Fanoušci
út 9.3.2021 | Klub

Magazín, vzkazy i Skóruj pro... Přepněte do módu play off i vy!

Dlouhodobá část sezóny je minulostí, teď půjde do tuhého! 52 kol měly všechny týmy na to, aby si vytvořily co nejlepší výchozí pozici pro vyřazovací boje. 89 bodů Mountfieldu HK stačí na 6. místo, a tím pádem předkolo. V něm vyzve Vervu Litvínov, která má poslední dobou skvělou fazónu. Hradečtí hokejisté proto budou potřebovat pořádnou podporu svých příznivců. A protože to nejde přímo ze stadionu, tak alespoň z domova!

Jen úvodních pět kol letošního ročníku Tipsport extraligy mohli navštívit diváci. Protože Lvi odehráli čtyři z těchto duelů venku, do ČPP Arény zamířili fanoušci jen jednou – 27. září proti Liberci. Své oblíbence po celou dobu sledovali a podporovali na dálku, nyní bude potřeba tuto energii znásobit. Východočechy totiž čekají tuhé bitvy s litvínovskou Vervou. A abyste se před play off naladili na tu správnou notu, připravil pro vás Mountfield HK několik aktivit.

Podpořte Lvy na dálku pomocí videovzkazu!

Hráči vaši podporu vnímají a cítí, nyní ji však potřebují taky vidět a slyšet. Máte proto možnost natočit, jak kluky podporujete, jak jim fandíte, držíte pěsti či třeba sledujete zápasy v hradeckých motivech ze svých domovů. Nebo máte pro kabinu nějaký vzkaz? Sem s ním!

Protože aktuální situace nedovoluje, aby fanoušci vyjádřili hráčům svou podporu osobně, mohou tak učinit on-line formou. Stačí mobilní telefon, pár kliknutí a zpráva letí do ČPP Arény. Nejlepší videa přitom budou oceněna, a to hranou podepsanou hokejkou jednoho z hráčů, hrou NHL21 na PS4 či Xbox, nebo podepsaným dresem. Navíc se mohou objevit přímo v kabině, v hale na kostce nebo sociálních sítích klubu. Ukažte všem, jací jste srdcaři!

Více informací naleznete na mountfieldhk.cz/vzkaz

Skóruj pro... se vrací!

Mountfield HK nebude jen bojovat na ledě o postup do čtvrtfinále, ale bude také pomáhat. Oblíbená charitativní akce Skóruj pro... napíše už páté pokračování! Doposud hradecká hokejová rodina pomohla o něco zpříjemnit život patnácti nemocným nebo hendikepovaným dětem dohromady 537 tisíci korun! Nyní se dočká sedmiměsíční Saša.

S ohledem na aktuální situaci doznal projekt pár změn – protože nemůže proběhnout společné focení, každému dárci poděkuje skrze video přímo střelec daného gólu. Zároveň je možné určit, jakou částkou chcete Sašu podpořit, přičemž minimum je i nadále 1000 Kč. To zásadní se ale ani tentokrát nemění: hráči budou znovu skórovat, fanoušci rezervovat puky a všichni společně pomáhat.

Více informací naleznete na mountfieldhk.cz/skorujpro

Na předkolo vás naladí středeční předzápasové studio

Obléct se do klubových barev, vyrazit v dostatečném předstihu k ČPP Aréně, zastavit se někde občerstvit a naladit se s přáteli na vyřazovací boje? Takhle to letos bohužel nejde. Abyste však nepřišli zkrátka a utkání pro vás začalo dřív než s úvodním buly, můžete se těšit na středeční předzápasový Lví magazín.

Přibližně půlhodinové vysílání odstartuje ve středu 10. března v 16:00, na něj naváže studio vysílatele zápasu a pak už samotná bitva. Jak se hradecká kabina připravuje na Litvínov po taktické i fyzické stránce? Kde jsou silné a slabé stránky soupeře? To vše odhalí ve studiu Tomáš Borovec se svými hosty.

Vysílání bude probíhat živě na Facebooku a YouTube Mountfieldu HK.

Preferujete textový obsah? Těšit se můžete na Lví bulletin

Jste zvyklí si před hokejem sednout na své místo a prolistovat Lví bulletin? Před začátkem předkola budete mít stejnou možnost. "Jen" vyměníte sedačku na stadionu za gauč v obýváku a tištěnou verzi za mobilní. Abyste se mohli na vypuknutí play off připravit co nejdříve, bulletin si budete moci stáhnout ve středu od samého rána.

Přitom se můžete těšit na obsah jako obvykle. Součástí budou soupisky a statistiky obou týmů, představení hlavních tahounů soupeře, rozhovor s hradeckým kapitánem Radkem Smoleňákem nebo nejlepší fotky ze vzájemných zápasů.

Lví bulletin bude ke stažení na mountfieldhk.cz/bulletin

Instagram a tipovačky

Co by to bylo za play off bez možnosti vyhrát nějakou zajímavou cenu. Proto pro vás na našem Instagramu chystáme několik tipovaček. Musíte mít přitom vlastnosti jako hokejoví kanonýři – půjde totiž o přesnost a zároveň pohotovost.

Kdy padne první gól? Kdo ho dá? Kolikrát týmy vystřelí na bránu? Nebo jaký bude ice-time nejvytíženějšího hráče? Buďte ve střehu, mějte přesný odhad a některá z řady cen může být vaše.

Více informací naleznete na našem Instagramu

Ukaž lví sílu s fanshopem

Na nejdůležitější část sezóny se chystá i fanshop. Pro fanoušky má kompletní kolekci textilu s motivem Ukaž lví sílu a červená trička s nápisem Hradec Králové. Skladem jsou také fanouškovské dresy v černé i bílé variantě s tahouny týmu letošní sezony i bez jména. Využijte možnost objednání zboží až k vám domů nebo vyzvednutí na prodejně, kde můžete své objednávky také uhradit.

Kompletní nabídku a otevírací dobu naleznete na fanshop.mountfieldhk.cz.


Již páté pokračování napíše charitativní projekt Mountfieldu HK s názvem Skóruj pro...! Jeho smyslem je proměnit hradecké góly v peníze, a tím pomoci jednomu z hendikepovaných dětí. Z důvodu aktuální situace doznala akce několika změn, to zásadní se ale nemění – hráči znovu budou skórovat, fanoušci rezervovat puky a všichni společně pomáhat.

Protože fanoušci nemohli prakticky celou sezónu na hokej, letošní ročník Skóruj pro... proběhne až během vyřazovacích bojů a pomoci se dostane sedmiměsíčnímu Sašovi.

A jaký je princip celé akce? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK během nadstavbové části, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete minimálně za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte. Protože kotoučů bude pravděpodobně výrazně méně než během základní části, kdy akce trvala vždy několik měsíců, může dárce sám určit, jakou částkou chce přispět. Minimum však zůstává i nadále na 1000 Kč.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží tedy na hráčích A-týmu (kolik dají branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí a za jakou hodnotu). Platí přitom jednoduchá rovnice jeden gól = jeden puk = minimálně 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným znovu také kabina A-mužstva, ta přidá 10 000 Kč!

A jaká je odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdrží každý dárce speciální osobní videopoděkování z úst hráče, který daný gól vstřelil! Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje.

Doposud hradecká hokejová rodina pomohla o něco zpříjemnit život patnácti nemocným nebo hendikepovaným dětem dohromady 527 tisíci korun!

Příběh Saši

Sedmiměsíční Alexandr bojuje o svůj život statečně od narození. Celé těhotenství jeho maminky probíhalo bez komplikací, bohužel během porodu došlo k vážnému nedostatku kyslíku a malý Sašík se narodil skoro mrtvý. Díky včasné lékařské péči byl oživen a okamžitě převezen do hradecké nemocnice, kde bojoval dalších několik dní o život. Po dlouhých pěti dnech se probral z kómatu a začal dýchat sám bez přístrojů. Ani tak mu ale doktoři nedávali moc šancí. Navzdory tomu se však Sašíkův zdravotní stav začal zlepšovat.

Dnes je mu sedm měsíců a dokázal překonat vážný zápal plic a těžké epileptické záchvaty. Sašíkův stav je stabilizován a i přes velké překážky je šťastné miminko, které vnímá svět očima a ušima. Nemůže totiž jíst ústy, nedokáže koordinovat svaly, nemůže se posadit ani se překulit nebo chytit hračku. Miluje barevné svítící hračky, povídá si a rád poslouchá hudbu. Nedávno objevil také úsměv, kterým obdarovává své rodiče. Ti věří, že díky intenzivním a profesionálním rehabilitacím se jeho vývoj bude posouvat. Momentálně válčí s těžkým a úporným refluxem, u kterého hrozí vdechnutí, neboť Sašík nedovede polykat. Proto je třeba intenzivně odsávat všechny tekutiny z pusinky.

Díky charitativnímu projektu Skóruj pro… by mohli rodiče koupit malému Alexandrovi vyhovující odsávačku, která by mu usnadnila každodenní život.

Skórujte pro Sašíka a pomozte mu, ať může rozdávat úsměvy ještě častěji!