyřech hodinách skončil maratonský zápas, jaké jsou první dojmy?
Už před utkáním jsme věděli, že to bude extrémně bojovné a že obrany budou vítězit nad útoky. Vítkovice výborně bránily předbrankový prostor a nebylo vůbec jednoduché se tam dostat, takže to určitě musíme zlepšit.

Nakonec to klaplo na nájezdy, ve kterých Lvi proměnili všechny čtyři. Měl jste větší sebevědomí i při svém pokusu, když jste viděl, jak to tam padá?
Samozřejmě, velmi důležitý byl hned ten první gól a to, že jsme vyhrávali. Člověku to dodá trochu sebevědomí. Když se rozjíždíte, musíte už tušit, co chcete udělat, ale Stezka tam dobře stál, tak jsem zkusil toto a vyšlo to.

Jak rozdílná je tato série oproti té s Libercem? Vítkovice mají zřejmě větší a silnější hráče…
Jsou dobří. Jsou favoritem série, což o nich každý píše. Musíme makat i v dalších zápasech, je to boj.

Pohlezení OO8

Dobrý je to, nic se neděje. Dobrou noc, Hradečáci 😴

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Úterý 4. dubna 2023

V základní části ale Hradec Ostravany třikrát porazil, takže byste si díky tomu mohli víc věřit, ne?
Zápasy ze základní části nemají žádnou váhu. Teď už je to play off. Oni skončili druzí, my čtvrtí a bodový rozdíl tam byl velký, to z nich favority dělá.

Teprve potřetí v historii hostující tým vyhrál v play off zápas, kdy to po základní části bylo 0:0. Podruhé se to podařilo Hradci. Nepadlo o tom zápase s Kometou z roku 2017 něco v kabině?
Vůbec ne. Na tyto historické věci se dívat nemůžeme. Teď hrajeme tady, vážíme si tohoto nesmírně vydřeného vítězství proti výbornému soupeři. Vítkovice mají dobrého gólmana, obranu, skvělé individuality. Ve druhém duelu budeme muset ještě přidat, pokud chceme uhrát podobný výsledek.

Ve čtvrtfinále s Tygry Mountfield doma první utkání prohrál. Teď je to v opačném gardu, je to pro vás trochu zdvižený prst, že to zase tolik neznamená?
Přesně tak. My jsme ten první zápas s Libercem prohráli na konci. Teď je to ale úplně jiná série. Musíme makat, je to jen o dřině a o tom, kdo to chce víc. Jak ale dnes všichni mohli vidět, tak oba týmy chtěly stejně. Nejde ale říct, že rozhodlo štěstí. Nájezdy jsou totiž taky umění.

„Je to play off a všichni si musí sáhnout až na dno sil.“

#8 Oliver Okuliar (o regeneraci po dlouhém zápase)

Jak těžká bude regenerace po takhle dlouhých 80 minutách?
Teď oba týmy týden oddechovaly, takže si nemyslím, že bychom měli být unavení. Je to play off a všichni si musí sáhnout až na dno sil. Je to zkrátka jen o vůli, tentokrát gól nepadl, ale příště ho tam musíme nějak dotlačit.

Dá se očekávat, že celá série bude mít podobný bezgólový průběh?
Sám nevím. První mač byl 0:0, druhý může být 10:10. V play off ale vyhrávají defenzívy. Stačí se podívat na Třinec, Pardubice…Tady to asi nebude jiné. I když s Libercem taky páté čtvrtfinále bylo 6:4. Jsme připravení na všechno.

Co ale udělat pro to, aby tam nějaký gól spadl? Je třeba se víc tlačit do brány?
Jasně. Víme o tom. Když beci střílí od modré čáry, tak tam byl na dorážku pouze jeden hráč a potřebujeme tam mít dva.