Aktuální zprávy z klubu
pá 3.1.2020 | Klub

33 tisíc pro Davida! Skórujeme také v lednu, tentokrát pro Kubu

V prosinci se hradečtí střelci nějakou dobu hledali, proti Pardubicím a Spartě se ale rozstříleli a celkově za poslední měsíc roku 2019 zaznamenali 23 gólů. Ty fanoušci přeměnili na 23 tisíc korun a protože dalších 10 tisíc přidala sama kabina, David Jarkovský se může těšit na 33 tisíc! Skóruj pro... pokračuje také v lednu, tentokrát bude Mountfield HK dávat góly pro Kubu.

Po třech předchozích úspěšných ročnících se znovu před Vánoci rozjel fanouškům známý projekt Skóruj pro... Jeho smyslem je proměnit hradecké góly v peníze a tím pomoci jednomu z hendikepovaných nebo nemocných dětí.

Princip celé akce zůstává stejně jednoduchý: Celý měsíc bude patřit jednomu z hendikepovaných dětí a právě jemu bude měsíční podpora věnována. A o co konkrétně jde? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize nebo CHL, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží na hráčích A-týmu (kolik dají v daném měsíci branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí). Platí přitom jednoduchá rovnice: jeden gól = jeden puk = 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným znovu také kabina A-mužstva, ta přidá každému dítěti 10 000 Kč!

A jaká je odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdržíte dvě vstupenky na stání na vybrané utkání Mountfieldu HK a také podepsanou fotografii, na které budete s celým A-týmem! Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

Skóruj pro Kubu » mountfieldhk.cz/skorujpro

V předchozích sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. V loňské sezóně jsme skórovali pro Marušku, Davídka, Laurinku a Matyáška celkovými 181 tisíci korunami. V letošní sezóně jsme dávali góly zatím pro Davida.

Doposud tak hradecká hokejová rodina pomohla o něco zpříjemnit život třinácti dětem dohromady 459 tisíci korun!

Příběh Kuby Tomáška

Kubík se narodil v listopadu 2018 předčasně ve 34. týdnu těhotenství. Týden po porodu mu byla diagnostikována vzácná a nevyléčitelná nemoc – tuberozní skleróza. Magnetická rezonance odhalila mnohočetné nádory v mozku a na srdíčku, cysty na ledvinách a lymfedém levé ruky. Po pěti týdnech Kubíka pustili domů a od té doby rodina tráví čas střídavě doma a v nemocnici.

V dubnu loňského roku se navíc ještě projevila epilepsie, kvůli které přišlo několik týdnů plných záchvatů. Po šestitýdenní hospitalizaci v pražské nemocnici Motol si mohla vzít rodina syna opět domů. Přes všechno, co má Kuba za sebou, je to stále veselé a usměvavé dítě.

Finanční částku z charitativní akce by rodina využila na nákup speciálního kočárku a pomůcek. Skóruj s námi pro dobrou věc a pomoz Kubíkovi v jeho dalším rozvoji!