Aktuální zprávy z klubu
pá 4.1.2019 | Klub

25 gólů a tisíc pro Marušku! V lednu skórujeme pro Davídka

Oblíbený projekt Skóruj pro..., který má za cíl pomáhat hendikepovaným dětem, pokračuje také v lednu! Prosinec 2018 se A-týmu vydařil nadmíru, nastřílel 25 gólů, které fanoušci přeměnili na 25 tisíc korun pro Marušku Kubínovou. V prvním měsíci nového roku se budou všichni okolo Mountfieldu HK snažit, aby se co největšímu daru dostalo také čtyřletému Davídkovi.

Princip celé akce zůstává stejně jednoduchý: Celý měsíc bude patřit jednomu z hendikepovaných dětí a právě jemu bude měsíční podpora věnována. A o co konkrétně jde? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží na hráčích A-týmu (kolik dají v daném měsíci branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí). Platí přitom jednoduchá rovnice: jeden gól = jeden puk = 1 000 Kč.

A jaká je odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdržíte dvě vstupenky na stání na vybrané utkání Mountfieldu HK a také fotografii, na které budete s celým A-týmem! Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

V předchozích dvou sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. V aktuální sezóně jsme skórovali prozatím pro Marušku.

Kotouče je možné rezervovat pár vteřin po vstřelení každé hradecké branky prostřednictvím webových stránek klubu, konkrétně na www.mountfieldhk.cz/skorujpro

Příběh Davídka Coufala

Davídkovi jsou téměř dva roky a jeho současné problémy nastaly už během porodu. Davídek nedýchal, lékaři ho museli oživovat a nastaly velké komplikace. Bohužel kvůli nedostatku kyslíku v prvních minutách života má těžce poškozený mozek. Rodiče se synem cvičili a od tří měsíců používali Vojtovu metodu, která mu hodně pomáhala. Davídek byl díky ní mnohem živější.

Ve chvíli, kdy začal být chlapec stabilní, se objevila epilepsie. Dnes Davídek převážně leží, s pomocí se však dokáže posadit. Ručičkami zatím hýbat neumí, ale nožičkami už kope. Původně nebyl vůbec schopen jíst. Měl zatuhlé svaly v pusince, které se pravidelným cvičením naštěstí podařilo rozhýbat. S pitím jsou ale problémy pořád.

Davídek bydlí se svými rodiči a třemi brášky v domku, který rodina postupně upravuje. Chce, aby byl bezbariérový. Motorický vývoj Davídka je bohužel opožděný a postupuje kupředu velmi pomalu. Vybrané peníze by rodina použila na doplacení speciálních pomůcek.

Pomozme také Davídkovi zvýšit šanci na lepší život!