Aktuální zprávy z klubu
pá 1.3.2019 | Redakce

Laurince patří 62 tisíc! V březnu skórujeme pro Matyáška

S únorem mohou být hokejisté Mountfieldu HK spokojeni. Nejenže dokázali sbírat pravidelně body, ale také nasázeli soupeřům 28 gólů, které fanoušci přeměnili na 28 tisíc korun. Kabina přidala stejně jako v předchozím měsíci další zajímavou sumu a to znamená, že na konto Laurinky poputuje 62 tisíc korun! Pomáhat bude hradecký hokej také v březnu, kdy bude skórovat pro tříletého Matyáška.

Princip celé akce zůstává stejně jednoduchý: Celý měsíc bude patřit jednomu z hendikepovaných dětí a právě jemu bude měsíční podpora věnována. A o co konkrétně jde? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží na hráčích A-týmu (kolik dají v daném měsíci branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí). Platí přitom jednoduchá rovnice: jeden gól = jeden puk = 1 000 Kč.

A jaká je odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdržíte dvě vstupenky na stání na vybrané utkání Mountfieldu HK a také vytisknutou fotografii opatřenou podpisy, na které budete s celým A-týmem! Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

V předchozích dvou sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. V aktuální sezóně jsme skórovali prozatím pro Marušku, Davídka a Laurinku.

Kotouče je možné rezervovat pár vteřin po vstřelení každé hradecké branky prostřednictvím webových stránek klubu, konkrétně na www.mountfieldhk.cz/skorujpro

Do akce se svými příspěvky zapojí také kabina A-mužstva, která navíc přidá 1500 Kč za každé týmové vítězství.

Příběh Matyáška Petra

Matyášek se narodil jako úplně zdravé miminko v září 2015. Přestože se jeho vývoj po motorické stránce vyvíjel pomaleji, nic nenasvědčovalo tomu, že nebude jako ostatní děti. Chodit začal až v 17. měsíci, jeho chůze však nebyla stabilní jako u ostatních dětí, měl problémy s rovnováhou a často padal. V srpnu 2017 ztratil ráno schopnost chůze, odpoledne přestal lézt a večer už jen ležel. Na dětské neurologii ve FNHK byla provedena veškerá možná vyšetření, ale žádné nic neprokázalo – příčina nebyla zjištěna.

Maminka začala se synem cvičit Vojtovu metodu a Matyášek se pomalu vracel do běžného života – začal lézt, udržel se v sedě i v kleče a po necelém roce zvládal i chůzi s oporou. Vloni byla Matyáškovi diagnostikována polyneuropatie axonálního typu čili postižení periferních nervů. Bohužel se ukázalo, že tato diagnóza je pouze součástí jiného vážného onemocnění, které do dneška není známo.

V srpnu 2018 postihl Matyáška další „atak“ silnějšího rázu. Během jednoho dne přestal chodit, lézt, hýbat se, mluvit, a vrátil se mentálně na úroveň ročního dítěte. V současné době se Matyášek neumí sám posadit ani postavit, pohybuje se pouze po kolenou, má problémy s polykáním a je odkázán na pomoc druhých.

Přestože používá jen pár slov, svou úžasnou mimikou a gesty dokáže i dospělého člověka překvapit. Rád čte knížky, poslouchá pohádky a miluje traktory a bagry. Přes všechny problémy je Matyášek usměvavý andílek, plný optimismu, který neustále vyžaduje kontakt druhé osoby a její zpětnou vazbu. Matyášek žije pouze s maminkou, peníze z charitativní akce by byly použity na doplatek na vertikalizační stojan a invalidní vozík.

Skórujme pro… Matyáška, ať má ještě více důvodů se usmát!