Preview k zápasu
út 4.10.2022 | Adam Kodet

Vlakem za postupem? Unikátní výjezd na CHL do Berlína je tu!

Poslední dva extraligové zápasy pro Hradec dopadly výsledkově rozpačitě, a tak je pro Východočechy rozbití harmonogramu a vložený zápas Ligy mistrů vítanou změnou. V rámci CHL si poprvé zahrají v sousedním Berlíně, navíc podpořeni napěchovaným speciálně vypraveným vlakem. A v případě výhry proti Ledním medvědům už si mohou zajistit postup do play off! Očekávaný mač startuje v 19:30.

I navrátilec do hradecké sestavy Radovan Pavlík dobře ví, že poslední dvě představení Mountfieldu nedopadly dle představ. „V Litvínově jsme vedli 2:0 po dvou třetinách a pak to pokazili. Něco jsme si po zápase řekli a doufám, že to zlomíme v Lize mistrů a nakopne nás to i do domácí soutěže,“ vyhlíží s napětím změnu prostředí. A co od střetnutí s německým celkem kabina očekává? „Víme, že Berlín má kvalitu a že to bude náročné. Hráli doma dobrý zápas proti Frölundě a pro nás to nebude nic jednoduchého,“ nehodlá hradecký rychlík nic podcenit.

Také potvrzuje, že vypadnutí ze zajetého extraligového koloběhu a utkání proti vyzyvatelům z Německa může jemu i týmu prospět. „Je tam hodně cizinců a hrát proti nim je něco jiného než proti českým týmům. Ty už známe, znají se i hráči mezi sebou. Zápasy v Lize mistrů jsou jiné a já se na ně těším,“ zůstává královéhradecký rodák pozitivně naladěn. A taky má dobře spočítané, o co se ve středu v hlavním městě našeho největšího souseda bude hrát. „Jedeme tam vyhrát! Když vyhrajeme, máme zaručený postup,“ burcuje hráč s číslem 98.

K úspěchu a proklouznutí do vyřazovací fáze CHL by měla pomoci i početná řádka fanoušků, kteří naplnili několik vagónů speciálně vypraveného vlaku a jedou do Berlína společně s hráči, vedením a partnery. „Těšíme se na to! Očekáváme, že to bude velké, když s námi jede tolik fanoušků. Děkujeme jim, že naplnili všechny vagóny a že si chtějí trip užít s námi. Myslím, že to bude velké jako tehdy v Grazu. Atmosféra tam byla neskutečná, ještě s těmi balónky a se vším okolo. To bylo wow! Myslím, že fanoušci si tentokrát zase něco připraví, když jich jede tolik. Jsme neskutečně rádi, že nás takto podporují,“ vysekává závěrem poklonu hradeckým příznivcům Radovan Pavlík.

ZachBoychuk
V roce 2008 si ho vybrala Carolina v 1. kole draftu NHL. O stálou šanci v nejlepší lize světa bojoval neúspěšně 7 let. Už třetím rokem je oporou Eisbären, v CHL za ně letos nasázel už 5 branek s úchvatnou úspěšností střelby 41,67 %.

Eisbären číhají na třetím místě skupiny G

Ledním medvědům se nepovedlo předzávodní období, do prvních zápasů CHL šli se čtyřmi porážkami v řadě. To je ale řádně namotivovalo a na úvod ve Francii roznesli Grenoble 8:2, kdy čtyřmi body zazářil Kanaďan Zach Boychuk. Po výprasku v Göteborgu 1:7 v domácí odvetě hodně potrápili Frölundu, která zachraňovala výhru až v poslední minutě. Po druhém přesvědčivém triumfu nad Grenoblem číhá Berlín na třetím místě tabulky skupiny G a právě s Mountfieldem si to v závěrečném dvojboji rozdá o postup tváří v tvář.

S průměrem 4 vstřelené góly na zápas patří Eisbären rozhodně k ofenzivně laděnějším celkům letošního ročníku Ligy mistrů. Německý tým se ale umí i semknout a skvěle bránit, což dokládá více jak 90% úspěšnost při oslabeních. Tvrdost je Ledním medvědům jak v přírodě, tak na ledě vlastní. Průměrně zapíšou v každém zápase skoro 12 hitů a nemálo tím znepříjemňují hru soupeřům. Jejich střední útočníci by ale měli potrénovat buly, vyhráli jich totiž jen 42,17 %, což je čtvrtý nejhorší počin ze všech týmů.

Momentálně největší ofenzivní hvězdou středečního hradeckého soupeře je zmíněný Zach Boychuk. Ten se po čtyřech kolech zařadil k šestici osmibodových hráčů celé CHL a vládne tak jejímu bodování. Víc než jeho pět gólů vstřelili jen dva hráči. Třígólový Američan Matt White zase patří se 17 pokusy k nejčastěji střílejícím hráčům soutěže. A také je s průměrným časem na ledě 19:48 nejvytíženějším mužem kádru Sergeho Aubina. Muziku zatím s 9 hity nejvíce tvrdí Marco Baßler, víc ran rozdal jen jediný hráč CHL. Jedničkou v brance je s úspěšností zásahů 90,53 % Tobias Ancicka, který odchytal 3 ze 4 zápasů.

Organizační informace k zápasu a výjezdu

Klub pořádá na zápas v Berlíně velký vlakový výjezd, který je beznadějně vyprodán. Vlak odjíždí z 2. nástupiště hlavního nádraží v Hradci Králové přesně v 9:13. Fanoušci naplnili celkem 7 vagónů, celá souprava čítá 12 vozů. Příjezd do Berlína je naplánován na 15:40, ve 23:30 by měl vlak vyrazit na cestu zpět. Veškeré podstatné informace najdete v již vydaném samostatném článku. Vzhůru do Berlína!

Sestavy z minulého utkání


Ancicka – Melchiori, Ellis, F. Hördler, Mik, Müller, Nowak, Geibel – Noebels, Boychuk, Clark – White, Regin, Fiore – E. Hördler, Wiederer, Mauer – Roßmy, Barinka, Nijenhuis.