Aktuální zprávy z klubu
so 30.11.2019 | Klub

Návrat charitativní akce! Startuje 4. ročník Skóruj pro...

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i období, kdy se lidé obdarovávají více než v průběhu roku. Myslí na ostatní a snaží se vzájemně si pomáhat. A přesně o tom je charitativní akce hokejového klubu Mountfield HK s názvem Skóruj pro... Východočeši v předchozích třech letech svými góly pomáhali hendikepovaným dětem a stejně tak učiní také ve zbytku základní části sezóny 2019/20!

Po třech předchozích úspěšných ročnících se znovu před Vánoci rozjíždí fanouškům známý projekt Skóruj pro... Jeho smyslem je proměnit hradecké góly v peníze a tím pomoci jednomu z hendikepovaných nebo nemocných dětí. Nejdříve bude hradecká hokejová rodina pomáhat Davidovi Jarkovskému, a to už od nedělního zápasu proti Olomouci.

Princip celé akce zůstává stejně jednoduchý: Celý měsíc bude patřit jednomu z hendikepovaných dětí a právě jemu bude měsíční podpora věnována. A o co konkrétně jde? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize nebo CHL, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží na hráčích A-týmu (kolik dají v daném měsíci branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí). Platí přitom jednoduchá rovnice: jeden gól = jeden puk = 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným znovu také kabina A-mužstva, ta přidá každému dítěti 10 000 Kč!

A jaká je odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdržíte dvě vstupenky na stání na vybrané utkání Mountfieldu HK a také podepsanou fotografii, na které budete s celým A-týmem! Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

Skóruj pro Davida » mountfieldhk.cz/skorujpro

V předchozích sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. V loňské sezóně jsme skórovali pro Marušku, Davídka, Laurinku a Matyáška celkovými 181 tisíci korunami.

Doposud tak hradecká hokejová rodina pomohla o něco zpříjemnit život dvanácti dětem dohromady 426 tisíci korun!

Příběh Davida Jarkovského

David Jarkovský se narodil 27. března 2005 v Opočně, mateřskou školu navštěvoval v Dobrušce a od roku 2011 je žákem Základní školy Františka Kupky v Dobrušce. Letos měl nastoupit do 9. ročníku a připravovat se na přijímací zkoušky na další studium.

Letos v létě však nečekaně onemocněl zákeřnou akutní leukémií a od půlky července leží a léčí se ve Fakultní nemocnici Motol v Praze. Doba léčby je zatím předpokládaná na dva roky a dalších pět let hlídání a kontroly. Teprve po této sedmileté době se bude dát říci, že je David snad vyléčen.

Po dvou měsících se dostal na zkoušku domů, alespoň na víkend. Velikou radost a novou sílu mu přitom dala návštěva všech spolužáků. Mezi Davidovy koníčky patří hraní na kytaru a herní počítačový svět. Ze sportu pak plavání a běh. Za získané peníze by si David rád pořídil polohovací postel.