Preview k zápasu
pá 7.4.2023 | Petr Koval

Boj o finále v Hradci: Těšíme se na domácí podporu, hlásí Filip Pavlík

Přes 128 minut čekal Hradec na první semifinálový gól. Přesto v Ostravě zanechal více než solidní stopu. Udržel čisté konto a následně po čtyřech stoprocentně úspěšných nájezdech překonal historický milník play-off, pokaždé střelecky dotáhl soupeře, ale hlavně odvezl z východu republiky dvě vítězství! Nyní se série přesouvá do královského města, kde bude znovu rozhodovat každý detail. Přijďte Lvům v boji o finále pomoci i vy! Zbývá už jen pár stovek vstupenek na stání. Startujeme v sobotu od 17:00.

„Plán máme pořád stejný. Chceme být aktivním týmem, hodně napadat, bruslit a hrát fyzický hokej, co nás zdobil celou sezonu.“

#45 Filip Pavlík (o herním stylu na domácím ledě)

Mountfield v semifinále doposud nevedl ani vteřinu, přesto ovládá sérii 2:0 na zápasy. „Bohužel jsme pořád dotahovali. Ale jde o vítězství a my jsme ho vykopali. Hrozně moc si toho ceníme. Takový výsledek se uhrává velmi těžko, ale nám se to povedlo. Obě vítězství, která jsme tam vydřeli, jsou nesmírně cenná. Máme dva body a doma budeme chtít pokračovat ve stejné práci,“ nabádá hradecký bek.

Oba úvodní duely ukázaly vyrovnanost obou týmů. Překvapil něčím soupeř hradecké hráče? „To, co jsme si nakoukali, tím se prezentují. Mají vysoké hráče, kteří hrají fyzický hokej. Snaží se nás dohrávat. Mají kvalitní individuality, které můžou v přesilovkách bodovat a rozhodovat zápasy. Díky tomu také v lize bodovali. Jako tým mají obrovskou sílu, série bude ještě hodně těžká,“ ví komplexní obránce.

„První dva zápasy ukázaly, že to bude fyzicky hodně náročné. A to jak v osobních soubojích, tak i v kondici. Myslím si, že celý tým odvádí dobrou práci v pohybu. Hodně bruslíme, hodně napadáme a z toho pramení šance. Díky tomu vyplynuly i góly, které jsme zatím dali,“ poukazuje hráč s dlouhodobě nejtvrdší střelou v extralize.

Držitel zbrojního průkazu nejen na svoji tvrdou střelu je zatím spolu se spoluhráči v obranné činnosti velmi důsledný. „Play-off je o jednom gólu, takže všechny týmy se snaží plnit defenzivní roli co nejlépe, aby měly šanci uspět. Na dobré defenzivě se dá stavět. Bez kvalitní obrany by to nikdy nešlo,“ poukazuje. „Plán máme pořád stejný. Chceme být aktivním týmem, hodně napadat a bruslit. Hrát fyzický hokej, co nás zdobil celou sezonu. Díky němu jsme zápasy vyhrávali, takže budeme do toho chtít vlétnout ještě více, protože nás poženou domácí fanoušci,“ říká o herním stylu na domácím ledě.

„Těšíme se o víkendu na skvělou atmosféru. Fanoušci jsou k tomu moc potřeba, protože ženou tým k těm lepším výsledkům. V Hradci byli vždycky dobří fanoušci. Na psychiku by nám pomohlo vstřelit gól jako první. Tým si pak více věří a má ji na své straně. Může si více dovolit. Těšíme se na domácí podporu,“ uzavírá před sobotním soubojem Filip Pavlík.

Sestavy z minulého utkání

Machovský – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Smoleňák.

Praktické informace pro fanoušky

  • Doprovodný program: Ještě před úvodním vhazováním proběhne krátký ceremoniál, jehož součástí bude také čestné buly, které vhodí hejtman Královéhradeckého kraje pan Martin Červíček.
  • Soutěž o dovolenou: Během semifinále budete mít možnost vyhrát poukaz na dovolenou dle vlastního výběru u moře v hodnotě 30 000 Kč! Ze všech přítomných fanouškům bude vylosováno celkem pět šťastlivců – dva z toho v sobotu. Více informací naleznete v tomto článku.
  • Přestávková soutěž: Generali Česká pojišťovna opět pořádá soutěž, do které se zapojí až 500 fanoušků najednou. Na ty čekají lákavé hokejové ceny + bonus při trefě celého puku do středu. A jak to bude vypadat? Na začátku druhé přestávky odstartuje rozhazování puků se samolepkou. Ten, kdo ho chytí, odtrhne samolepku s číslem a schová si pro kontrolu při eventuální výhře. Po pokynu moderátora budou mít fanoušci 30 sekund ta to, aby hodili kotouč co nejblíže ke středu hřiště. Tři nejlepší hody vyhrávají.
  • Vstupenky: Vstupenky na sezení jsou vyprodané, vstupenky na stání jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je k dostání vždy od 13:00 domácího hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět. Včetně soutěže o zajímavé ceny!