Aktuální zprávy z klubu
čt 22.2.2024 | Klub

Už v neděli bude Stadion znovu v akci! Co všechno fanoušky čeká?

Už v neděli 25. února se pod Bílou věží uskuteční výjimečná událost, poprvé po třiceti letech se sejde tým Stadionu Hradec Králové z první extraligové sezony 1993/94. A rovnou si zahraje zápas proti výběru oblíbenců královéhradeckého publika nejen z prvoligové éry pod záštitou týmu Sport Hradec Cup. Program v ČPP Aréně nabídne ale spoustu doprovodných aktivit.

  • Retro zápas: Už ve 13:00 se otevřou brány ČPP Arény, na jejíž led vyjedou bývalí Lvi. Jejich slavnostní nástup je naplánován na 13:20, ve 13:30 pak odstartuje exhibiční charitativní utkání mezi týmy Stadion Hradec Králové 1993/94 a výběrem Sport Hradec Cup. Jeho součástí budou oblíbenci hradeckého publika, kteří byli výraznou součástí klubu v jeho různých obdobích. Bývalé Lvy doplní právě členové východočeské charitativní organizace Sport Hradec Cup. Utkání se odehraje ve třech třetinách po deseti minutách, které proloží dovednostní soutěže nebo nájezdy. Soupisku obou mužstev naleznete na konci článku.
  • Vstupné na retro zápas: Vstupné na zápas, ve kterém se představí bývalí hradečtí borci, bude dobrovolné. Ke vstupu do ČPP Arény není potřeba žádná vstupenka i permanentka, stačí pouze projít hlavním vchodem a následně si zvolit libovolné místo na tribunách. Kompletní výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje právě na nadaci Sport Hradec Cup, která už 15 let pomáhá hendikepovaným dětem. Za tu dobu přispěla více než 10 miliony korun! A svůj podíl na tom budete moci mít i vy. Pokud navíc budete mezi první stovkou s příspěvkem nad 200 korun, odnesete si domů speciální památeční puk, který vám tento den bude navždy připomínat. Kasička Sport Hradec Cup bude připravena za hlavním vchodem. Přispět budete moci také během extraligového utkání, a to opět do kasiček v ČPP Aréně. Tentokrát se přímé pomoci dočkají sedmiletá Markétka, devítiletá Elinka, třináctiletý Hynek, desetiletá Leonka a tříletý Max. Jejich příběhy si můžete přečíst na sporthradec.cz.
  • Dobový bulletin: Pro nedělní hradecký dvojzápas bude připraven Lví bulletin, který vyjde ve speciálním – dobovém vydání. Představeny v něm budou soupisky obou týmů, nebudou chybět zajímavosti i rozhovor. Zkrátka vše, co potřebujete pro obě nedělní střetnutí vědět. A to pro první tři stovky příchozích.
  • Fanzóna: Poté, co si užijete retro utkání, bude nutné ČPP Arénu připravit na další aktivity, a tak ji bude nutné na chvilku opustit. Doprovodný program ale bude připraven i před halou, kde si budou moci fanoušci pochutnat na burgerech z foodtrucku Choosy Fresh Choice. O hudební doprovod se postará také Hitrádio Černá Hora, aktivity pro děti si připraví stánek OC FUTURUM Hradec Králové.
  • Autogramiáda: Turnikety ČPP Arény se roztočí znovu v 15:30, vstup bude umožněn už pouze fanouškům s platnou vstupenkou na večerní extraligové utkání proti Olomouci. V 15:45 vypukne autogramiáda účastníků retro utkání – tedy téměř kompletního týmu 1993/94 a dalších vybraných Lvů, kteří se nesmazatelně zapsali do myslí fanoušků. Autogramiáda bude trvat maximálně 60 minut, poté se všichni aktéři přesunou na svá místa v hledišti, aby zhlédli další podívanou.
  • Čestné buly: Před extraligovým utkáním proběhne čestné buly, které obstarají symbolicky primátor města Hradce Králové z roku 1993 a současný ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák spolu se současnou primátorkou Pavlínou Springerovou.
  • Extraligové utkání: Od 17:00 je už na programu 49. kolo Tipsport extraligy, ve kterém A-tým Mountfieldu HK nastoupí proti Olomouci. Ve žlutých replikách dresů ze sezony 1993/94. A bude to hodně ostrá bitva. Oba týmy v tabulce dělí jen 6 bodů. Bude se tak hrát o hodně. Navíc Hanáci získali svůj jediný extraligový triumf právě v sezoně 1993/94 – symbolika je tedy na místě.
  • Vstupenky na extraligové utkání: Zakoupíte nejsnadněji skrze on-line prodej nebo v mobilní aplikaci. Využít můžete také Infocentrum HK nebo pokladny ČPP Arény. Raději připomínáme, že na autogramiádu bude umožněn vstup pouze s platnou vstupenkou na utkání Mountfield HK vs. HC Olomouc.
  • Poděkování hráčům: Po úvodní dvacetiminutovce extraligového střetnutí Hradce s Olomoucí proběhne speciální ceremoniál. Současný extraligový nástupce tehdejšího Stadionu – Mountfield HK při něm poděkuje za služby hráčům ze sezony 1993/94. A to přímo na ledě ČPP Arény.
  • Dresy: Do retro duelu vstoupí tehdejší Stadion Hradec Králové v replikách dresů, které budou mít totožný motiv jako trikoty, ve kterých Petr Prajsler nebo Jiří Ševčík bojovali v devadesátých letech. Stadion vystřídá jak domácí žlutou, tak venkovní červenou variantu. Legendární žluté dresy obléknou pro extraligové utkání také hráči Mountfieldu HK. Oblíbené dresy, které budou opatřeny podpisy daných hráčů, poté poputují do aukce a tím pádem mezi příznivce hradeckého hokeje a sběratele.
  • Stadion znovu v akci!

    Už se to blíží, 𝟮𝟱. 𝟮. 𝟮𝟬𝟮𝟰 bude Stadion znovu v akci!

    Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pondělí 5. února 2024


  • Aukce dresů: Už ve čtvrtek 22. února byly spuštěny aukce dresů. K dostání jsou červené dresy hráčů ze sezony 1993/94 a vybrané černé dresy Sport Hradec Cupu, které obléknou prvoligové legendy zpod Bílé věže. Dražit se budou také trikoty A-týmu Lvů, jenž naskočí proti Olomouci ve žluté sadě retro dresů ze sezony 1993/94.
  • Speciální puky: Společnost GotAuthentic pro oba duely připravila speciální puky, které budou následně k dispozici v rámci dražby hokejovým příznivcům. Ti si tak budou moci zajistit třeba gólové kotouče legend zpřed třiceti let. A nejen těch!
  • Sběratelské kartičky: K příležitosti třicetiletého výročí první extraligové sezony vyjde rovněž ve spolupráci se společností Moje Kartičky unikátní edice hokejových kartiček, součástí budou například dosud málo viděné fotografie z oslav postupu do extraligy. Nejcennějším artiklem budou kartičky se speciálním kouskem hradecké hokejové historie – dobové laminátové lavice, které tehdy nechyběly na zimním stadionu pod Bílou věží. V balíčku, jehož cena je 130 Kč, najdete 6-7 skvělých kousků třeba i s podpisy hráčů.
  • Fanshop: Také fanshop Mountfieldu HK se připravuje na retro utkání pod Bílou věží. K příležitosti návratu Stadionu bude k zakoupení i merch s logem královéhradeckého stadionu. A půjde o současné i dobové kousky – tehdy byla oblíbeným klubovým produktem malá hokejka nebo vyšívaná vlaječka. A nejen tyto produkty zažijí 25. února 2024 renezanci.
  • Limitovaná edice knihy Historie hokeje v Hradci Králové: Extraligová sezóna 1993/94 byla významným milníkem v tehdy zhruba sedmdesátileté historii hokeje pod Bílou věží, šlo o vůbec první představení hradeckých hokejistů mezi ligovou elitou. Nejen na extraligovou éru si mohou milovníci historie či pamětníci zavzpomínat v limitovaném dotisku knihy Pavla Turečka z roku 2008, tentokrát s originálním přebalem určeným právě k retro utkání. Kniha bude v prodeji v ČPP Aréně za 350 Kč a bude možno ji využít při autogramiádě.
  • Poděkování: Mountfield HK děkuje subjektům, které se podílejí na organizaci celé akce – synovi kapitána týmu Jiřího Ševčíka ze sezony 1993/94 Michalu Ševčíkovi ze společnosti MarketingPPC, Lukáš Koppovi ze společnosti Moje Kartičky, týmu Sport Hradec Cup pod vedením Michaela Nebeského, historikovi hradeckého hokeje Pavlu Turečkovi i dalším spolupracovníkům.

Účastníci události Stadion znovu v akci

  • HC Stadion Hradec Králové: Libor Barta, Robert Horyna, Zdeněk Strnad, Filip Luňák – Radomír Brázda, Michal Divíšek, Jakub Ficenec, Petr Luštinec, Pavel Mareček, Radek Měsíček, Michal Nedoma, Petr Pavlas, Jiří Ševčík, Martin Táborský – Petr Čihák, Martin Filip, Jiří Hubáček, Martin Klemenc, Petr Koreček, Jaroslav Kudrna, Patrik Martinec, Tomáš Martinec, Peter Nemeček, Michal Nohejl, Michal Pahulák, Karel Pavlíček, Patr Šakarov, Jiří Zadražil, Aleš Zima. Realizační tým: Miroslav Řehák, Libor Hovorka, Jiří Seidl.
    Někteří hráči se akce zúčastní, nezasáhnout však do hry. Hráči napsaní kurzívou nebyli součástí týmu 1993/94, vypomohou ale v brance.
  • Sport Hradec Cup: Tomáš Dušek – Jiří Hendrich, Peter Frühauf, Martin Vágner – Josef Marha, Martin Hosták, Pavel Suchý, Jaroslav Roubík, Patrik Fořt, Roman Vondráček, Martin Koudelka, Jiří Kadlec + Martin Dittrich, Lukáš Kopp, Michal Moravec, Tomáš Mužík, Petr Nebeský, Pavel Rücker, Ondřej Tomek, Petr Tomek, Petr Vlášek. Realizační tým: Michael Nebeský.