Žáci
čt 19.8.2021 | Ivo Müller, redakce

Páťáci nezahálí, prověřilo je soustředění na Stříbrném rybníku

Pod vedením hlavního trenéra Petra Luštince vyrazili hradečtí Lvíčci ročníku 2011 na soustředění ke Stříbrnému rybníku, a to dokonce na kolech. Ty se hodily i během soustředění, jelikož mladé naděje absolvovaly také tréninkové jednotky na hradeckém zimním stadionu. Závěr soustředění okořenil turnaj za účasti dalších tří týmů.

Program byl zahájen hodinovou suchou přípravou, po které následoval hodinový trénink na ledě. Poté se páťáci přesunuli na Stříbrný rybník, kde se setkali se svými kamarády ze slovenské Banské Bystrice. Společně absolvovali dvouhodinový Gladiator Race pod vedením Romana Šinkovského. Úvodní den zakončili společným opékáním vuřtů a zábavou u táboráku.

Druhý den začal budíčkem v 6 hodin a přesunem na kolech na zimní stadion, kde malé hokejisty čekala snídaně v kabině, kterou připravily některé maminky. Po osmé hodině začal jeden a půl hodinový trénink na ledě, během kterého se mladíci vystřídali s banskobystrickými Barany. Po tréninku a obědě se týmy společně přesunuly na fotbalové hřiště na Novém Hradci Králové. Zde se projevila i všestranná sportovní příprava Baranů, kteří mají kromě tréninků na ledě povinný i druhý sport v rámci klubu, a to fotbal. A dobrovolně judo. Vítězství slovenských mladíků ve fotbalovém utkání, hraném za horkého počasí, bylo drtivé.

Po dvou hodinách odpočinku oba týmy nastoupily k vzájemnému hokejovému utkání. Trenéři obou týmů očekávali, že se na hráčích projeví únava po prodělaných náročných akcích celého dne. Opak však byl pravdou a duel proběhl ve vysokém tempu a nasazení. Hradečtí drželi se svými, stejně starými i o rok staršími, kamarády ze Slovenska po celou dobu krok a vybojovali velmi dobrý výsledek. Po zápase se všichni přesunuli zpět na Stříbrný rybník a v pátek ráno pokračovali na zimním stadionu suchou přípravou a tréninkem na ledě.

Celodenní páteční příprava vyvrcholila prohlídkou prostor A-týmu a návštěvou na přípravném utkání prvního týmu s hokejovým klubem z Grazu. Večer se poté hráči přesunuli zpět na Stříbrný rybník, kde povečeřeli a tentokrát šli i celkem brzy spát, neboť v sobotu je čekal náročný celodenní turnaj čtyř týmů v Hradci Králové. V sobotu kluci vstávali již v 5:45 a v 8:00 zahájili turnaj, hraný systémem dvakrát každý s každým, přičemž jeden zápas trval 20 minut, s hráči Banské Bystrice.

Mladí Lvi v prvním zápase prohráli nešťastně o jednu branku, ale ve druhém zápase si vše vynahradili a vyhráli 6:0. Dalším soupeřem byli Tygři z Liberce, se kterými měření sil dopadlo velice podobně. V prvním duelu páťáci padli 0:1 a druhý zápas vyhráli větším rozdílem. Hradečtí mladíčci v posledním zápase narazil na rivala z Pardubic, který dokázal vyhrát obě derby.

Konečné pořadí na turnaji

1. místo – Bílí Tygři Liberec
2. místo – HC Dynamo Pardubice
3. místo – Mountfield HK
4. místo – HC ´05 Banská Bystrica

Děkujeme klubu za poskytnutí zázemí a ledu, trenérům panu Luštincovi, Wališovi, Nemečkovi, Čtvrtečkovi a vedoucímu panu Müllerovi za přístup, starostlivost, vstřícnost po celou dobu soustředění. Stejně tak i všem hráčům, že aktivně pracovali a naslouchali pokynům a radám.