Žáci
út 8.9.2020 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Sedmáci uspěli na turnaji ve Varech, přivezli prvenství

V Karlových Varech se mladým hradeckým nadějím daří, dva roky po sobě zde ovládla svůj turnaj juniorka. Během víkendu se zase dařilo sedmé třídě, která taktéž ovládla turnaj na západě Čech. Ve vyřazovacích bojích sedmáci nejprve vyřadili po výhře 8:3 Pardubice, následně vynulovali domácí Energii a ve finále si svěřenci Petra Luštince poradili s týmem PZ Kladno 7:2.

Také sedmáci se připravují na svou ligovou sezónu, závěr přípravy si zpestřili turnajem v Karlových Varech. „Myslím si, že pro kluky to byla taková prověrka toho, co jsme dokázali v předzávodním období udělat, ať už v dovednostech nebo bruslení. Na turnaji jsme obstáli a jsme rádi, že si na konci přípravného období můžeme říct, že jsme připraveni do soutěže,“ míní hlavní kouč kategorie U13 – Petr Luštinec.

Vstup do třídenního turnaje, který nesl název O Pohár Karla Holoubka se malým hradeckým Lvům povedl, a to když zničili plzeňskou Škodovku 7:1, následně však přišly dvě prohry, které ale i tak stačily na druhé místo ve skupině. „Turnaj se nejprve hrál ve dvou skupinách, ve kterých šlo pouze o umístění. Do čtvrtfinále šly všechny mančafty, takže vyřazovací část začala až v neděli,“ vysvětluje jedenapadesátiletý trenér.

„Kluci měli velkou radost a za to to stálo.“

Petr Luštinec (o vítězství na turnaji)

Jakožto zkušený kouč se Petr Luštinec se svým týmem ve skupině, kde sice porazil Plzeň, ale podlehl soukromému týmu z Mostecka Gold Bull 1:4 a také Chomutovu 1:4, rozkoukával před vyřazovacími boji. „První dva dny turnaje, tedy skupinovou část, jsme se připravovali na čtvrtfinále, protože jsme věděli, že ho budeme hrát všichni. Něco jsme zkoušeli, hráli na tři pětky, takže všichni kluci byli dostatečně vytížení,“ prozrazuje.

V neděli to výsledkově z hradeckého pohledu vypadalo jako pohádka. Nejprve si sedmáci ve čtvrtfinále poradili s Pardubicemi 8:3, následně také s domácími Karlovými Vary, a to 3:0. A v souboji o pohár rozstříleli PZ Kladnou 7:2. „V neděli se nám to povedlo, vyhráli jsme tři zápasy a celý turnaj. Kluci měli velkou radost a za to to stálo,“ uzavírá bývalý obránce Stadionu Hradec Králové, za který si zahrál také v magické sezóně 1993/94 nejvyšší českou soutěž.

Pořadí jednotlivých skupin na turnaji

Skupina A
1. HC Energie Karlovy Vary – 7 bodů
2. PZ Kladno – 6 bodů
3. HC Dynamo Pardubice – 3 body
4. HC Kometa Brno – 2 body

Skupina B
1. Gold Bull – 9 bodů
2. Mountfield HK – 3 body (skóre 9:9)
3. HC Škoda Plzeň – 3 body (skóre 11:14)
4. Piráti Chomutov – 3 body (skóre 6:12)

Zápasy Mountfieldu HK na turnaji

Mountfield HK vs. HC Škoda Plzeň 7:1
Mountfield HK vs. Gold Bull 1:4
Mountfield HK vs. Piráti Chomutov 1:4
čtvrtfinále: Mountfield HK vs. HC Dynamo Pardubice 8:3
semifinále: Mountfield HK vs. HC Energie Karlovy Vary 3:0
finále: Mountfield HK vs. PZ Kladno 7:2