Ohlasy k zápasu
ne 4.12.2022 | Dominik Jarka

Pro tým to je obrovská vzpruha, chválí si Graeme McCormack

Veledůležité vítězství. I tak by se dal shrnout triumf hradeckých hokejistů, kteří ukončili sérii pěti porážek v řadě v nejlepší možnou chvíli a skosili svého soka z Pardubic výsledkem 4:0. Lví podíl na tom měl i Graeme McCormack, který ofenzivě pomohl dvěma asistencemi a defenzivě udržet čisté konto. „Když odehrajete takový zápas, tak vám to připomene, že jsme opravdu dobrý tým,“ hlásá kanadský bek.

Graeme, jaké jsou vaše první pocity z vítězného derby?
Byla to skvělá hra. Naše oslabení odvedlo výbornou práci, už to tak dělají několik zápasů. Konečně jsme jim poskytli pomoc i našimi góly, Kivi (Henri Kiviaho) opět odvedl bezchybnou práci. Tým si navzájem pomohl a dopadlo to parádní výhrou.

Vítězství v derby zároveň ukončuje sérii pěti porážek v řadě. Jak významné je to pro kabinu?
Pro tým to je obrovská vzpruha, poslední dobou jsme procházeli těžkým obdobím. Když odehrajete takový zápas, tak vám to připomene, že jsme opravdu dobrý tým. A když k tomu přidáte podporu vynikajících fanoušků, co víc byste si mohl přát? (usmívá se)

„Poslední dobou se nám nedařilo, o to víc si ceníme, že dnes fanoušci přišli a zafandili.“

#12 Graeme McCormack (o vlivu podpory fanoušků)

V proběhlém duelu padla rekordní domácí návštěva v této sezóně, dorazilo 6408 příznivců. Jak moc jste vnímal podporu fanoušků?
Na stadionu byla fantastická atmosféra. Poslední dobou se nám nedařilo, o to víc si ceníme, že fanoušci přišli a zafandili. Z naší strany bylo v tu chvíli hlavně důležité, abychom pro ně odehráli vydařený zápas, a to se povedlo.

Byl jste skvělý do defenzivy, ale zářil jste i v ofenzivní části. Dvě asistence, zároveň jste zaznamenal pět střel, což bylo nejvíce ze všech hráčů. Soustředil jste se na tuto část hry?
Hlavní je pro nás defenziva. Ve chvíli, když nemůžeme dosáhnout na body a v útoku se trápíme, je důležité podložit celkový výkon dobrou obranou, sbírat puky, získat výhodu přesilových her. To se ukázalo jako správné řešení. Trenéři mi také říkají, ať častěji střílím. Já se s nimi nechci dostat do problémů, takže posílám puky směrem k bráně, a doufám, že z toho padne branka (směje se).

„Po těch dvou gólech byla naše střídačka úplně bez sebe a moc jsem si to užíval.“

#12 Graeme McCormack (o startu do třetí třetiny)

Na začátku třetí třetiny jste vstřelili dva rychlé góly a zvýšili na 3:0, což ve finále rozhodlo zápas. Řeklo se o druhé přestávce něco klíčového v kabině?
Trenéři přišli do šatny a řekli, že musíme do poslední části vstoupit na plné obrátky a následně v tlaku pokračovat. Starty třetin jsou velmi významným aspektem hry. Když vstřelíme gól, to střídání poté je ohromně důležité. Po těch dvou gólech byla naše střídačka úplně bez sebe a moc jsem si to užíval.

Příští duel vás čeká ve středu, konkrétně čtvrtfinále CHL proti švýcarskému Zugu. Těšíte se na utkání a věříte v šanci na postup?
Jsme z toho nadšení. Ke všem zápasům CHL přistupujeme stejně. Víme, že jsme dobrý tým a soupeři mají velké potíže na našem stadionu před skvělými fanoušky. My do toho půjdeme naplno, uděláme vše, co je v našich silách, a můžeme porazit každého. Už jsme v nejlepší osmičce Evropy a věřím v naše šance.