Aktuální zprávy z klubu
út 6.2.2024 | Klub

Už se to blíží! Stadion bude znovu v akci pod Bílou věží

Už jen několik dní zbývá do speciálního retro utkání, které chystá Mountfield HK k příležitosti třiceti let od první extraligové sezony pod Bílou věží. Na co se hradečtí hokejoví fanoušci budou moci 25. února 2024 v ČPP Aréně těšit? Na speciální zápas legend, extraligový souboj v retro dresech, autogramiádu, speciální merch i unikátní sběratelské kartičky!

  • Retro zápas legend: Ve 13:00 bude otevřena ČPP Aréna, už ve 13:30 pak odstartuje exhibiční charitativní utkání mezi týmy Stadion Hradec Králové 1993/94 a výběrem Sport Hradec Cup. Jeho součástí budou oblíbenci hradeckého publika, kteří byli výraznou součástí klubu v jeho různých obdobích. Bývalé Lvy doplní právě členové východočeské charitativní organizace Sport Hradec Cup. Utkání se odehraje ve třech třetinách po deseti minutách, které proloží speciální dovednostní soutěže nebo nájezdy. Kdo přesně se retro zápasu zúčastní, budeme v následujících dnech a týdnech postupně odhalovat na klubových komunikačních kanálech.
  • Vstupné na retro zápas: Vstupné na zápas, ve kterém se představí bývalí hradečtí borci, bude dobrovolné. Jeho kompletní výtěžek poputuje právě na nadaci, která už 15 let pomáhá hendikepovaným dětem. Za tu dobu přispěla více než 10 miliony korun! A svůj podíl na tom budete moci mít i vy. Pokud navíc budete mezi první stovkou s příspěvkem nad 200 korun, odnesete si domů speciální památeční puk, který vám tento den bude navždy připomínat.
  • Autogramiáda: Poté, co si užijete retro utkání, bude nutné ČPP Arénu připravit na další aktivity, a tak ji bude nutné na chvilku opustit. Její brány se všem fanouškům s platnou vstupenkou na večerní extraligové utkání otevřou znovu v 15:30, aby mohla v 15:45 vypuknout autogramiáda účastníků retro utkání – tedy téměř kompletního týmu 1993/94 a dalších vybraných Lvů, kteří se nesmazatelně zapsali do myslí fanoušků. Autogramiáda bude trvat maximálně 60 minut, poté se všichni aktéři přesunou na svá místa v hledišti, aby zhlédli další podívanou.
  • Stadion znovu v akci!

    Už se to blíží, 𝟮𝟱. 𝟮. 𝟮𝟬𝟮𝟰 bude Stadion znovu v akci!

    Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pondělí 5. února 2024


  • Extraligové utkání: Od 17:00 je už na programu 49. kolo Tipsport extraligy, ve kterém A-tým Mountfieldu HK nastoupí proti Olomouci. A bude to hodně ostrá bitva. Oba týmy spolu v tabulce aktuálně sousedí, dělí je jediný bod! Bude se tak hrát o hodně. Navíc Hanáci získali svůj jediný extraligový triumf právě v sezoně 1993/94 – symbolika je tedy na místě.
  • Vstupenky na extraligové utkání: Zakoupíte nejsnadněji skrze on-line prodej nebo v mobilní aplikaci. Využít můžete také Infocentrum HK nebo pokladny ČPP Arény. Raději připomínáme, že na autogramiádu bude umožněn vstup pouze s platnou vstupenkou na utkání Mountfield HK vs. HC Olomouc.
  • Dresy: Do retro duelu vstoupí tehdejší Stadion Hradec Králové v replikách dresů, které budou mít totožný motiv jako trikoty, ve kterých Petr Prajsler nebo Jiří Ševčík bojovali v devadesátých letech. Stadion vystřídá jak domácí žlutou, tak venkovní červenou variantu. Legendární žluté dresy obléknou pro extraligové utkání také hráči Mountfieldu HK. Oblíbené dresy, které budou opatřeny podpisy daných hráčů, poté poputují do aukce a tím pádem mezi příznivce hradeckého hokeje a sběratele.
  • Speciální puky: Společnost GotAuthentic pro oba duely připraví speciální puky, které budou následně k dispozici v rámci dražby hokejovým příznivcům. Ti si tak budou moci zajistit třeba gólové kotouče legend zpřed třiceti let. A nejen těch!
  • Sběratelské kartičky: K příležitosti třicetiletého výročí první extraligové sezony vyjde rovněž ve spolupráci se společností Moje Kartičky unikátní edice hokejových kartiček, součástí budou například dosud málo viděné fotografie z oslav postupu do extraligy. Nejcennějším artiklem budou kartičky se speciálním kouskem hradecké hokejové historie – dobové laminátové lavice, které tehdy nechyběly na zimním stadionu pod Bílou věží.
  • Fanshop: Také fanshop Mountfieldu HK se připravuje na retro utkání pod Bílou věží. K příležitosti návratu Stadionu bude k zakoupení i merch s logem královéhradeckého stadionu. A půjde o současné i dobové kousky – tehdy byla oblíbeným klubovým produktem malá hokejka nebo vyšívaná vlaječka. A nejen tyto produkty zažijí 25. února 2024 renezanci.
  • Limitovaná edice knihy Historie hokeje v Hradci Králové: Extraligová sezóna 1993/94 byla významným milníkem v tehdy zhruba sedmdesátileté historii hokeje pod Bílou věží, šlo o vůbec první představení hradeckých hokejistů mezi ligovou elitou. Nejen na extraligovou éru si mohou milovníci historie či pamětníci zavzpomínat v limitovaném dotisku knihy Pavla Turečka z roku 2008, tentokrát s originálním přebalem určeným právě k retro utkání. Kniha bude k dispozici ve fanshopu a bude možno ji využít při autogramiádě.

Mountfield HK děkuje subjektům, které se podílejí na organizaci celé akce – synovi kapitána týmu Jiřího Ševčíka ze sezony 1993/94 Michalu Ševčíkovi ze společnosti MarketingPPC, Lukáš Koppovi ze společnosti Moje Kartičky, týmu Sport Hradec Cup, Pavlu Turečkovi i dalším spolupracovníkům.