Žáci
ne 5.9.2021 | Tomáš Kalas

Páťáci na silně obsazeném turnaji v Plzni skončili bronzoví

Přípravné období pokračuje i nejmladším kategoriím mládeže a poslední prázdninový víkend se mužstvo 5. třídy (hráči ročníku 2011) zúčastnilo třídenního turnaje v Plzni nazvaného Wolves Cup. Za účasti rovnou 12 celků, mezi nimiž nechyběly ani hradecké naděje, uhráli mladí Lvi krásné třetí místo.

Za účasti 12 mužstev se odehrály zápasy ve dvou skupinách. Pořadí ve skupinách posléze určilo dvojice pro vyřazovací boje o nejlepší umístění. Mladíci z Mountfieldu HK narazili ve čtvrtfinále na domácí Wolves Plzeň a postoupili po velmi náročném boji. V semifinále poté nestačili na silné mužstvo namixované z hráčů Rosic a Zastávky u Brna, čímž pro mladé Lvy turnaj skončil. A dařilo se i na poli individuálním, velkého úspěchu zaznamenal Ondřej Čtvrtečka, který byl vyhlášen nejlepším gólmanem celého turnaje.

„Byl to náročný turnaj, protože se hrály dva zápasy během dne na velkém hřišti. Umístění bylo odměnou za předvedenou hru a nasazení ve všech zápasech,“ je spokojen s celkovým výsledkem turnaje hlavní trenér týmu páté třídy Petr Luštinec. „Kluci se teprve na velký hokej učí, poněvadž přechod na velké kluziště u nich probíhal v době korony. Ale makáme a připravujeme kluky každým tréninkem na další zápasy, navíc je u nich vidět výrazný pokrok, což nás těší,“ dodává kouč směrem k přechodu na větší kluziště.

Konečné pořadí Wolves Cupu

1. HC Slavia Praha
2. HC Zastávka u Brna
3. Mountfield HK
4. HC Škoda Plzeň
5. HC Rakovník
6. Pilsen Wolves
7. HC Rokycany
8. Piráti Chomutov
9. HC Střelci Jindřichův Hradec
10. HC Slovan Louny
11. EAC Junior Capitals (Vídeň)
12. HC Smíchov