Ohlasy k zápasu
ne 3.10.2021 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Vzpomínky? Dýchly na mě, hlásí Petr Kalina. Tým dostal sprda

Téměř celé svoje mládí strávil obránce Petr Kalina v pražské Spartě. Po dlouhých letech v rudém dresu se rodák z Roudnice rozhodl změnit klub, nyní tak obléká trikot Hradce Králové. Proti Spartě si čtyřiadvacetiletý bek v dospělé kariéře zahrál vůbec poprvé. „Na ledě jsme po sobě jen koukali,“ říká člen třetího obranného páru na adresu svých bývalých spoluhráčů.

Petře, máte za sebou duel proti Spartě, ve které jste dlouhé roky působil. Byl pro vás speciální?
Snažil jsem se to brát jako normální zápas. Ale když jsme přijížděli, tak na mě přece jenom ty vzpomínky ze Sparty dýchly. Ale hodil jsem to za hlavu a na zápas se připravoval jako na každý jiný. Ani žádné hecovačky před ním neproběhly, až na ledě jsme po sobě koukali. Ale je to super porazit Spartu.

Dovedl jste si představit, že byste si někdy zahrál proti ní?
Když jsem hrál na Spartě, tak jsem si to představit nedokázal. Je to ale naše práce, tak to prostě bývá. Ale musím říct, že na papíře má Sparta hodně silný tým.

Vstup do zápasu vám ale v Praze nevyšel...
První třetina od nás celkově nebyla dobrá. V kabině jsme dostali sprda, který nám hodně pomohl. Pak už jsme se dostávali do naší hry, kterou se chceme prezentovat. Projevilo se to na konci druhé třetiny, když jsme dali gól, což bylo hodně důležité. Potom jsme ve třetí třetině vyrovnali a naštěstí to v nájezdech padlo na nás. Je to super takhle otočit zápas.

Jak to vypadalo v šatně během první přestávky?
Hned jak jsme došli do kabiny, tak na nás trenéři nastoupili. A já si myslím, že to udělali dobře. Potřebovali jsme to. Pak už jsme hráli to, co jsme měli.

„Vezmu rodinku a pojedeme domů. A asi vyrazíme někam na výlet, na procházku.“

#29 Petr Kalina (o tom, co bude dělat během volna)

Prakticky od začátku sezóny hrajete v páru s Graemem McCormackem, jaká je s ním spolupráce?
Jo, suprová. Doplňujeme se, vyhovíme si. Je to pro mě skvělý spoluhráč. Macker je opravdu super hráč, hodně si rozumí s pukem. Má dobrou rozehrávku i střelu. Ani se nedivím, že vede týmovou produktivitu.

Máte ve dvojici nějak rozdělené role? Že například vy se věnujete více defenzívě?
To ani ne. Spíše je to o tom, jak vidíme hru. Když máme jeden možnost podpořit útok, tak ten druhý zůstane. A naopak.

Další zápas hrajete až v pátek. Jste rád, že si můžete odpočinout?
Trochu jo. Dostali jsme dva dny volno, takže po návratu do Hradce vezmu rodinku a pojedeme domů. A asi vyrazíme někam na výlet, na procházku... a pak zase zpátky do práce.

V Hradci už jste pár měsíců. Jak se vám na východě Čech líbí?
Nemám si na co stěžovat, v Hradci už jsem zabydlený. Kluky jsem taky poznal, jsou suproví. Trenéři taky. Navíc nálada v kabině je suprová, to je jasné. Porazili jsme Boleslav, teď vyhráli i na Spartě, takže super.

Taky jste si dneska zařvali? 🥳

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Neděle 3. října 2021