Ohlasy k zápasu
čt 22.12.2022 | Daniel Krátký, Filip Ardon | Foto: Rytíři Kladno

Výhra s Rytíři = volno navíc. A povedlo se, těší Radovana Pavlíka

Konečně to v něm bouchlo! Radovan Pavlík svými dvěma góly (a navrch jednou asistencí) výrazně se svou lajnou pomohl ke čtvrté extraligové výhře v řadě, díky které si Martincovi hoši dokonce vybojovali den volna navíc. A i to byla během zápasu velká motivace, nechal se po vítězství 6:3 slyšet královéhradecký odchovanec. Co dalšího prozradil?

Ráďo, Kladno jste porazili nakonec poměrně jednoznačně 6:3, ale nejdřív to vypadalo všeljak…
Už jsme se báli, že to bude divoký jako v Hradci, když jsme hráli s Kladnem. To byla opravdu velká divočina. Upozorňovali jsme se, že to nesmíme dopustit, ale bohužel to tak úplně nebylo. Výsledek sice vypadá poměrně jednoznačně, ale zápas to nebyl vůbec jednoduchý. Ale věděli jsme, že takhle na nás budou hrát.

V Hradci s Kladnem padlo patnáct gólů, předtím tady na Kladně byly taky velké emoce. Čím to, že zápasy s Rytíři jsou takové a pořád se v nich něco děje?
Asi proto, že víme, že my ani Kladno nejsme na pozicích ve středu tabulky nebo nahoře. Jsme u dna, oba týmy musí bojovat o každý bod, možná to pak má takové tempo. Za mě to jsou play-off zápasy.

Vy jste vstřelil dva góly, přidal i asistenci. Jakou z toho máte radost? A nepomůže to psychicky? Na branku jste čekal už celkem dlouho…
Těší mě to velmi. Musím ale hlavně poděkovat klukům v lajně, protože ta hrála výborně celý zápas. Povedlo se nám to, na psychiku je to samozřejmě velmi dobré. Nesmím si to nechat stoupnout do hlavy a pokračovat takhle i po Vánocích.

„Ani jsme s Ráďou Pilařem skoro netrénovali.“

#98 Radovan Pavlík (o "z nouze" složeném útoku)

Z vaší lajny před zápasem vypadl Marek Zachar, místo něj naskočil Radek Pilař. Vypadalo to, že si to celkem sedlo, že?
Marek se na rozbruslení zranil, takže tam trenéři dali Ráďu Pilaře. A myslím, že to klapalo výborně. Jsme za to nesmírně rádi, že nám to takhle sedlo, a že jsme pomohli týmu. Takhle musíme navázat v dalších zápasech. Ani jsme s Ráďou Pilařem skoro netrénovali, rovnou naskočili do zápasu. A vypadlo to výborně.

Výhrou na Kladně jste uspěli už počtvrté za sebou. Jaká s tím panuje spokojenost?
Hlavně to zvedne psychiku, uklidníme se. Chceme stoupat tabulkou výš, protože víme, že hrajeme výborně. Přicházíme o body – buď chybami, co děláme, nebo to pokazíme v závěru. Jsme za výhry každopádně rádi. Myslím si, že nám pomohla i Liga mistrů, ve které jsme si dokázali, že můžeme hrát i s nejlepšími týmy v Evropě. Jsme nesmírně rádi za to, jak nám to teďka jde. Zaklepu – nechci to zakřiknout. Jsme fakt rádi.

Jaký vás čeká program do dalšího zápasu? Přece jen už na Štěpána zase hrajete…
My věděli, že když vyhrajeme, tak dostaneme v pátek volno. Takže jsme za stavu 2:3 byli trochu v křeči, že chceme volno a užít si Vánoce s rodinou. Nakonec se to povedlo, takže 23. a 24. máme volno, 25. se sejdeme na zimáku a 26. se už hraje, takže moc volna není. Ale za jeden den navíc jsme rádi.

Jak vy oslavíte Vánoce?
Ještě v pátek mi mají přijít objednávky, takže to musím ještě objezdit, vyzvednout a zabalit. A pak už si s přítelkyní a psem budeme užívat Vánoce. Pustíme si pohádky, které k tomu patří nebo si půjdeme s pejskem vyčistit hlavu do lesa. Vánoce ale každopádně strávím s rodinou.