Ohlasy k zápasu
ne 23.4.2023 | Adam Kodet

Málem jsem byl kopyto, ale padlo to tam, raduje se Radovan Pavlík

Opět zápas Hradce v letošních vyřazovacích bojích rozhodovala jedna branka a už poosmé přišel na řadu nastavený čas. Žádný maraton se ale nekonal, už po 34 sekundách zametl puk po Miškářově teči do brány Radovan Pavlík a duo odchovanců zařídilo první historické finálové vítězství pro svůj mateřský klub. Gól posvětil i videorozhodčí a je jasné, že série se minimálně ještě jednou vrátí pod Bílou věž.

Radovane, jaká byla cesta a klíč k pokračování finálové série?
Chceme se dobře hýbat a udělat jim zmatek před bránou. Oni brání v předbrankovém prostoru opravdu dobře a my jsme rádi, že nám to tam padlo. Jsme rádi, že jsme to rozhodli, kdybychom nerozhodli, tak tady po zápase pláčeme a série by skončila. Zaplaťpánbůh to vezeme zpátky do Hradce.

Prohrát 0:4 by bylo asi příliš kruté, že? Mockrát takový výsledek ve finále nepadl.
To je pravda, navíc když je to pro Hradec poprvé v historii, kdy jsme se tam dostali. Vůči lidem by to bylo nefér, takže jsme opravdu moc rádi, že se to vrací zpátky do Hradce. Jsme rádi, že nám všichni fandí i na dálku a podporují nás. Děkujeme jim a za to jsme jim sérii vrátili zpátky. Doma bude plno a bude to hukot.

Udělali jste nějaké herní úpravy, které mohly vést k první finálové výhře?
Změnili jsme trochu tlak do brány, z toho vlastně padl ten vítězný gól. Musíme se tam víc tlačit a udělat před Kacetlem větší rozruch, protože jejich obrana hraje opravdu dobře. Naším úkolem je hlavně ji rozhodit.

„Málem jsem byl kopyto, které si to ukopne do rohu.“

#98 Radovan Pavlík (o rozhodující brance)

Jaké jste měl pocity po tom, co puk zapadl do brány, euforie?
Lehká euforie tam byla, ale zatím jsme jen snížili stav na 1:3. Navíc jsem byl málem kopyto, které si to ukopne do rohu. Mišák (Patrik Miškář) to tam předtím výborně tečoval mezi kruhy a i kdyby to od něj nebyla tyčka a byl to gól už předtím, byla by to taky krása.

O první historické výhře Hradce Králové ve finále rozhodli dva jeho odchovanci, to je velmi symbolické.
To je pěkná náhoda, že? Je to super, opravdu si to užíváme. S Mišákem jsme hráli už v mládeži a je to opravdu paráda.

Vítězný gól Rádi Pavlíka ve finále v Třinci

To bylo tak krásně ušmudlaný 🤩

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Neděle 23. dubna 2023


Byla tam nervozita, když se ještě gól zkoumal na videu?
Nervózní jsme nebyli, protože kluci od videa i trenéři hned říkali, že to vysoká hůl nebyla a že to je v pořádku. Rozhodčí to naštěstí uznali.

Poprvé jste šli v sérii do vedení, byl i to jeden z rozhodujících faktorů?
Je to opravdu o prvním gólu, říkali jsme si, že tentokrát prostě musíme vést my. Oni mají dobře zabezpečenou obranu a je těžké se přes ně prosazovat, vyrovnat nebo jít do vedení. Jsme opravdu rádi, že tentokrát se povedlo jít do vedení nám.

„ Smoli už před zápasem říkal, že celé město už je připravené a že jim musíme zkazit tu radost a konfety.“

#98 Radovan Pavlík (o zaražení titulových oslav pro Třinec)

Přitom do prodloužení se jít ani nemuselo, Třinec měl obrovský tlak v závěru třetí třetiny. Jste rádi, že jste jim překazili titulovou radost?
Měli nápor a chtěli si dojít pro pohár. Všimli jsme si, že hrají na tři lajny, že to jejich trenér stáhl. Před prodloužením jsme si tedy říkali, že jim budou chybět síly. Pro nás je jen dobře, že pohár zůstal zabalený. Doufám, že to tak zůstane i v Hradci a že se do Třince ještě vrátíme. A pak se uvidí. Smoli už před zápasem říkal, že celé město už je připravené a že jim musíme zkazit tu radost a konfety a povedlo se nám to.

Z velmi nedávné minulosti znáte, jaké to je přijít o vedení 3:0 v sérii. Pomůže vám to?
Poslední krok je nejtěžší, teď už se může stát cokoliv. My koukáme hlavně na další zápas v Hradci a co se bude dít dál, to se teprve uvidí. Všechno to je o kousek, zatím každý zápas byl vlastně o gól. My určitě nemáme splněno, každý, kdo je ve finále, chce nad hlavu zvednout pohár. A kdyby to vyšlo tak, že si v posledním domácím zápase převezmeme titul, to by byla pohádka. Ale teď na to vůbec nemyslíme, to všechno je hrozně daleko. Série je 1:3 a jedeme do Hradce. Musíme ten další domácí zápas urvat, to bude hodně důležité.

Jak strávíte dva dny před pátým zápasem a jak se na něj připravíte?
Je to spíš individuální regenerace. Kdo chce, chodí se sklouznout na led. Teď nás čeká dlouhá cesta domů a i po ní si musíme dobře odpočinout. Ani příprava už není tak podrobná, ukážeme si nějaké chyby ze zápasu. V tuhle chvíli už každý ví, co má dělat.