Preview k zápasu
so 24.2.2024 | Jan Hirsch

Retro duel a pak i dresy. Lvi ve žlutém vyrukují na Olomouc

Poslední čtyři utkání zbývají svěřencům Tomáše Martince k uzavření základní části. Jedním ze soupeřů v těchto kláních bude i Olomouc, která se v tabulce nachází o dvě příčky níže. V posledním vzájemném duelu pod Bílou věží byl úspěšnějším celkem Mountfield, v napínavé přestřelce tehdy bral vítězství 5:3. Podaří se mu na tuto výhru navázat? Utkání, jemuž předchází retro zápas a také doprovodný program, a do kterého Hradec nastoupí v replikách dresu ze sezony 1993/94 odstartuje na ledě ČPP Arény v nedělních 17:00.

Branislav Konrád
Rodák z Nitry na Hanou zavítal před sezonou 2015/16 a hned se ujal pozice jedničky. Té se do teď nepustil, v dresu s kohoutem nastoupil už do 355 utkání. I v letošní sezoně patří šestatřicetiletý gólman k ligové špičce, má 91,82% úspěšnost zákroků.

Olomouc čtyřikrát v řadě prohrála

Minulý ročník zakončili Moravané na osmé pozici, letos si opět pojistili místo v předkole, jsou s 64 body desátí. Často střídají série proher a výher, momentálně za sebou mají tu horší: podlehli nejprve Třinci 1:6, poté padli druhé Spartě 2:4. Následovala porážka 1:2 od Vítkovic a v pátečním kole nestačili v nájezdech na Kometu. Už čtyři kola tak Kohouti čekají na pocit výhry. Umí ale i potrápit, a to i tak silné týmy jako je pardubické Dynamo. Na začátku února totiž před domácím publikem lídra přetlačili poměrem 2:1. Co se vzájemných duelů týče, má letos navrch Mountfield, který dva ze tří vyhrál.

Velkou slabinou Olomouce jsou přesilové hry. Ze 171 početních výhod dokázali vsítit jen 27 branek, což činí 15,79% využití. Tak nízkou úspěšnost nemá žádný jiný klub soutěže. Ani v oslabeních to není žádní sláva, s 78,45 % ubráněných nevýhod jsou, stejně jako v celkové tabulce, desátí. Ofenzíva červenobílých se také trápí, 114 vstřelených gólů je třetí nejhorší počin. Defenzíva inkasovala 142 puků, jen čtyři týmy jich obdržely více. Mnohem radši hraje mančaft z města proslaveného svými tvarůžky před domácím publikem. Ze všech utkání na ledě tamního zimního stadionu bral 43 bodů, což je v tomto ohledu řadí na sedmou pozici. Na hřištích protivníků je to však velká mizérie, méně bodů na nich nasbíralo pouze Kladno.

K doposud nejlepší sezoně své kariéry má našlápnuto čtyřiadvacetiletý forvard Jakub Navrátil, který má na kontě 16 gólů a 20 nahrávek, s 36 body je tak nejproduktivnějším hráčem týmu a v celkové tabulce střelců obhajuje 23. pozici. Body sbírá také Slovinec Rok Macuh (11+14), stejný součet gólů a asistencí mají útočníci Lukáš Nahodil a Michal Kunc, oba jich nasbírali 22. Nejvytěžovanějším hráčem je kapitán Jiří Ondrušek, na ledě stráví něco přes dvacet minut na utkání. V prostoru mezi třemi tyčemi kraluje už devátou sezonu Branislav Konrád, záda mu kryje Jakub Sedláček.

Praktické informace pro fanoušky

  • Retro zápas: V Hradci to bude hokejem žít už od 13:30, to totiž nastoupí Stadion Hradec Králové ze sezony 1993/94 proti Sport Hradec Cupu. Na výjimečný zápas je vstupné dobrovolné. Přijďte si užít hradecké hokejové osobnosti z před mnoha let.
  • Předzápasová fanzóna: Následně bude muset být ČPP Aréna vyklizena a připravena na extraligové utkání Mountfieldu HK proti Olomouci. A tak je pro fanoušky připravena fanzóna, ve které bude pro fanoušky připravena spousta zábavy a doprovodný program.
  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc. V prosinci a lednu klub a fanoušci pomáhali malému Jonatánkovi, v únoru společně skórujeme pro Lukáška.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové únorové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s bývalým kapitánem Hradce Králové Tomášem Sehnoutkou, představení nových členů Klubu patriotů, plakát Bohumila Janka a hromadu dalších zajímavých informací. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání