Preview k zápasu
čt 21.10.2021 | Tomáš Kalas

Druhý souboj lva s tygrem! Oplatí Hradec Liberci porážku?

Po úspěšné sérii pěti výher za sebou Hradec padl v souboji s budějovickým Motorem. Dostat se zpátky na vítěznou vlnu budou chtít Lvi už v pátek. Od 18:00 přivítají tradičního soupeře z Liberce, kterému se sice nedaří, ve vzájemných zápasech se ale tyto rozdíly stírají. Mountfield by navíc v případě výhry udržel kontakt s čelem tabulky, které je o tři body odskočeno.

„Pro nás se nic nemění, Liberec je kvalitní tým.“

#30 Jakub Lev (o duelu s Libercem)

První třetina na Motoru nabídla rovnou pět branek, přičemž tři inkasovali hradečtí hokejisté. To rozhodně nebylo záměrem, na což poukázal i Jakub Lev. „Chtěli jsme se soustředit na dobrý start do zápasu. Jenže se nám to rozsypalo hned v prvním střídání, celé utkání jsme dotahovali,“ smutní útočník Mountfieldu. „Obecně to nebyl od nás úplně ideální výkon,“ má jasno.

Vůbec poprvé v novodobých vzájemných zápasech s Motorem Hradec prohrál první třetinu. Jak vnímají hráči úsek dvaceti minut hry, ve kterém branky padají jako na běžícím pásu? „Mám rád, když se zápas postupně rozjede, ale ne tak, jako tomu bylo v Budějovicích. Když to je takhle divoké, musíme se soustředit, aby nám něco neuteklo,“ nabízí pohled na věc plzeňský rodák. Po náročném víkendu dostali hráči volno, sám plzeňský odchovanec si jej ale moc neužil. „V pondělí jsme měli trénink, trochu to bylo zaměřené na kondici. V úterý bylo volno, ale to jsem strávil zařizováním doma v Plzni, takže jsem se zastavil někdy v pět hodin odpoledne,“ popisuje Lev průběh odpočinkového dne.

Po přerušení vítězné série dostanou Lvi v pátek dalšího náročného soupeře. Ačkoliv je Liberec překvapivě ve spodních patrech tabulky, rozhodně se nejedná o snadného protivníka. „Liberec dlouhodobě hraje nahoře, mají konstantně velmi dobrý tým, ale letos se jim nepodařilo najít tu správnou vlnu. Odešli jim klíčoví hráči, novým chvíli samozřejmě trvá, než do toho znovu zapadnou,“ tvrdí hradecký útočník. Východočeši ale budou určitě chtít bodovat, což tvrdí i extraligový mistr ze sezóny 2012/13. „Pro nás se nic nemění. Avšak víme, jak je to kvalitní tým, což nám ukázal v přípravě a prvním extraligovém kole. Určitě nic nepodceníme,“ uzavírá třicetiletý forvard.

TomášFilippi
Po návratu z Magnitogorsku se Filippi opět dostává do formy, s jakou Liberec opouštěl. Za 14 zápasů má bilanci 5+5, čímž je nejproduktivnější hráč týmu.

Liberec se v probíhajícím ročníku trápí

Po loňském ročníku, kdy Liberec dokráčel až do finále a stal se vicemistrem uplynulé sezóny, nastal pod Ještědem čilý ruch na přestupovém trhu. Klub opouštěli klíčoví hráči jako Radan Lenc, Michal Bulíř, po průlomovém ročníku odešel do Pardubic i Adam Musil. Směrem na sever Čech se naopak stěhovali Jan Ordoš, velmi zkušený Jakub Klepiš, slovenský objev Martin Faško-Rudáš či například Tomáš Záborský. Právě u posledního jmenovaného nemělo angažmá ale příliš úspěchu, neboť před necelým týdnem došlo k ukončení jeho působení v Liberci.

Po poměrně nadějném startu do extraligy, kdy ze čtyř zápasů brali Tygři 10 bodů, přišla velká krize, ze které se v Liberci stále nemohou tak dobře dostat. To má za následek postupný propad tabulkou. Z uplynulých 10 duelů prohráli Liberečtí rovnou devět, jedinou výhru si připsali v souboji 14. kola doma nad Motorem. Jinak se Severočechům zkrátka nedaří, se silnou Spartou sice doma vybojovali dva týdny zpět alespoň bod za prohru v nájezdech, v Rondu ale nepochodili a tři body nebrali ani z Vítkovic, kde v zápase skoupém na góly padli 0:1 v prodloužení.

Směrem k zhuštěnému programu je tak pro Tygry důležité, aby začali pravidelně bodovat. K tomu ale musí výrazně vylepšit přesilové hry, neboť jejich úspěšnost mají na 10 %. Hůře už jsou na tom jenom Vítkovice. Ani v oslabení se Liberci nedaří tak, jak by si v Home Credit Areně přáli, 81 % je řadí do šedého průměru tabulky, Hradec je v této statistice třetí. Zajímavý je i pohled na skóre. Směrem dozadu to šelmám funguje, 39 inkasovaných branek je rozhodně nižší číslo, ale vstřelených 26 gólů za 14 utkání je třetí nejhorší v lize.

Vstupenky a pravidla vstupu na páteční zápas

Při splnění podmínek může utkání navštívit 100% kapacita haly, vstupenky jsou v prodeji on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejích otevíracích hodinách.

Při vstupu na stadion musí každý návštěvník prokázat svou bezinfekčnost doložením platného dokladu (dokončené očkování, negativní test, nebo prodělání nemoci). Antigenní test je možné absolvovat také přímo před utkáním před ČPP Arénou. Mimo to platí povinnost mít po celou dobu přítomnosti v ČPP Aréně zakryté dýchací cesty respirátorem třídy alespoň FFP2. Veškerá pravidla najdete v sekci Vstupenky.

Sestavy z minulého utkání


Lukeš – Pavlík, Gaspar, Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Šalda – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Oksanen, Koukal, Smoleňák – Orsava, Lalancette, Lev – Kelly Klíma, Štohanzl, Pilař.